VERTREKDATA: PRIJS:
* 27 december 2024 € 799
* 27 december 2025 Stedenreis: 7 dagen
* 27 december 2026 Min. 6 personen, max. 12 personen

Wie deze reis boekt mag zich verheugen op een hele week Istanbul, de Europese/Aziatische versie van New York: 'the city that never sleeps'. Verwacht een smeltkroes van culturen waar het sprookje van 1001 nacht in Sultanahmet tot de hippe winkelstraten van Beyoglu samenkomen. Reisleider Theo Leerintveld neemt je mee naar de welbekende hoogtepunten van deze intrigerende metropool waar al je zintuigen worden geprikkeld, al heeft Grensloos Genieten ook voldoende tijd ingeruimd voor het bezoeken van onze (veelal onbekende) persoonlijke favorieten.

Gedurende deze zeven dagen bezoek je uiteraard de Hagia Sofia en de Blauwe Moskee, de onbetwiste parels van alle gebedshuizen van Turkije. Maar daarnaast laat Grensloos Genieten je ook nog vele andere imposante moskeeën zien van de bijna 83.000 moskeeën die Turkije in totaal telt. Behalve betoverende architectuur van bijvoorