Extra programmaonderdelen
"Door jouw vakmanschap, enthousiasme, persoonlijke aandacht en humor heb ik (en de rest van de groep) een fantastische vakantie gehad. Ik heb genoten van jouw kennis over India, de extra programmaonderdelen en de fietstocht met een bezoek aan een schooltje."
Anja de Ruijter
Lesje loslaten
"Dank voor de lessen 'loslaten' en al je informatie en verhalen. Ik zou graag nog eens met je op reis gaan en dat heb ik echt nog nooit tegen een reisleider gezegd."
Annemarie Harteveld
Reisvirus
"Je bent besmet met het reisvirus en je hebt enorm veel passie voor je vak. Door dit alles heb ik een fantastische reis gehad.”
Wieneke van Rossum, IRAN – wienvanrossum@gmail.com
Een kei
'Reisleider Theo is... een kei."
Fred Schotsman
Geen slijmbal
"Ik ben geen slijmbal: maar jij was de beste reisleider ooit. Geen moeite was je te veel, je hebt veel gedaan wat niet in het boekje staat."
Adrie Harteveld
Goed leiderschap
"Structuur, doortastendheid, zorgzaam en flexibel. Dat zijn de hoofdingrediënten voor een goed leiderschap en die bezit jij allen."
Marianne Lorje
Goede zorgen
"Heel hartelijk dank voor al je goede zorgen en begeleiding: je was heel attent. Er was, mede door jou, een heel goede sfeer in de groep."
Gerda, Kroatie
Sprong in het diepe
"Voor deze rondreis door China sprong ik in het diepe om er twee weken later weer verrijkt uit te komen. Vooral dankzij jouw rol als reisleider. Jij bent ons morgen vergeten, ik vergeet jou nooit meer."
Liesbeth, China
Enthousiasme en inzet
'Bedankt voor je enthousiasme en inzet tijdens deze memorabele rondreis."
Biermaatje Leo & Smoking Ria
Kei
"Theo, je bent een kei. Bendankt voor deze onvergetelijke rondreis."
Dick en Nel Balvers
Interessante reis
"Prachtige interessante reis onder leiding van een enthousiaste gids. En al was de reis een aanslag op ons budget, het was elke euro meer dan waard."
Michiel en Virginie
Geen standaard-reis
"Een standaard reis was deze reis zeker niet! Ook ben ik erg tevreden hoe de reisleider voor ons heeft gezorgd. Ons veel verteld en veel laten zien. Ik zal deze reis niet gauw vergeten."
Monica Korver
Versleten voeten
"Wat een machtg land is dit zeg. Helaas begroet ik het einde van deze mooie reis met versleten voeten. Gelukkig wacht er nog een heerlijke afscheidsmaaltijd."
Merel Konings, Amsterdam
Klein feestje
"Ik heb grensloos genoten van deze reis in 2022 door de Baltische Staten. Meer gezien van, en geleerd over deze landen dan ik voor mogelijk had gehouden. Theo is een zeer kundig en bevlogen reisleider, die de reiziger ook graag meeneemt langs de wat minder bekende sites. En van de wat langere stukken in de bus maakte hij telkens weer een klein feestje met lokale hapjes en drankjes. Ik ga absoluut nog eens mee met een reis van Grensloos Genieten."
Maaike Westra, maaikewestra73@gmail.com
Veel gelachen
"We kunnen terugkijken op een fantastische vakantie door de Baltische Staten. Onze reisleider, Theo Leerintveld nam ons niet alleen mee naar de bekende highlights maar juist ook naar de achteraf steegjes en restaurants waar je anders niet zo snel zou komen. Estland, Letland en Litouwen ieder met een eigen cultuur en geschiedenis. Theo is net een lopende encyclopedie en kent de historie als geen ander. Geen wonder als je ook al 35 jaar door deze landen kruist. Met onze gemêleerde reisgenoten hebben we veel van de historie, cultuur en natuur gesnoven en vooral ook veel gelachen. Theo bedankt. Het was - na de rondreis door Japan en Ierland- weer de moeite waard om met jou op vakantie te gaan."
Roelof en Thea, roelof.ruizendaal@gmail.com
Verwachtingen ruimschoots overtroffen
"Onze verwachtingen van deze reis zijn ruimschoots overtroffen! Onder leiding van reisleider Theo zijn wij 14 dagen ondergedompeld in voor ons onbekende culturele, culinaire, natuurlijke en historische hoogtepunten van deze zeer boeiende landen. Een indrukwekkende reis! Uit de efficiëntie werkwijze en het bevlogen enthousiasme van Theo sprak een jarenlange reiservaring in de Baltische Staten. Top! We zijn heel blij met de opgedane ervaringen tijdens deze reis vol hoogtepunten. We hebben ‘Grensloos Genoten’!"
Inez en Eric, erlitan@planet.nl
Deskundige gids
"Tijdens de rondreis In Iran heb ik je eerder al leren kennen als een deskundige gids met passie. Het was een bewuste keus om onder jouw leiding ook de Baltische Staten te leren kennen. Met mijn enthousiaste verhalen heb ik wat familie overgehaald ook mee te gaan en wij zijn niet teleurgesteld! Het was een fantastische reis dankzij jouw improvisatievermogen en kennis van zaken. Bedankt en tot ziens, Theo!"
Edith Litan, eclitan@gmail.com
Ondeugende informatie
"Beste Theo, ik heb een fantastische reis gemaakt, prachtige steden gezien, cultuur gesnoven en van de natuur genoten. Jij hebt als reisleider een belangrijke rol hierin gespeeld. Ik zal je niet te veel bewierroken, want dan ga je buiten je schoenen lopen:) Daarnaast geef je interessante informatie, vaak leuke, soms ondeugende informatie. Je bent energiek, onvermoeibaar, enthousiast, geduldig, respectvol ten opzichte van de bewoners van deze drie landen. Ook waardeer ik (en de rest van de groep) dat je steeds op zoek gaat naar wat extraatjes. Daarnaast kan je uitstekend organiseren en improviseren. Je communciatie met de groep was goed, ook individueel."
Etti
Lekkernijen
"Theo is een geweldige reisleider, zoveel kennis van zaken heeft hij. Dus ik heb veel gezien en geleerd, al ben ik al 74 jaar! Als extra kochtTheo in elk land een of meerdere lekkernijen die hij uitdeelde gedurende onze busreizen. Bij elke snack vertelde hij ook nog eens een mooi verhaal."
Mevr. Van Willigen, Utrecht
Bezieling
"Dank je wel voor de liefde en bezieling waarmee je ons door Estland, Litouwen en Letland hebt geleid."
Annelies Balfoort
Historie & Wetenswaardigheden
"Twee weken met Theo door Estland, Letland en Litouwen, waar we door hem snel van zijn gaan houden. Historie, wetenswaardigheden en cultuur, bracht je op ons over met heel veel vuur."
Kees en Leny van leeuwen
Toegewijd gidsen
"Van harte dank voor jouw steeds toegewijde manier van gidsen. Je hebt ons ongelooflijk veel laten zien en ervaren."
Annemarie van Belcom
Flexibiliteit
"Met een andere reisleider was het een veel minder interessante en plezierige reis geworden. Je flexibiliteit, optimisme, oplossingsgerichtheid en betrokkenheid bij iedereen van de groep waren fantastisch."
Arthur van Kempen
Persoonlijke informatie
"We hebben een verrassende cultuurvakantie gehad, ook door een onorthodoxe reisleider (Theo), die de (reis)boekjes niet herhaalde, maar juist aanvulde met persoonlijke informatie, praktische aanwijzingen, lokale versnaperingen en informatie op maat (via zijn lokale contacten). Het straffe tempo bij stadswandelingen werd goed gecompenseerd door de vrije tijd daarna. Al met al: een reis die goed aanvulde wat we al wisten van het gebied, een fijn en klein gezelschap en een reisleider die we nog wel eens willen hebben."
Tini en Gerda – sanblom@xs4all.nl
Zeer goed geinformeerd
"De reisleider was een zeer goed geinformeerde persoon die elke dag interessante en leuke verhalen vertelde over de drie landen die wij bereisden. Hij deed zijn werk met veel plezier, deskundigheid en had ook hier en daar een leuke verrassing voor ons paraat. Ik had geen betere reisleider kunnen wensen."
Peter Vissers
Uitgebreide verhalen
"Bedankt voor de geweldige vakantie in Litouwen, Letland en Estland! Voor al je enthousiasme en al de uitgebreide verhalen, al de extra uitjes en alle gedetailleerde informatie. We hebben ook genoten van jouw unieke en heerlijke snackpot. Het is daarnaast maar weinig gidsen gegeven dat ze een reis van bijna drie weken in nog geen 13 dagen kunnnen stoppen. Maar jouw enthousiasme, en dus die van ons, heeft ervoor gezorgd dat we het hele programma konden doen. En nog veel meer dan dat..."
Dank namens de hele groep: Merel, Mark, Adda, Lobke, Chris-Jan, Rob, Tineke, Helgard, Willemien, Jeanette, Loby, Anne, Marja, Trudy, Sandra, Annelies, Cas, Andre
Niet meer uit het hart...
"Met chauffeur Theo en reisleider Jules hebben wij een prachtige reis gemaakt. We hadden niet verwacht dat de bergen valleien en zee, de natuur in Spaans Baskenland zo indrukwekkend mooi zou zijn. Met als afwisseling bijzondere steden bezocht. De mooie plekjes, de informatie en de reisbegeleiding van de gebroeders Leerintveld is uniek! Geweldige saamhorigheid in deze groep, kortom een reis met een strikje en een lintje erom. Gaat niet meer uit het hart."
Guda en Hert Dekker, 't Zand: gudadekker@hotmail.com
Overleg met de groep
"Wat biedt deze reis een mooie en afwisseling van stad, natuur, bos en, woestijn. De hotels gelegen van midden in de stad tot op een berg. Theo en Jules regelden alles perfect en in overleg met de groep. Erg leuk dat ze de ook de leukste restaurants e.d. weten en de groep uitnodigen om mee te gaan. Het gezelschap was ook erg gezellig met elkaar. Als je veel wil zien en divers wil genieten, ga zeker mee met Grensloos Genieten!"
Sandra Roest, Rotterdam: sandraroest@hotmail.com
Schitterende natuur
"Net terug van een super mooie reis naar Baskenland. De reis is goed georganiseerd!! Afwisseling van steden/cultuur en natuur. De natuur is echt schitterend. Wij hadden ook een super leuke groep. Veel gelachen, gegeten en wijntjes gedronken. Deze reis met GG is een echte aanrader."
Manuela, Rotterdam: reclameverkoop0@gmail.com
Grenzeloos genot!
"Wat heb ik genoten van de rondreis door Baskenland! Baskenland heeft alles; kunst, cultuur, historie, natuur en heerlijk eten. De steden waren prachtig met Bilbao en San Sebastian als hoogtepunten. De natuur was zeer divers, van woeste bergen tot diepe glooiende dalen, stranden en zelfs een woestijn. Ook de hotels waren divers, van knusse hotels is de steden tot een rustiek klooster en een eenzaam op de top van een berg gelegen hotel. Reisleider Jules en chauffeur Theo wisten alle leuke, mooie en interessante plaatsen te duiden en hebben veel verteld over de gewoonten en gebruiken van de Basken. Tot slot heb ik enorm genoten van de samenstelling van de groep. De groepsdynamiek was fantastisch en dit maakt de rondreis door Baskenland een voor mij onvergetelijke reis. Grensloos Genieten zorgde voor grenzeloos genot en plezier!"
Astrid Waals, Uden
Aangename verrassing
"Voor mij was Baskenland een aangename verrassing. Mooie afwisselende natuur. Unieke steden met een prachtig oud centrum. Genoten van het lekkere eten en drinken met een gezellige groep. Begeleid door zowel Theo als Jules. Ik kijk er met veel plezier naar terug."
Lianne van Loon, lianne.van.loon@gmail.com
Democratisch beleid
"Jouw ervaring en democratisch beleid maakten je tot een zeer goede reisleider."
Bauke en Anja, Gorinchem
Geen reisgids
"De reisleider was een gepassioneerde en zeer betrokken man met veel verstand van zaken. Met zo'n reisleider heb je geen reisgids nodig."
Bert en Suzanne van Houten, Utrecht
Afwisselend programma
''Het reisprogramma was zeer afwisselend met voldoende ruimte voor eigen inbreng en invulling. In korte tijd veel gezien en gedaan.'
Tom de Ruijter, Groningen
Bijzondere stad
"Mooie "tussen Kerst en Nieuwjaar" reis naar Budapest, met opnieuw een erg leuke groep. Afwisselend programma met ruimte voor eigen initiatief. Veel verschillende kanten van deze bijzondere stad gezien. Na twee reizen met Grensloos Genieten kan ik mij niet voorstellen ooit nog een reis met een andere organisatie te willen doen."
Maaike Westra, Nijmegen: maaikewestra73@gmail.com
Verborgen parels
"Hoewel ik al eens in Boedapest was geweest, wist reisleider Theo Leerintveld mij en mijn reisgenoten telkens te verrassen met de mooiste verborgen pareltjes van Boedapest. De citytrip tijdens de Kerstdagen omvatte uiteraard een boottocht over de Donau, een bezoek aan het Parlementsgebouw, een rondleiding door de Joodse Synagoge en zelfs twee bezoeken aan thermaalbaden, maar ook een rondleiding met miniconcert door het prachtige onlangs gerenoveerde gebouw van de Hongaarse opera en bezoeken aan het Light Art Museum en Hongaars Museum. Ook de diverse Kerstmarkten die de stad rijk is werden niet vergeten. Tijdens de wandelingen door de stad hebben we ook gebruik gemaakt van de metro. Daarbij zijn we verrast met een stop bij het oudste, originele metrostations dat de stad rijk is en het nieuwste, moderne metrostation van de stad met een spinnenwebconstructie die adembenemend indrukwekkend is. De dagindeling werd dagelijks besproken en in overleg met het reisgezelschap en afhankelijk van de beschikbaarheid van de onderdelen afgestemd. Er was gelegenheid voor eigen inbreng voor bijvoorbeeld het nuttigen van maaltijden en de invulling van facultatieve excursies. Het reisgezelschap was evenwichtig samengesteld en paste goed bij elkaar. Ik heb genoten van de gezamenlijke maaltijden en mooie gesprekken. Tijdens de borrel na de avondmaaltijd werd de dag nog eens doorgenomen en voerde tevredenheid de boventoon. Vanaf het moment van samenkomst op het vliegveld voor vertrek tot het moment van terugkomst en afscheid nemen was alles goed geregeld. Het enige minpuntje van de hele citytrip was het hotel. Dat was gedateerd en lag buiten het centrum. Het sanitair en ontbijt lieten te wensen over. Het personeel daarentegen was uiterst vriendelijk en behulpzaam. Gelukkig bood de reisleider een prima alternatief voor het ontbijt en kende de reis voor mij alleen maar hoogtepunten en genietmomenten. De citytrip omvatte kunst, cultuur, historie en traditie. Boedapest is met recht betoverend tijdens de Kerstdagen. Het was grensloos genieten!"
Astrid Waals; a.waals@waals-advocaat.nl
Flexibel programma
"Vanaf het moment dat je elkaar treft op het vliegveld begint het ontspannen, want Theo begeleidt je van het begin tot het eind en van de ochtend tot de avond. Hij kent Boedapest op zijn duimpje waardoor je de mooiste plekken ziet waar je normaal aan voorbij gelopen zou zijn. Het programma is flexibel waardoor mooie plekken langer bezocht kunnen worden. Voor herhaling vatbaar."
Corine Kok: corinekokkie@gmail.com
Bezielende voorman
"Wat een mooie Kerstreis was dit! Een prachtige stad met een rijke historie, voor ons tot leven gebracht door jou Theo, als onvermoeibare en bezielende ‘voorman’. Daarbij waren we weer met een fijne, gezellige groep, een andere belangrijke voorwaarde voor een geslaagde reis. Ik kijk alweer uit naar de volgende! De tuinenreis naar Engeland..:)"
Marlies Koonen: m.koonen@planet.nl
Perfect geregeld
''Theo, je bent een kanjer. Alles perfect geregeld. Dank! Ik hoop nog meer van je reizen te mogen genieten. P.s. Ik zal goede raad niet meer in de wind slaan."
Marianne
Van alle markten thuis
'De reisleider is van alle markten thuis. Daarnaast is hij snel en zit vol informatie. Ook kent hij vele leuke plekjes in de stad en weet het programma aan te passen aan de omstandigheden. Tevens heeft hij oog voor de verschillen in reisleden. Is 24 uur per dag bereikbaar, indien nodig. En helaas was dat in onze groep een aantal keren nodig..."
Adrie en Marjanne van Alphen
Bijzondere man
"Deze reisleider was eigenlijk een heel bijzondere man. Hij is ter plaatse bijzonder goed ingelicht, kent de stad op zijn duimpje en de gewoontes van de mensen, uit eigen jarenlange ervaring. Hij was ook persoonlijk betrokken bij alle reizigers."
Virginie
Onvergetelijke tijd
"Lieve Theo, wij hebben een onvergetelijke tijd gehad in China. We willen je van harte bedanken voor deze onvergetelijke reis."
Petra Vergouwe en dochters Shannon & Fase
Sprong in het diepe
"Dit jaar sprong ik in het Chinese diepe om er bijna drie weken later weer verrijkt uit te komen. Ik had geen betere reisleider kunnen wensen."
Liesbeth
Uitstekende kennismaking
"Vooral dankzij de bevlogen en zeer goed geinformeerde reisleider hebben wij een uitstekende eerste kennismaking gehad met China en zijn rijke historie, verfijnde cultuur en een stukje natuur (de vele parken i de steden waar hij ons mee naar toe nam)."
B. van Santen en M. Ringelswerff

Tomeloze energie
"Theo, hierbij willen we jou bedanken voor de geweldige reis in China die we onder jouw leiding mochten maken. We hebben genoten van je gepassioneerde verhalen, de snelle vertalingen uit het Engels, je flexibiliteit ten aanzien van de groep waarin je probeerde het een ieder naar de zin te maken. Dat deed je door je tomeloze energie, het vertrouwen dat je ons gaf, je adviezen voor een lokale maaltijd en de hotpot die we samen deelden. Je organiseerde vele wandelingen en excursies, maar vooral de fietstochten hebben wij als zeer bijzonder ervaren. En wat waren we blij toen we jou zagen toen we verdwaald waren op de lokale markt in Xi'an. Je steekt als gids je nek uit en vooral dat maakte deze reis zo bijzonder. Het maakt je tot een gids met een gouden randje. We hebben je bijzonder gewaardeerd."
Chris Noerenhout en Marja Vijgenboom
Professione gidsen
"Wat hebben we genoeten van deze fantastische rondreis door Colombia. Het prachtige reisplan, de erg aardige, lokale en professionele gidsen hadden voor ons echt toegevoegde waarde met interessante verhalen over de geschiedenis en cultuur van het land."
Gerd en Jose den Dreijer, Hendrik-Ido-Ambacht
Niet alles gezien
"Colombia is heel groot en divers en dat we niet alles hebben kunnen zien heeft één groot voordeel: we komen graag nog eens terug om andere mooie plekken te zien..."
Fam. Brederveld, Drachten
Aangename sfeer
"Onze vakantie was ontzettend goed georganiseerd en is van begin tot eind heel soepel verlopen. De verhalen over een zeer onveilige sfeer en criminaliteit op straat in de steden herkende wij niet. Wij hebben de sfeer juist als zeer aangenaam ervaren en het gevoel dat iedereen elkaar vrij laat, ook s’avonds. Zelfs straatverkopers stoppen direct als je hen op een respectvolle manier bedankt voor hun diensten. We hebben op een leuke manier kennisgemaakt met het mooie en veelzijdige Colombia en veel geleerd over de geschiedenis, cultuur, bevolking en de Colombiaanse keuken."
Jan en Petra IJsselveld, Heerhugowaard
Doorkijkje in eigen leven
"De vakantie zit er op. We hebben een hele leuke tijd gehad hier, ook mede dank zij de beide gidsen. Het was prettig om met ze op te trekken en uit te wisselen. Ze vertelden gepassioneerd over wat we zagen en gaven een doorkijkje in hun eigen leven. Vaak vind ik gidsen vermoeiend, maar nu helemaal niet omdat er gewone interactie was. Kortom, zeer geslaagd. En wat is dit een mooi gebied! Dank voor de goeie organisatie!"
T. van Alphen, Breda
Prachtige tuinen
"Wat hebben we veel gezien en gedaan in twee weken tijd! Ik had niet gedacht dat ik zó van Duitsland zou genieten. Schitterende steden, pittoreske straatjes, magnifieke gevels, heerlijke natuur, prachtige tuinen, sfeervolle hotelletjes, hartverscheurende beelden uit de recente geschiedenis, verrassende Duitse restaurants… En dat alles met een klein gezelschap en een ervaren en bevlogen reisleider; het duurde niet lang of ik had het gevoel met een groepje vrienden op reis te zijn! Het was Grensloos Genieten!"
Marlies Koonen: e.h.f.m.koonen@kpnmail.nl
Verrassend
"Eigenlijk heb je maar een woord nodig om deze reis te beschrijven: Verrassend. Duitsland is namelijk veel diverser (en leuker) dan wij vooraf gedacht hadden. Zo verken je behoorlijk wat steden, de een nog verrassender dan de ander. Ook de natuur vonden wij supermooi. De kinderen waren enorm onder de indruk van het concentratiekamp en de musea over de tijd van Hitler. Wij van het verrassend lekkere eten!"
Fam. Boersma, Franeker
Onbekend, maar zeker niet onbemind
"De afgelopen twintig jaar hebben wij veel van de wereld buiten Europa mogen ontdekken, maar dankzij Corona zijn we dichter bij huis gebleven. Het onbekende Duitsland, maar dankzij deze reis niet langer onbemind, hebben we in twee weken mogen ontdekken. Wat een feestje was het, vooral de onbekende steden als Stralsund en Hameln hebben ons enorm verbaasd en verrast."
Joop & Sandra van Heteren, Gameren
Fascinerend Duitsland
"Het fijne aan deze rondreis in Corona tijd was dat we niet hoefden te vliegen, maar gewoon vanuit Nederland vertrokken met een comfortabel minibusje. Gids Theo nam ons vervolgens mee op een fascinerende rondreis door het nog fascinerender Duitsland."
Robert-Jan & Sascha, Amsterdam
Cultuur gesnoven
"Ik heb een fantastische reis gemaakt, prachtige steden gezien, cultuur gesnoven en van natuur genoten. Je geeft interessante, vaak leuke, soms ook ondeugende informatie. Je bent energiek, onvermoeibaar, respectvol ten opzichte van de bewoners van de bezochte landen. Ook ben je steeds op zoek naar extraatjes voor ons. Daarnaast kan je uitstekend organiseren en improviseren."
Etti Strijbosch
Circusdirecteur
"Als een echte circusdirecteur wist je elke deenemer aan deze boeiende reis daar te krijgen waar hij behorde te zijn of te zitten. Goed gedaan en dank."
Margriet van Osch
Spetterend enthousiasme
"Bedankt voor je geweldige begeleiding, je enthousiasme spatte ervan af. Hierdoor hebben we veel gezien van Engeland en Wales. Wij hebben een geweldige vakantie gehad."
Theo en Christa Valkis-Jansen – keepongoing@hotmail.com
Mooie combinatiereis
"Heel hartelijk dank voor je enthousiaste leiderschap tijdens deze mooie combinatiereis van twee fascinerende landen."
Het drietal
Ontspannen vakantie
"Je bezorgde ons een heel fijne en ontspannen vakantie."
Cees en Gerda Vonk
Onbekend
"Als ik heel eerlijk ben, wisten we vooraf eigenlijk niets van deze landen. Maar dat maakt het wel ook weer eens mooi om deze relatief onbekende landen wat beter te bekijken. Dankzij onze bekwame reisleider hebben we enorm genoten van het lekkere weer, de mooie uitzichten en de gastvrije bevolking."
Fam. Donkers, Hilvarenbeek
Creatieve reisleider
"We wilden je bij deze nog hartelijk bedanken voor deze geweldige reis onder jouw begeleiding. Met de meest creatieve reisleider ooit. Het programma omgooien vanwege onrusten: geen probleem. Mij in de houdgreep mee omhoog naar de rotskloosters brengen: geen probleem. Dus hartelijk dank voor alles, we hebben enorm van de reis en jouw persoonlijkheid genoten."
Ruud & Gerry Cox, Sittard: 06 - 44 36 99 55
Nergens heen...
"Voor die lieve topper van een reisleider. Zo attent, zo flexibel, zo hulpvaardig, zoveel enthousiasme om ons alles te kunnen laten zien. En we gaan nergens naartoe en komen overal. Veel dank voor al het nog op het laatst geïmproviseerde mooie plan. Mijn ziel ligt nog steeds in Georgië en het is moeilijk wennen aan het leven van alle dag. Reizen is een enorme energiegever. Ik mis ook joúw tomeloze energie, jouw enthousiasme voor de dingen die we”moeten” zien of beleven., zoals ook de laatste 3 avonden toen we achtereenvolgens een ballet, opera- en poppenvoorstelling bezochten. Het was zó fijn elke dag een prachtig doel te hebben; dat ook fysiek te kunnen bereiken door jouw altijd aanwezige hulp. Heel graag tot ziens!"
Margreet Greep: margreet.greep@ziggo.nl
Goede zorgen
"Het was wederom grensloos genieten met jou in Georgie, tot de volgende keer en bedankt voor alle goede zorgen!"
Rob en Gerda – gerdasxm@gmail.com
Fotogenieke plekken
"Georgië is een prachtig land, heel groen, mooie natuur en een afwisselend landschap. En zo kregen wij een programma dat weliswaar gevuld was (na 3 dagen had ik het gevoel dat ik al een week onderweg was) en dat vol afwisseling zat tussen activiteit en rustig aan. We maakten prachtige wandelingen, zagen oude kerken en kloosters met iconen en fresco's, stopten bij fotogenieke plekken onderweg, bezochten oude burchten, en plaatsen die een rol speelden in de bewogen geschiedenis van het land."
Tanja de Wit – tdw1949@gmail.com
Ontspannen reis
"Onze reisleider, immer attent en begripvol, kende het land en de gewoontes door en door, waardoor we de mooiste plekjes gezien hebben. Samen met de Georgische chauffeur maakten zij er een heel ontspannen reis van, waar altijd afgeweken kon worden van het programma waar dat nodig leek. Ook het hartelijke en gastvrije verblijf van een nacht op een particulier adres maakte het contact met lokale bewoners tot een hoogtepunt, ook de overige hotels, altijd in het centrum, waren prima. Het heerlijke eten, drinken en fruit van Georgië zal ik niet gauw vergeten. "Grensloos Genieten" deed in alle opzichten zijn motto gestand! Kortom een aanrader."
Gerard Tuin – g.tuin49@gmail.com
Verrassende trip
"In een zin: een globetrotter die niet van treuzelen houdt, maar daardoor hebben we wel een verrassende trip gehad door een nog meer verrassende reisleider."
Mark & Jeanette Steenbakkers
Magnifieke rondreis
"Wat hebben wij ontzettend genoten van deze magnifieke rondreis door Hongarije."
Petra Bouwers
Grenzen opzoeken
"Gids Theo is vriendelijk, deskundig en ervaren. Hij staat voor 100% achter de consekwenties van zijn handelen. Wat een energie heeft die man zeg. En een werklust! En organisatievermogen. En daarnaast ook nog eens probleem-oplossingsvermogen. Mede hierdoor hebben wij een fantastische reis mogen beleven."
Paco & Juliette de Winter
Aanstekelijke vrolijkheid
"Goeiemorgen Theo, Het heeft weinig zin om me te introduceren want één van de eerste dingen die je bij onze aankomst in New Delhi zei, was dat je ons vergeten zult 😉 Ondertussen leerde je al onze namen onderweg van vliegveld naar hotel. Wat volgde was één van de meest bijzondere reizen die ik mocht maken mede dankzij de beste van de beste reisleiders. De reis zelf was al bijzonder maar jouw kennis, je drive en enthousiasme om je reizigers zoveel meer te laten zien en ervaren dan conform het reisprogramma, je aanstekelijke vrolijkheid en grenzen met ons opzoeken waren allemaal kersen op die toch al mooie taart. Ik denk aan je ‘stagiair’ die met ons meereisde en aan wie je de échte vragen durfde te stellen welke door de jongeman als zeer grensverleggend moet zijn ervaren. Hij en wij leerden van elkaar. Een waardevolle ervaring die je ons en de jongeman hebt gegeven. Je had het ook niet kunnen doen…En zo zijn er meer voorbeelden. Ook bracht je ons naar een piepklein etablissementje in Varanasi waar ik, getipt door jou, een lassi met wiet heb gedronken. Superleuk!"
Liesbeth van Eijk, off.oak@planet.nl
Aandacht
Dank je wel voor deze prachtige India ervaring, voor een lesje ‘loslaten’, vooral je informatieve verhalen, voor je enthousiasme en flexibiliteit, voor je aandacht voor iedereen in de groep. Ik zou graag nog eens met je op reis gaan. En dat heb ik echt nog nooit eerder tegen een reisleider gezegd.
Veel verrassingen
"Reisleider Theo van Grensloos Genieten begeleidt meer dan 20 groepen per jaar. Vaak in net zo veel landen. Toch kent hij overal de weg. Daardoor kom je op de meest bijzondere plekken. En eet je op plekken waar je thuis nog niet dood gevonden zou willen worden. Maar we hebben het allemaal overleefd!:)"
Fam. Van Groeningen, Heerhugowaard
Fietstocht
"Waar wij - en de rest van de groep- het meest van hebben genoten waren de niet-geplande wandelingen en fietstochten, met onderweg niet geplande bezoekjes aan scholen, fabrieken of andere leuke dingen die hij onderweg regelt. Als je met Theo op reis gaat, vergeet dan het programma en zet je control-standje gewoon uit. Vertrouw op hem. Hij bedenkt elke dag weer de leukste excursies en in vergelijking met veel andere reisorganisaties zijn deze vrijwel allemaal gratis omdat hij ze zelf begeleidt."
Irma en Jules van Hasselt-Kooijman, Delft
Smerig
"India mag dan een prachtig land zijn met veel mooie bezienswaardigheden, voor ons was het vooral ook een smerig land. Met overal rotzooi op straat. Gelukkig waren de hotels prima en ook het eten heeft me verrast. Op het moment dat je de grens overrijdt naar Nepal, stap je in een andere wereld. Het is echt ongelooflijk hoe verschillend deze landen zijn. Alles wat India niet is, is Nepal. Hier hadden we nog wel drie weken kunnen doorbrengen! Toch hadden we India voor geen goud willen missen. Maar naar dit land terug keren zit er wat ons betreft niet in."
Hans en Gonnie van Leeuwen, Nijkerk
Enthousiasme
"Beste Theo, Bedankt voor je geweldige begeleiding, je enthousiasme spatte ervan af. Hierdoor hebben we veel gezien. Wij hebben een geweldige vakantie gehad."
Christa en Theo Hauers – hauer1951@hetnet.nl
Creatief & kleurrijk
"Lieve Theo, interesant, mooie, gezellige uitjes, creatief en kleurrijk ben je. Dank voor je zorgzaamheid en deze gezellige vakantie."
Liefs Geert-Jan en Annemieke
Sleeptouw
"Beste Theo, dank voor je super enthousiaste reisbegeliding. Je hebt ons fantastisch mee op sleeptouw genomen voor extra belevenissen in dit bijzondere land."
Liefs Fija en Corrie
Verfijnde cultuur
"De reis in Iran was meer dan ik gedacht had. Elke dag ervoer ik als een verassing. Dagelijks heb ik genoten van de verfijnde cultuur, wisselende natuur en de ontzettend aardige mensen. Iran is zeker een aanrader."
Nelleke van Winkelhoff – nvwinkelhoff@casema.nl
Goede indruk
"De reis en de enthousiaste reisleider hebben een goede indruk op ons gemaakt. We hebben genoten van de cultuur, goede hotels en speciaal de mensen die je spontaan benaderen. De Iraniërs zijn zo warm, vriendelijk, en respectvol naar de toeristen toe daar kunnen wij nog van leren. Kortom een heel speciale reis die we in onze herinneringen bewaren."
Jan en Andrea – j.a.nellen@ziggo.nl
Oude cultuur
"De rondreis in Iran was onvergetelijk. Door de ervaring van Theo hebben we in korte tijd vrijwel alles gezien wat er op de route lag. Van internationale dreiging was niets te merken. De trip is een aanrader voor iedereen die belangstelling heeft voor oude cultuur en een gastvrije bevolking."
Aad Verbij – a-averbij@online.nl
Coole reisleider
"Top reis...mega genoten. En wat een coole reisleider. Zeker een aanrader😊👌"
Denise Vrij – Fullmoonbnb@gmail.com
Bijzonder land
"Ik heb in alle facetten van de reis erg genoten en besefte elke dag dat ik in een bijzonder land was. Complimenten aan Grensloos Genieten hoe je 2 weken, iedere dag weer de dagen rijkelijk gevuld aan elkaar rijgt. Waar ik ook van heb genoten waren de bijzondere hotels en het comfort. Toch wel lekker als de douche werkt en je kunt slapen in schoon beddengoed. En kunt uitrusten in een mooie tuin...:)"
Karin van Westerop
Spontane dingen
"Iran was voor mij een ongelofelijke ontdekking en bijzondere reis: het mooie gevarieerde landschap, de mooie gebouwen, maar ook vooral de Iraniërs zelf. Wat ook zo fanatisch was, waren de spontane dingen die we onderweg deden. Ook mijn dank aan Samira onze aardige (lieve) Iraanse reisleidster. Zij ritselde en regelde (samen met Theo) zo veel voor ons, dat deze reis nog lang in mijn gedachte zal blijven."
Nynke Spijker-Talsma – caspijker@upcmail.nl
Tastbare geschiedenis
"Wat een land, met een tastbare geschiedenis al van uit een zeer ver verleden. Ook heb je mij op de juiste wijze, door de strikte regels van het land heen geloodst, zoals een goed en ervaren reisleider betaamt."
Marianne Been – marianne.been@kpnmail.nl
Bevlogen reisleider
"Theo, hartelijk bedankt, Je bent een bevlogen reisleider met echte liefde voor Iran. We hebben veel gezien."
Cor en Cora Beljaars – corbeljaars@telfort.nl
Geweldige gastvrijheid
"Wat een geweldige vakantie hebben we gehad in dit adembenemende land. Waar de mensen meer dan gastvrij zijn en het land super mooi is, maar waar het regime helaas uiterst streng is voor het volk. Moet je daardoor thuisblijven? Juist niet!"
Victor van de Werken en Bea Slijper
Kennis
''Wat een kennis heb jij van al wat je laat zien. Dank je voormjouw duidelijkheid en wat je extra deeed. Denk je ook een beetje aan jezelf?"
Trees
Leeuw
"Je zorgde als een leeuw voor je welpen."
Freek en Mariet van Tussenbroek
Inzicht
"Beste Theo, bedankt voor alle extra inspanningen om onze reis nog leuker te maken. Dank ook voor het gesprek dat we gehad hebben aan het begin van de reis. Het heeft me meer inizcht gegeven."
Edith Meulenhof
Uitrusten doe ik thuis wel..
"Wat valt er nog toe te voegen aan alle lovende recencies over de reizen naar IJsland van Theo en Jules? Ik was samen met zeven reisgenoten in IJsland van 1 tot 13 juni 2023 onder leiding van Theo: onze reisorganisator, barista, chauffeur, entertainer, timemanager, 3-sterrenkok, personal trainer, natuurgids, IJslandkenner, troubleshooter, en bovenal mensenmens. Vooraf had hij gezegd dat het een schitterende reis zou worden en daarvan is geen woord gelogen. Wat hebben we veel gezien, gehoord, gelachen, gegeten, gewandeld, gevaren, gereden, gebadderd, gedaan. Onze onderkomens waren steeds een verrassing: midden in de drukte van Akureyri, in de weidsheid van de Eldraun of de stilte van Laugarfell, en altijd netjes en verzorgd. Theo's plan voor iedere dag stond vast maar er kon altijd nog wel wat bij; heel zelden viel er iets af. Weinig is hem teveel. Ik heb zo genoten van deze reis. Uitrusten doe ik thuis wel."
Monica Muiser - tomomuiser@kpnplanet.nl
Kunst van koken
"Wij hebben genoten in de afgelopen weken. Het was een geweldige vakantie. Daar heb jij een grote bijdrage aan geleverd. We wisten niet wat ons te wachten stond. Onze verwachtingen zijn in grote mate overtroffen. Het land is onvoorstelbaar mooi, maar de manier waarop je ons dat hebt laten zien is ook niet te overtreffen. Je gestructureerde aanpak, je klantgerichtheid, je streven naar optimalisatie van het genoegen en je kunst van koken en bereiden van maaltijden op momenten waarop niets voor handen was. Je behulpzaamheid als het even te moeilijk leek. Theo, we danken je hartelijk voor alles wat je de afgelopen weken voor ons hebt gedaan. Het ga je goed en 'God Bless you'."
Trudy en Jeroen Storm, Friesland: jestorm@live.nl
Volle tevredenheid
"Na Japan opnieuw een reis met Grensloos Genieten. Ook deze keer tot volle tevredenheid en met veel bewondering voor je geweldige inzet. Hartelijk dank voor je zorgzaamheid, attentheid en oog voor verschillende mensen."
Riet en Roel Wemmenhove, Drachten: roelwemmenhove@hotmail.com
Persoonlijke betrokkenheid
Na de Baltische Staten, Georgie en Iran nu alweer de vierde reis met Theo Leerintveld; ditmaal het prachtige IJsland. Het reizen met Grensloos Genieten is altijd weer een feest door de persoonlijke betrokkenheid van Theo en Jules Leerintveld. Te allen tijde staan ze klaar om de reisgenoten te ondersteunen. Combineer dit met het moois dat IJsland te bieden heeft, en de keuze is niet moeilijk; Doen!
Rob en Gerda Heil, heilsxm@me.com
Aanvaardbaar tempo
De reis is mij erg goed bevallen, zowel het land zelf als het reizen met Grensloos Genieten. De reis zat goed in elkaar (niet te zwaar en niet te licht). Ook de reisduur was precies goed: twee weken is precies goed: met twee weken kun je het hele land goed en in een aanvaardbaar tempo bekijken. Als je korter dan twee weken gaat, kom je echter tijd tekort. Heel grote pluspunten vond ik bij deze reis, ten opzichte van Djoser, Koning Aap, Kras en Askja, het bezoek aan de Westfjorden en de prijs-/kwaliteitsverhouding in vergelijking met deze concurrenten. Ik had alleen graag gezien dat de reis nog 1 dag langer had geduurd, waarbij je halverwege de reis een rustdag hebt met eventueel een facultatieve excursie in de omgeving, zodat je gelegenheid het om wat te laten wassen of zelf bij te komen, indien dat nodig is. Daarnaast vind ik jullie zeer klantvriendelijk opereren. Al met al houd ik me aanbevolen om ook in de toekomst een reis te maken met Grensloos Genieten.
Arlo Werkhoven, arlowerkhoven@hotmail.com
Aandoenlijke puffins
De oorverdovende stilte, de lege vlaktes zover het oog kan reiken met 1001 duizend tinten groen, de wisselende luchten, de wilde zee, de adembenemende rotsen en de zacht rose,grijze lavavlaktes, de watervallen, de gletsjers, de warmwater bronnen, de walvissen, de wilde paarden en zijn aandoenlijke puffins. Dat is de schoonheid van Ijsland. Moeder natuur op zijn mooist. Mijn verbeeldingskracht is groot, heb veel gereisd, maar de schoonheid die ik daar zag, zag ik nergens zo overweldigend mooi en divers. Verliefd geworden op dit land waar je uren en dagen kan dwalen in de natuur en in de mooie vissersdorpjes met zijn vriendelijke bevolking. Het land schut je wakker, omarmt je, verwarmt je en nestelt zich in je hart. Dit alles heb ik mogen meemaken en ervaren onder de zorgvuldige, enthousiaste en bovenal bezielde begeleiding van Theo en Jules. Het was echt grensloos genieten met Grensloos Genieten!
Nely Koetsier, n.koetsier@planet.nl
Aanrader!
We hebben een fantastische reis gehad. We hadden een tip gehad van een zeer kritisch persoon en ze heeft gelijk gehad om dit aan te raden. Het was helemaal top, weer een nieuwe ervaring rijker! Jullie gaan ons wel vaker zien en dat zegt genoeg...:)
Gea, Groningen: gejaaeilkema@gmail.com
Aanrader voor natuurliefhebbers
Het was echt Grensloos Genieten in IJsland! Chauffeur Gudjon en reisleiders Theo en Jules hebben ons de mooiste plekken van IJsland laten zien. Het was een aaneenschakeling van zeer verschillende en bijzondere landschappen! Dit heeft mijn verwachtingen ver overtroffen. Tot slot was er in Reykjavik voldoende tijd voor musea en een mooie stadswandeling. We hadden overal nette guesthouses/hotels en alles was zeer goed georganiseerd! Er was zelfs voor goed weer gezorgd: de warmste zomerdagen ooit! 😊 Voor natuurliefhebbers is deze reis echt een aanrader!!
Anja de Ruijter, anja.de.ruijter20@gmail.com
Betere ervaringen
"Het was ons tweede bezoek aan Ijsland met name gericht op de vroegere ervaringen uit een andere rondreis. Onze ervaring van dit mooie land is nu stukken beter, mede dankzij de uitstekende begeleiding van gids Theo. De voldeed veel meer aan de verwachtingen dan we ooit hadden durven denken."
Richard van Diejen en Marnix Sluimer
Veel natuurschoon
"Theo is een flexibele gids die het zijn deelnemers naar de zin maakt en duidelijk is in de uitvoering van de reis. Zijn timing van info geven is altijd op tijd en duidelijk. Deze IJsland reis is echt een heel boeiende en gevarieerde reis. Met veel natuurschoon, en alles onder leiding van een zeer goede reisleider."
Henk en Ineke van Daalderop – henk-inekevdaalderop@gmail.com
Bevlogenheid & Passie
‘Living life to the fullest’ Da’s volgens mij een uitspraak die perfect bij jou past. Je hebt passie voor wat je doet en daarmee weet je anderen te enthousiasmeren. Zo ook mij. Dankzij jouw bevlogenheid en deskundigheid met een persoonlijke touch heb ik geweldige dagen gehad hier op IJsland."
Mieke van Waaijenburg – miekevanw1979@hotmail.com
Prikkelend Puglia
"Prikkelend Puglia is de beste omschrijving die je kan geven voor deze verrassende reis! De gehele rondreis boeit vanaf het eerste moment tot het moment dat je weer terugvliegt naar Nederland."
Remco en Mary van Willigen-Doornbos, Eindhoven
Andere zijde
"Al vijf keer eerder hebben wij Italie bezocht. Telkens zonder groep en ook elke keer naar de welbekende streken van het land: de Noord-Italiaanse steden met zijn fraaie bergen, heerlijke kust en het altijd geweldige Toscane. Maar wat zijn we blij dat we nu de andere zijde van Italie gezien hebben. Reisleider Theo neemt je mee naar streken waar je van tevoren de nodige bedenkingen over hebt, maar eenmaal daar begrijp je de keuzes van Grensloos Genieten helemaal. Puglia en Gargano zijn simpelweg ongeloof prachtig!"
Suzanne & Freek ter Voert, Zaltbommel
Prachtige natuur!
"Vooral de prachtige natuur met zijn canyons en ravijnen zal ons altijd bijblijven..."
Jorge en Anna van Leeuwen, Heerhugowaard
Veel meer...
"Bedankt voor je inzet van deze reis. Je hebt er alles uitgehaald van wat erin zat. En nog veel meer. We hebben heel veel gezien. Je naam is niet voor niets Grensloos Genieten."
Ria van Klein Baten-Gunnewick
Energieke leiding
"We hebben deelgenomen aan de Japan reis van april 2023. Onder de energieke leiding van Theo hebben we met de razendsnelle Shinkansen Japan doorkruist. In korte tijd hebben we heel veel gezien en beleefd van de Japanse livestyle en cultuur. We hebben genoten!"
Arno en Jose van de Maarel: arnovdmaarel@gmail.com
Een reis om nooit te vergeten...
"Waar moet ik beginnen... Het was fantastisch, zoveel mooie dingen gezien en gedaan. Een reis om nooit te vergeten. Dank je wel dat jij een belangrijk onderdeel wil zijn van mijn reis."
Augustine Sopacua, Groningen: augikam@yahoo.com
Goed beeld gekregen van Japan!
"Wat een geweldige Japan-ervaring! De reis was vol bijzondere verrassingen en creativiteit o.l.v. onze gepassioneerde reisgids Theo. We hebben veel gezien in 3 weken, de reis is gevarieerd en zit goed in elkaar. Tempels, steden, de bevolking, de efficiëntie die in alles zichtbaar is, de verwarmde wc-brillen, het gebruik en recycling van plastic! Alles krijgt vorm als je het ziet en is anders dan ik had verwacht. Kijken naar het sociale leven, de hoge levensstandaard in Japan maar ook de armoede die in de schaduw blijft. Het onderwijs, gezondheidszorg en maatschappelijke zorg zijn ver ontwikkeld, goed geregeld én nauwkeurig gecontroleerd. We hebben een goed beeld gekregen van Japan en gaan voldaan terug naar Nederland. Theo, nogmaals hartelijk dank voor alles wat we hebben gezien en geleerd over Japan."
Lieve groeten, Lea en Marius, Horst: mariusenlea@gmail.com
Vermoeiend, maar zeer bijzonder!
"Nogmaals bedankt Theo voor de schitterende reis die ik in het voorjaar van 2023 met je heb mogen maken. Ik moet zeggen het was erg vermoeiend met alles wat je hebt georganiseerd, maar daardoor heb ik wel heel veel van het diverse en bijzondere Japan gezien."
Dieuwertje Stolk, Amsterdam: dieuwertje.stolk@gmail.com
Japanse smaken
"Van alle prachtige sightseeing momenten zal ik toch jouw passie voor de Japanse smaken in mijn herinnering onthouden."
Willeke de Rouw, Kerkdriel
Voorliefde
"Bedankt voor je goede zorgen. Door jouw kennis en ervaring hebben wij Japan als heel bijzonder ervaren. We hebben genoten van het japanse eten, mede dankzij jouw voorliefde hiervoor dat je op ons hebt overgebracht."
Toine Kloet en Miriam Oostelbos
Geweldige ervaring
''Hoi Theo, ook deze reis met jou heeft onze verwachtingen overtroffen. Een geweldige ervaring om Japan te beleven onder jouw deskundige leiding. We hebben heel veel gezien en nieuwe dingen ervaren. Op naar de volgende reis met jou."
Hans van der Werf en Riet Bunt
Inzichten gegeven
"We hebben veel gezien en je hebt ons inzicht gegeven in het Japanse dagelijkse leven. Veel dank en 100& zeker tot ziens."
Tjeerd en Anke
Geboren reisleider
"Wij hebben heel erg genoten van onze prachtige reis door Japan. Jij bent een geboren reisleider, heel prettig."
Leo & Kit,  dekitties1954@hotmail.com
Goede zorgen
"Beste Theo, dank je wel voor de goede zorgen en je inpsirerende drive die hebben gezorgd dat we een geweldige rondreis door Japan hebben gehad. Tot Riga!:)."
Ron en Judith, Rotterdam
Luisterend oor
"We hebben je ervaren als een spontane en vrolijke reisleider met heel veel kennis van Japan. Die voor iedereen in de groep klaar stond met goede raad, leuke tips en een luisterend oor. Ook was je een fantastische kofferdrager..."
Lianne en Mimi uit Hedel
Onvergetelijk evenement
"Beste Theo, bedankt voor je enthousiasme. Wat een energie! Je hebt deze rondreis tot een onvergetelijk evenement gemaakt voor ons. Alle testen heb je doorstaan. En dat waren er vele..."
Annelies & Hans, Monique en Peter en Hans v H.
Veel gezien
"We hebben ontzettend veel gezien tijdens deze reis, het lijkt alsof we veel langer zijn weggeweest. Het is een prachtige reis waarin natuur en en een beetje cultuur ruim vertegenwoordigd zijn. Ondanks de grote reisafstanden hebben we enorm veel plekken bezocht, mede dankzij de zeer ervaren reisleider. Ook de hotels waren meer dan goed."
Jan en Jannie Vissers-Brekelmans – vissersbrekelmans@hetnet.nl
Mooie tocht
"Veel dank voor je inzet en begeleiding van deze mooie tocht."
Carmen en Pieter Augustinus: p.g.e.f.augustinus@kpnmail.nl 
Goede zorgen
"Ten eerste wil ik reisleider Theo bedanken voor de goede zorgen tijdens deze onvergetelijke reis. Simpoelweg de beste reisleider die ik ken. Pro-actief, positief en loopt het vuur uit de sloffen voor je. Als er iets is, kan je op hem bouwen."
Elly de Winter, Gouda
Arm om je heen
"Beste Theo, we hebben je ervaren als een spontane, meestal vrolijke reisleider met heel veel kennis van deze steden en Polen in het algemeen. Je stond voor iedereen klaar met goede raad en een luisterend oor. Een vriendelijke grote man die regelmatig een arm om je heen sloeg. Soms ter bescherming, soms sturend of plagend. Ook was je een fantastische kofferdrager voor ons oude dames."
Jannie, Lianne, Ria en Mimi
Tegenslag
"Groot respect voor jou, dat je het zoveel verschillende karakters naar de zin kunt maken. En met tegenslag even blijmoedig aan een oplossing begint. Ongelooflijk trouwens wat we in slechts zes dagen gezien hebben..."
Sigaren-momentjes
"Ondanks dat ik de enige alleenstaande man was op deze reis, heb ik geweldig genoten van deze twee prachtige steden. Bedankt voor het opvangen van deze oude zeurende man en de vele sigaren-uurtjes die we hebben mogen beleven."
Wim
Intens beleefd
"Je hebt heel veel van Minsk laten zien met heel veel passie: daardoor hebben we de stad intens beleefd."
Helene en Jaap van Workom-Scheepers
Sappige verhalen
"Dank voor de vele interessante en vaak sappige verhalen. Je hebt een onuitwisbare indruk op ons gemaakt. Helaas moet ik nu wel aan de lijn..."
Constance en Carien
Genoten!
"Een fantastische reis en een fantastische reisleider. Ik heb werkelijk genoten! Bedankt ook voor het sjouwen van de koffer en de hulp op alle andere momenten."
Magda Mennes, Zaventem
Ervaring op zich...
"Wat? Ga jij naar Mongolië? Wat heb je daar te zoeken of te vinden? Je hoort er nooit iemand over, toch? Ik bekijk de foto’s op de website van Grensloos Genieten en kom het land tegen. Ik ben verkocht; de kleuren van het landschap, de onherbergzaamheid, de ruimte, de mensen en bovenal die luchten. Met een interessante geschiedenis. Het is ook spannend om met ‘vreemde’ mensen erop uit te gaan. Gelukkig gaan er twee dierbare vrienden met me mee. Maar op Schiphol voelt het meteen goed. Jules, de reisleider stelt je meteen op je gemak en je krijgt het idee dat je het met hem overal redt. De vliegreis, met Turkish Airlines, is te doen met een tussenstop in Istanbul en daarna door naar Ulaanbatar. Een grauwe, maar fascinerende stad. Alleen al bijzonder vanwege de Ger-tenten die je achter schuttingen vindt, midden in die stad met 1.3 miljoen inwoners. Mijn motto voor deze reis is; ‘Verwacht het onverwachte, dan valt het nooit tegen.’De eerste nacht overnachten in een ****hotel. Geniet daar maar van, want daarna wordt het niet meer hetzelfde. Ons reisgezelschap bestaat uit zeven reisgenoten, reisleider Jules, de Engelssprekende Mongoolse gids en de uitsluiten Mongoolssprekende chauffeur. Wij maken de rondreis langs verschillende Ger-kampen, die in de buurt van een bezienswaardigheid liggen. Elk Ger-kamp is weer anders, dat is steeds een verrassing. Het eten, de voorzieningen en de slaapgelegenheid. Vaak is er na 19.00 uur warm water, wat de hele dag door de zon is opgewarmd. Het elektra kan uitvallen en Wifi doet het bij tijd en wijlen. Dat geeft rust en je wordt niet afgeleid. Het eten is Westers. Op de website staan foto’s. 3x per dag soep en verder groente, aardappelen, frites , vlees, kip. Zelfs brood, maar niet vergelijkbaar bij ons brood. Vegetarisch eten is ook geen probleem. Het is onvoorstelbaar, midden in de middle of nowhere en je kunt er gewoon eten. Daar verbaas ik mij echt over. De eerste week in de Gobi-woestijn vormt voor mij de mooiste week, omdat het zo authentiek is. Onmetelijke vergezichten, prachtige blauwe luchten zonder een stip aan de horizon, de nomaden. Wel kamelen en vooral de gazelles, die nog even snel voor de bus langs schieten. Slapen in een Ger-tent is een ervaring op zich. Het is ruim en midden in de tent hangt een grote steen voor de stevigheid. Je merkt dat je als mens helemaal niet zoveel nodig hebt. Wegen zijn er niet in de woestijn en als er asfalt ligt, zitten er kuilen en gaten in. Het reizen is soms afzien. Voor de dames is het handig om een sportbeha te dragen, want je wordt aardig door elkaar geschud. Neem makkelijke kleding en goed zittende wandelschoenen mee. Verder een goede gezondheid en wandelvermogen. Want het is een pittige inspannende reis. Voor mij zijn de hoogtepunten; het samen opzetten van een Nomadentent, het verblijf bij de Nomaden, de zingende duinen. Maar eigenlijk is alles prachtig tijdens dit avontuur. Je moet erheen om het te ervaren. Van harte aanbevolen dus. Met dank aan mijn reisgenoten, de gids en de chauffeur. Maar bovenal dank aan Jules met zijn niet aflatende enthousiasme, tomeloze energie en kennis van dit bijzondere land."
Gerda, r.van.oosten2@chello.nl
Grensloos genoeten
"Een land dat gelukkig nog niet wordt overlopen door toeristen. We reisden met mini vans/busjes door een gevarieerd landschap (woestijn, bossen, bergen, grasland, etc.). We hadden een hele goede lokale gids Baaska, die ons alle ins en outs van haar land wist te vertellen. Ook onze Nederlandse gids Jules heeft ons "grensloos" laten genieten van al het moois in Mongolië."
Hans uit Tilburg – hanstilburg@hotmail.com
Mysterieuze reis
"Voor mij was het een heel bijzondere, spannende en mysterieuze reis. We hebben heel veel verschillende dingen gezien en beleefd. Ik heb enorm veel genoten van de absolute stilte en van ongerepte, unieke afwisselende landschappen. Deze roadtrip door het mysterieuze Mongolië kan ik iedereen aanraden."
Kornelia uit Gorinchem – kornelia1245@gmail.com
Geen toerist, maar reiziger
"Mongolië is genieten van prachtig luchten, landschappen, ruimte, kuddes, bergen, woestijn. Mongolië is het waard dat je er een kijkje neemt, wacht niet te lang want het toerisme rukt in sneltreinvaart op. Deze groepsreis van Grensloos Genieten is een aanrader voor iedereen die geen toerist maar reiziger wil zijn."
Harm en Guda – gudadekker@hotmail.com
Gebaande paden
"Dank voor deze top-reis. En zeker ook voor het programma 'buiten de gebaande paden' om. Ik ga zeker nog eens met jullie mee."
Liesbeth van de Voorn
Oplossingsgerichtheid
"Bedankt voor de zeer geslaagde reis. Met een andere reisleider was een veel minder interessante en plezierige reis geworden. Je flexibiliteit, optimisme, oplossingsgerichtheid en betrokkenheid bij allle leden van de groep heb ik nog nooit eerder gezien bij een reisleider. En ik heb toch al ruim 50 groepsreizen gemaakt..."
Arthur Bos
Bijzondere momenten
"Dank voor je enorme enthousiasme en inzet. Je hebt ons een bijzondere inkijk in het Russsiche leven gegeven. Soms was je nauwelijks bij te houden, maar steeds kwam er weer iets bijzonders tevoorschijn..."
Machiel van Veen
Eer
"Het was me een eer om met jouw als reisleider te mogen reizen. Je hebt voor mij de reis speciaal gemaakt."
Annette Beerens
Grote roerganger
"Grote roerganger, je hebt ons een bijzondere inkijk gegeven in dit fascinerende land. We hebben er fantastisch van genoten!"
Magda Giele, Antwerpen
Flisend snel
"Beste Theo, flitsend snel, ziet alles, krijgt energie van problemen, want die kan hij al-le-maal oplossen. 'Zonder problemen is het leven saai' is volgens mij zijn motto. IJzersterk is hij ook, onze tassen sjouwt hij alsof het damestasjes zijn. Ook regelt hij graag alles op het laatste moment. Maar dat houdt de spanning erin. Theo, je bent een reisleider uit duizenden. Ik kijk nu al uit naar onze volgende reis."
Nelleke Westerman
Indrukwekkend land met veel verrassingen!
"We kijken terug op een fantastische reis. Polen was voor ons heel anders dan we verwachtten. Een indrukwekkend land met veel verrassingen. Zo’n reis met een kleine groep en jij Theo als reisleider, chauffeur, reisgenoot en coördinator kunnen we iedereen van harte aanbevelen. Graag gaan we nog eens een keer met je op reis."
Trudy en Jeroen Storm, Friesland: jestorm@live.nl
Lekkere Poolse keuken
"Ook in Polen was het uiteraard weer Grensloos Genieten . Veel gezien en gedaan; vooral de kabouters in Wroclaw en de vele Graffitykunst in Gdanks waren top. Ook hadden we continue keurige hotels die altijd dicht bij het stadshart lagen. Ook de lekkere Poolse keuken maakt deze reis helemaal af. Op naar de volgende reis met Grensloos Genieten."
Gea Aelkema, Groningen: gejaaeilkema@gmail.com
Mijn zesde reis...
"De reis naar Polen was voor mij echt een verrassing. Mijn verwachting van een armoedig Oost-Europees land was compleet verkeerd. Op aanraden van Theo heb ik deze reis geboekt en daar ben ik blij om want het was een fantastische reis. We hebben zes steden bezocht die allemaal prachtig waren op hun eigen unieke manier. Die variatie en de bijzondere plekjes die Theo altijd weer weet te vinden, maakte er weer een echte Grensloos Genieten reis van. Dit was na Japan, Baskenland, Duitsland, IJsland en Schotland mijn zesde reis met Theo en ik kan oprecht zeggen dat hij de naam Grensloos Genieten waar maakt."
Lieanne van Loon, Roosendaal: lianne.van.loon@gmail.com
Alles kwam aan bod...
"Een veertiendaagse reis in Polen met Theo en met z’n zevenen naar 7 steden. Voor eenieder een rijke ervaring met niet alleen de mooie , kleine hoekjes en kantjes van dit land maar ook een kennismaking met de 7 grote ( hou je vast) gebeurtenissen in dit leven: Geschiedenis , Wetenschap, Religie, Economie, Gezondheid, Gastronomie en Onzin (van Hitler dan). Alles kwam aan bod. Laat daar geen twijfel over bestaan. ‘Grenzenloos’ Genieten, ja. ‘Problemenloos’ reizen. Zeker."
Annemie & Frank (Averbode, Belgie): frank.vander.plaetse@gmail.com
Corona...
"Vol twijfels begonnen we aan onze Polen-reis, een paar dagen nadat Polen voor buitenlanders van code oranje naar code geel was gegaan vanwege de Corona-perikelen. Door de Corona waren er maar twee deelnemers, maar Theo Leerintveld besloot de reis toch door te laten gaan. Hij wilde weer eens op reis! Het is een prachtige reis geworden, met heel veel persoonlijke aandacht. We hebben in 13 dagen 6 stedentrips gehad en veel over Polen geleerd. Achtereenvolgens werden de steden Wroclaw, Katowice, Krakau, Warschau, Torun en Gdansk bezocht. Tussendoor uitstapjes naar bedevaartsoord Jasna Gora, concentratiekamp Auswitch, zoutmijn Wieliczka, Wilanowpaleis en kasteel Malbork. Iedere ochtend vertelde Theo een enthousiast verhaal, van wat er die dag ging komen. Met als resultaat een stadsplattegrond, vol met balpencirkels. In de steden werden we eerst in een snelle ronde wegwijs gemaakt, waarna we zelfstandig de stad verder konden bekijken en konden kiezen welke musea/kerken/kastelen we nog wilden zien. Het Poolse eten krijgt bij Theo veel aandacht, van Milkbar tot toprestaurant, van alles komt langs. De geschiedenis van de Joden, die overal aanwezig is, is iets om heel verdrietig van te worden. We zaten in keurige hotels, meestal in of vlakbij het centrum van de stad, wat wij wel konden waarderen. Het dragen van mondkapjes, dat deze coronaperiode verplicht was in winkels, OV en Musea/kerken/kastelen, was in het begin wennen, maar ging daarna steeds beter. We hebben enorm genoten en gaan zeker nog eens met grensloosgenieten.nl op reis."
Theo en Marga Tesselaar
Keuze
"Ik moet eerlijk zeggen dat het de keuze van mijn vrouw was om naar Polen te gaan. Ik had er eerlijk gezegd vooraf wel een hard hoofd in. Wat moet je nou in hemelsnaam in Polen doen? Mocht jij dat ook denken? Dan heb ik maar een advies, boek deze reis en laat reisleider Theo je meenemen naar al die mooie steden, prachtige musea en heerlijke restaurantjes. Polen is echt geweldig."
Bernard en Bea van Huijstee-Kluivert
Onverwachte plekken
"Het was grensloos genieten vanaf dag 1 tot en met de laatste dag. We begonnen in Wroclaw en eindigde in Gdansk. Alle plaatsen die we bezocht hebben waren prachtig. Iedere stad heeft zijn eigenheid in de belevenis van cultuur, architectuur, kunst en niet te vergeten de prachtige gekleurde gevels. Het was een heerlijke, leerzame, afwisselende reis met veel bezienswaardheden. Ik noem mijn 3 toppers . In Krakau Oskar Schindler’s factory met daarnaast het museum voor hedendaagse kunst, Chopinmuseum in Warschau en in Gdansk het European Solidarity Centre museum ter ere van Lech Walenska. In Polen hebben de mensen een sterk historisch besef. De geschiedenis speelt een grote rol in de bezienswaardigheden en ook in het contact met de Poolse mensen. We begonnen de eerste avond al met een Jazzconcert dat Theo georganiseerd had. We hadden een eigen auto om van plaats naar plaats te gaan. Ideaal, onderweg de stops voor koffie, een heerlijke hap of afwijken van de route omdat de natuur zo mooi was en we op onverwachte verassende plekken uitkwamen. Dat was ook het leuke van de reis . We hadden ook onze eigen inbreng van wat wij graag wilden zien. Theo had de flexibiliteit om in overleg zijn programma aan te passen aan onze wensen. Top. We sliepen in eenvoudige doch heel gezellige hotels met heerlijke ontbijtjes. Één keer hadden we een miskleun en dat heeft Theo geweldig opgelost en kwamen we terecht in een top hotelletje. Zo wist Theo ook altijd wel de lekkerste restaurantjes te vinden. We hebben ook altijd heerlijk gegeten. De Poolse keuken is verassend lekker!"
Nely Koetsier & Sonja van Heel, n.koetsier@planet.nl
Globetrotter
"In een zin: een globetrotter die niet van treuzelen houdt. Het resultaat was een verrassende trip gegidst door een verrassende reisleider. Je hebt ons intens de stad lateh beleven en de weidse omgeving laten zien."
Helene, Brigitte, Jan en Joris
Noorderlicht
"Voor ons was er maar een reden om deze reis te boeken: het Noorderlicht. En we zijn niet teleurgesteld. Vrijwel elke avond hadden we geluk om dit prachtige natuurfenomeen te aanschouwen."
Jose Holtappels-Van Breemen, Ben, Joy, Pheniks en Feye
Koud
"Reykjavik zelf mag dan niet zo heel boeiend zijn, behalve de paar prachtige musea over de walvissen en de vulkanen, maar het omliggende gebied is er een om in te lijsten. Prachtige watervallen, warmwaterbaden en vooral schitterende vergezichten. Wel was het een stuk kouder dan ik ooit had gedacht..."
Petra en Jan Smit-Kouwenaar, Apeldoorn
Grote meerwaarde
"De voorstellingen waren geweldig en Theo had prima plaatsen geregeld. Tijdens de verschillende stadswandelingen vertelde Theo veel over Letland, Riga en de geschiedenis van de stad. De gearrangeerde ontmoeting met een inwoner van Letland die bereidwillig en vriendelijk alle vragen beantwoordde had een grote meerwaarde. Het uitwaaien op het strand van Jurmala was heerlijk en leverde prachtige herinneringen aan de kust van Letland op."
Astrid Waals – a.waals@waals-advocaat.nl 
Ballet & Opera
"Weer even helemaal weg geweest met Theo, dit keer Riga in de winter, een speciale ervaring. Dan ook nog de ballet uitvoeringen en de opera, wat geweldig allemaal! Nog niet zo lang geleden in Riga geweest is helemaal niet erg als je met Theo gaat, hij laat je weer nieuwe dingen zien. Het was geweldig, Theo weer bedankt en ik verheug me al weer op de volgende reis met je."
Riet Bunt – riet@buntmeditation.nl
Vaart erin
"Wat hadden we een prachtige reis naar Riga. Theo is een geweldige gids. Hij is accuraat, punctueel, houdt de vaart erin en blijft vriendelijk, zorgzaam en gezellig. Hij weet veel te vertellen in korte tijd. Lekker bondig en interessant. Daar houd ik van. Absoluut een aanrader, de reis en de leider ook!!!"
Wies & Louise Groenevelt – lmgroenevelt@hotmail.com
Ambiance overweldigend
"Wij hadden twee ballet- en één operavoorstelling geboekt. Kaartjes waren opvallend goedkoop, voor de allerbeste plaatsen betaal je 'n schijntje! Alleen al de hele ambiance in het concertgebouw was overweldigend want de zalen zijn prachtig. Bij ons in Nederland is opera en ballet vaak een elitaire aangelegenheid maar daar is cultuur veel meer geintegreerd in opvoeding en samenleving, waardoor de sfeer veel meer ontspannen en gemakkelijk is, niet poepsjiek dus, heerlijk! In de ochtenden kregen we een rondleiding door de stad en gingen we koffiedrinken en lunchen in authentieke en originele restaurantjes die je zelf anders nooit gevonden zou hebben. Omdat Theo een echte Bourgondiër is hebben wij veel streekgerechten en taarten kunnen proeven daarmee was het meteen een culinaire reis! Theo houdt van tempo en daardoor hebben we heel veel gezien en gedaan. Omdat hij zo enthousiast en beeldend vertelt over de geschiedenis vergeet je de prachtige verhalen nooit meer."
Linda Vreeswijk – fabenlin@gmail.com
Bevlogen geschiedenis
"Voor de tweede keer deze opera/balletreis naar Riga genaakt met Theo. Het was weer geweldig! Het hotel lag zeer centraal, alles op loopafstand. Overdag wandelingen door de stad en tips voor museumbezoek of een gezellige kerstmarkt en ‘s avonds naar de voorstellingen. En na afloop nazit in een grote ‘salon’ in ons hotel. Kortom, opnieuw is deze reis een aanrader. Theo weet heel veel over de bewogen geschiedenis van Letland."
Tanja de Wit – tdw1949@gmail.com
Kwaliteit
''Wat hebben wij weer genoten van deze mooie Riga-reis. Je weet, wij gaan voor kwaliteit. En daarom gaan we met jou op reis. Tot april in Japan."
Riet en Hans
Geweldige service
"Lieve Theo, heel erg bedankt voor je mooie verhalen, gezelligheid, geweldige service en je goede humeur."
Gerard en Tanja, alvast tot ziens op een volgende trip!
Niets moet en alles mag...
"In juli 2023 hebben wij met Theo de reis naar Denemarken, Zweden en Noorwegen gedaan. Het was een hele mooie ervaring. Niet alleen de prachtige steden en de overweldigende natuur spraken ons aan, maar ook de begeleiding door Theo. Hij wees ons de mooie plekken, nam ons mee op stadswandelingen en toverde de lekkerste maaltijden tevoorschijn in de appartementen waar we verbleven. We waren maar met een klein gezelschap, maar we hebben vreselijk veel plezier gehad samen. Een hele mooie manier om op reis te gaan: niets moet en alles mag. En als we nog eens een (verre) reis willen maken dan zullen we zeker eerst kijken wat Grensloos Genieten te bieden heeft."
Henri en Rieki Penders, Kerkdriel: henrieki@hotmail.com
Prachtige trollenroute
"In de zomer van 2022 maakten Hans en ik weer een zeer bijzondere reis met Grensloos Genieten. Theo onze reisleider heeft er weer iets geweldigs van gemaakt. Fietsen door Kopenhagen, prachtige stad en zeer de moeite waard met de fiets zie je zoveel meer! Vervolgens reizen we langs de kust van Zweden, waar we heel erg van hebben genoten schitterende plaatsen bezocht en prachtige tuinen, naar Noorwegen. Heel bijzonder! Het Vigeland park in Oslo moet je gezien hebben! Vervolgens het land door richting Alesund via de prachtige trollenroute. Het is allemaal teveel om op te noemen maar wat hebben wij genoten! Theo dank je wel! Op naar de volgende reizen in Baskenland en Iran."
Riet en Hans Bunt, riet@buntmeditation.nl
Focus
"Alhoewel de -terechte- focus van deze reis op Noorwegen ligt, was het ook bijzonder interessant om Denemarken en Zweden te ontdekken."
Fam. De Bregt, Heerhugowaard
Zweedse kust
"Van te voren hadden we ons goed ingelezen over de spectaculaire natuur van Noorwegen. Maar als je er eenmaal bent en het met eigen ogen ziet, besef je pas hoe mooi de creaties van Moeder Natuur zijn! Ook was het bezoek aan Kopenhagen en de Zweedse kust erg mooi."
Irene & Paul ter Apel, Neerkerk
Spectaculaire autoroutes
"In deze onzekere corona-tijden waarin je niet weet of je een land mag verlaten met het vliegtuig, was het heel fijn om te weten dat we vanuit Nederland vertrokken en terug keerden met onze eigen bus. Ook kende chauffeur en gids Theo de meest spectaculaire autoroutes."
Bregje de Laat, Wellseind
Indrukwekkende steden
"De uitdrukking 'Grenzeloos Genieten' hebben wij onlangs echt mogen ervaren, met onze reisleider Theo Leerintveld van reisorganisatie Grensloos Genieten. Wat een prachtig land is Schotland, met heel veel prachtige natuur en indrukwekkende steden. Omdat het reisschema niet al te strak werd genomen, werd het een bijzondere en zeer ontspannen reis met leuke en bijzondere extra momenten. Ook hebben wij geboft met onze medereizigers, fijne leuke en gezellige mensen. Ben nu druk bezig om een video/foto reportage te maken, om hopelijk met een reünie deze te gaan bekijken. Hierbij nog een extra bedankje aan Theo, voor deze heerlijke reiservaring. Ik geniet nog steeds van de heerlijke whisky..."
Bep en Fred van Heel, Zeeland: fvanheel@zeelandnet.nl
Tigste macht
"Een reisje met GG is genieten tot de tigste macht verheven! Grote stukken prachtige natuur, 360 graden rondom geen menselijke activiteit. Interessante steden met musea, zoals Hunterian in Glasgow, waar je wel een week door kunt brengen. En pubs waar het verblijf ook geen straf is. Verrassende hotels, gezellige picnics op plekken met een uitzicht om van te dromen en gezellige bustochten. Kleine dorpjes en haventjes maken het compleet. Daarbij nog een Theo die met heel veel kennis van Schotland, van zijn vak en de medemens, alles in een vlot tempo in goede banen leidt. Waarbij zijn passie voor reizen iedereen inspireert!"
Anneke Nouwens, Tilburg: anneke.nouwens@icloud.com
Prachtige reis!
"Wat een prachtige reis! Iedere dag, ieder uur, iedere minuut was het grensloos genieten."
Lida Beers, Amsterdam: lidabeers@gmail.com
Ondanks het lopen...
"Beste Theo, heel veel dank voor deze geweldige reis. Ik heb intens genioten, ondankls het vele lopen..."
Ton Vergouwe, tonvergouwe@kpnmail.nl
Reisvirus
"Zelden heb ik iemand ontmoet die nog meer besmet is door het reisvirus dan ik. Daarnaast heb je ook enorm veel passie voor je vak als reisleider. Een reis bestaat voor mij altijd uit drie delen: de voorbereiding, de reis zelf en nu ga ik nog eens uitgebreid nagenieten met het uitwerken van de foto's. En ook daarin ben je nog behulpzaam met het helpen van selecteren welke foto bij welke dag hoort... Ik heb echt genoten van hoe je ons door dit land hebt geloodst, het delen van je kennis en het geven van informatie en -last but not least- al je goede zorgen."
Wieneke van rossum, wienvanrossum@gmail.com
Whisky
"Als echte whisky liefhebber had ik Schotland al jaren op mijn lijstje staan. Maar om alleen whisky-distillerijen te bezoeken vond ik wat kort door de bocht. Want Schotland heeft natuurlijk veel meer te melden. Behalve de prachtige stad Edinburgh bezoek je ook schitterende landhuizen met magnifieke tuinen en pittoreske kleine dorpen. Persoonlijk vond ik de ruige kustlijn en de verlaten wegen het mooiste."
Stan van Lierop
Grote pluim
"Ik wil nog een grote pluim geven aan de geweldige Theo Leerintveld, de reisleider weliswaar van een andere groep die op hetzelfde moment zou vertrekken. Door de hectische situaties op Schiphol en Istanbul (te veel sneeuw op landingsbaan) had deze reis heel anders kunnen aflopen als hij niet er geweest was en direct de zaak in handen nam. Ook van mensen buiten zijn eigen groep. Dankzij Theo zijn wij onze reis toch nog met een goed gevoel en positief kunnen afsluiten."
Nicole Corvers, nicole.corvers@hotmail.com
Onvergetelijke vakantie
"Heel veel dank voor het onvergetelijk maken van onze vakantie. We hebben van je genoten en je hulp zeer op prijs gesteld."
Rondreis Sri Lanka (Jan en Adrie, Piet en Ytje, Thea en Ben, Sjaan en Rob, Nicole, Frank en Petra, Gerard en Anja, Kees en Lydia)
Overgave
"In Sri Lanka is het elke dag genieten van het lekkere eten, de mooie landchappen en de fijne mensen. Daarnaast was het elke dag genieten van de enorme overgave van de reisleider voor zijn werk."
Hans
Slapen in de ger tent
"Een rondreis door Mongolië zou ik iedereen aanraden, vooral met reisleider Jules! Wat een fantastisch land. Vriendelijke mensen, prachtige natuur en slapen in de ger tent was heerlijk!"
Hans en Betty van Graas – bettyvangraas@hotmail.com
Eigen vrijheid
"Jules is een reisleider die veel informatie heeft, uitgaat van mogelijkheden en toch was er ook ruimte voor je eigen vrijheid."
Guda en Herman Dekker uit 't Zandt – gudadekker@hotmail.com
Eigen vrijheid
"Het was een fantastische reis met enorm veel indrukken. Tijdens de treinreis naar Irkoetsk. 4 dagen en nachten in de trein genieten van de prachtige landschappen, kleine dorpjes en stationnetjes in Siberië . De tijd stond even stil, geen mobiel, sociale media en Whatsapp. Uren turen uit de ramen waar we geen genoeg van kregen, besef van tijd helemaal kwijt.De totale treinreis duurde 8000 km lang en tot Beijing aan toe gingen we door zes tijdzones. Wat al een belevenis op zich is. Mongolië was voor ons het hoogtepunt, daar willen we nog eens naar terug. We dragen een backpack vol herinneringen voor altijd bij ons."
Guda en Harm Dekker – gudadekker@hotmail.com
Winterpaleis & rotstekeningen
"De TransMongolie Express, deze reis zullen wij nooit vergeten. Het was in een woord fantastisch! De reisleider, Jules, luisterde goed wat je wilde, daar speelde hij gelijk op in. Moskou is al geweldig, alle tijd kreeg je om prachtige foto's te maken van het metrostation. Daarna de trein in voor 4 dagen. waar wij een eigen coupe hadden. Elke dag kwam Jules langs om te overleggen wat wij gingen doen. De omgeving dorpjes, stationnetjes en bossen waren leuk om te zien. Bij Irkoetsk eruit, met bus naar het Baikalmeer, daar in een hotel geslapen. De omgeving goed bekeken en op het meer gevaren. De huizen van hout zijn prachtig. het is of je terug gaat in de tijd. In Irkoetsk diverse kathedralen bekeken en ook monument van de onbekende soldaat met muziek erbij. In Irkoetsk door oude straatjes gelopen. Wat ik ook nooit hebt geweten, dat hier uit vertrok de Siberische goldrush in de 19e eeuw. Weer de trein in richting Mongolie. Bij het plaatsje Haywkn, gingen wij een paar uur uit de trein. Hier werd water ingenomen en een andere loc voor de wagons gezet. is ook leuk om te zien. In Mongolie kregen wij een ger-tent aangewezen. Al een belevenis op zich. Een mooie wandeling gemaakt. De Yaks en koeien, geweldig deze ruimte. Naar de Turtle rots, deze rots lijkt i.d.d op een schildpad. Bram heeft deze rots beklommen met Jules, dus deze reisleider zullen wij nooit vergeten. Ook naar Aryabal Meditatie tempel geweest met tekeningen op de rotsen. Een uitvoering van Mongolische muziek en dans het was geweldig. In Ulaanbaatar zijn wij naar een Klooster geweest, winterpaleis bekeken. Weer in de trein richting Beijing eenzame stationnetjes en een woestijn. Zeker 2 dagen zand gezien, was wel apart. In Beijing kregen wij een mooie kamer. dit hotel lag dicht bij een Hutong. Het is heel apart om te zien hoe de mensen daar leven. Hier hebben wij de Verboden Stad gezien, heel mooi en indrukwekkend. Daarna ook de Chinese Muur was ook prachtig. Al met al het was een hele mooie reis. Wij hebben veel gezien en genoten met dank aan Jules."
Bram & Ineke, Rotterdam,
Echte winter
"Wil je met Kerst in een echt winters decor zijn, boek dan deze reis. Net zoals vroeger in nederland, sneeuwt het hier vrijwel dagelijks in deze periode. Het mocht dan wel wat koud zijn, de vele bezienswaardigheden en gezellige cafes en restaurants waren welkome stops tijdens deze leuke stedentrip."
N. Bogers en W. Ververs
Prachtige Kerstvakantie!
"Ontzettend bedankt voor een paar prachtige Kerstdagen in Vilnius. We hebben er van genoten, mede dankzij jouw enthousiasme."
Leon, Esther en Lobke
Parel van een stad
"De stad Vilnius mag dan maar bij weinig mensen bekend in de oren klinken, ook voor ons was het tot deze reis een blinde vlek op de kaart. Maar nu zijn we ontzettende ambassadeurs geworden van deze schitterende hoofdstad van Litouwen. Ook de uitstapjes naar de waterburcht Trakai en de oude hoofdstad Kaunas vonden wij zeer de moeite waard. Omdat je met openbaar vervoer reist zie je ook hoe de plaatselijke bevolking leeft en woont."
Samira en Johan van de Bighelaar, Den Bosch
Mooie reis?
"Was dit een mooie reis? Was dit een hele mooie reis? Nee, het was een geweldig hele mooie reis."
Groep Wit-Rusland, (Bart & Frank, Koen & Ellis, Sander & Elisa, Erik, Peter, Bertha, Sean, Jan-Peter)
Stalin op sokkel
"Wie had gedacht dat anno 2020 Stalin nog steeds op zijn sokkel zou staan? Wij in ieder geval niet. Wat hebben wij ontzettend genoten van deze prachtige rondreis door Wit-Rusland. Vooral de stukken met de trein waren onvergetelijk."
Ben en Truus Sijbrands
Aanrader
"Wie weleens wat anders wil dan het massa-toerisme, raad ik aan om Wit-Rusland te bezoeken. Op veel plaatsen ben je zelfs de enige buitenlander. Dat zorgt uiteraard voor weleens wat (kleine) misverstanden, maar door de vriendelijke en behulpzame aard van deze Wit-Russen vind je altijd wel een oplossing. Het landschap mag dan niet bijzonder spectaculair zijn, de gezellige steden en fraaie dorpen zijn dat wel. Evenals de oude kastelen!"
Jim de Laat, Groningen
Vragen en wensen
"Inmiddels is het ruim drie maanden geleden dat we teruggekeerd zijn uit Zuid-Afrika. Een unieke rondreis van Johannesburg naar Kaapstad, waarbij ik vooraf niet kon inschatten wat voor impact deze reis op mij zou hebben. Voor mij was dit de tweede keer dat ik Zuid-Afrika bezocht, maar dit keer heb ik via Theo het echte Zuid-Afrika leren kennen. Zijn kennis en enthousiasme om ons te laten zien wat Zuid-Afrika te bieden had, zorgden ervoor dat we elke dag verrast werden met nieuwe, onvergetelijke ervaringen. Zijn flexibiliteit om naast de geplande activiteiten continu in te spelen op onze vragen en wensen, heeft ervoor gezorgd dat wij in de plaatselijke kroeg in Lesotho, Nederland hebben zien winnen van Senegal (de lokale mannelijke bevolking moet nog steeds bijkomen van ons Oranje-fanatisme), we gezwommen hebben onder de watervallen, de kerkdienst in de voorstad van Kaapstad hebben bijgewoond (alhoewel Theo het na 2,5 uur genoeg vond, anders hadden we er waarschijnlijk nu nog steeds gezeten) en nog veel meer. Hij was de perfecte gids om ons mee op avontuur te nemen en wij zijn hem ontzettend dankbaar voor al deze unieke belevenissen. Het absolute hoogtepunt voor mij waren de reisdagen door de Karoo, letterlijk en figuurlijk het hart van Zuid-Afrika. Het landschap is prachtig, met uitgestrekte, gigantische vlaktes, massieve plateaus en prachtige bloedrode aarde, waardoor het gevoel van ruimte en vrijheid overheerst. Net daarvoor had ik in Sabie via Teams het laatst gesprek van een langdurige en inspannende sollicitatieprocedure afgerond en te horen gekregen dat de keuze niet op mij was gevallen. Wanneer je aansluitend kampeert onder de prachtige sterrenhemel in de Karoo, zet zo’n ervaring in een totaal andere omgeving, je aan het denken over je eigen leven. Dat gevoel van vrijheid en ruimte wat ik daar heb ervaren, heb ik mee teruggenomen naar Nederland waardoor ik het lef heb gehad om andere keuzes te maken over hoe ik mijn leven in de toekomst wil inrichten. De reis naar Zuid-Afrika is voor mij dus nog steeds niet afgelopen!"
Miriam Spierings: miriam.spierings@gmail.com
Enorme inzet
"Wat een prachtige reis en wat een fantastische herinneringen! Ik heb zó ongelooflijk genoten van alles en wat heb jij een enorme inzet om het iedereen naar de zin te maken en alles uit de reis te halen. Fijne feestdagen 🎄 vast en ik ga zeker nog een keer mee! Liefs, Jolanda."
Jolanda van den Berg, Kerkdriel: jolanda.van.den.berg@hotmail.com
Sprong in het diepe
"Een sprong in het diepe in deze covid tijd, maar toen we vertrokken zag het er in Zuid-Afrika stukken beter uit dan in Nederland waar het op dat moment code zwart was. Wat is het dan héérlijk om de warmte van dat land in te lopen! De reis werd (vaak) genoten vanuit een luxe bus voor acht personen met een prima chauffeur (Theo) en was op alle gebieden zeer afwisselend. Van steden vol cultuur en (soms beladen) geschiedenis naar wildparken vol indrukwekkende dieren en planten naar de prachtige landschappen. Theo heeft ons er veilig doorheen geloosd. Theo hielp iedere man/vrouw die hulp vroeg, soms met geld maar ook met kleding of andere spullen. De overnachtingen waren zeer divers. Soms in een huisje met terras, maar ook in B&B of een ruime hut, een hotel, chalet of een boerderij. Zuid-Afrika vind ik een prachtig en complex land wat een sterke indruk achterlaat. Grrrrensloos Genieten!! Dat was het. En natuurlijk sloeg de vermoeidheid wel eens toe, want we kregen zoveel te zien op een dag. Theo heb ik ervaren als iemand die goed luistert en dan zijn keuze maakt, flexibel meebeweegt met alles wat zich aandient, zoals op dit moment het omgaan met veranderingen als gevolg van covid. Als het nodig was stond opeens de leider in hem op om zaken helder te krijgen. Hij is betrokken en heeft duidelijk liefde voor dit land en inwoners. Dank (!) voor alle prachtige beelden, geluiden, ervaringen en opgedane wijsheden over dit mooie land en zijn mensen!
Els Dekker, elsd@zeelandnet.nl
Indrukwekkende dierenwereld
"Onder leiding van de competente en immer enthousiaste Theo doorkruisten we dit boeiende land en maakten nog een zijsprongetje naar Swaziland en Lesotho. We genoten van de schitterende natuur, stonden oog in oog met indrukwekkende dieren tijdens onze game-drive in de Nationale parken. We ontdekten het prachtige Kaapstad. Nog een meerwaarde waren de bijzondere locaties waar we overnachtten, zo kregen we een zeer gevarieerde kijk op de vele aspecten van dit prachtige maar complexe land. Dit wordt vast niet mijn laatste reis onder zijn leiding!"
Magda Giele – magda.giele@hotmail.com
Onvergetelijke reis
"Zuid Afrika met Theo! Een onvergetelijke reis! In enkele weken veel beleefd en een goede indruk gekregen van dit boeiende land. Een reis,die jezelf nooit zo georganiseerd krijgt en meer geeft dan welke reisorganisatie ook. Afwisselend, verrassend, prachtig!"
Nelleke Schoemaker – nelleke.schoemaker@gmail.com
Veel ervaringen
"Theo, bedankt voor je tomeloze inzet en energie. Ik wens je alle goeds toe op je reis door het leven. Ook ben ik je dankbaar voor deze bijzonder leuke reis met veel ervaringen en belevenissen onderweg. Dankzij jouw goede zorgen kwam echter alles goed. Wellicht tot een volgende reis, je hebt in ieder geval genoeg leuks op je website staan.."
Groetjes Ingrid en Joost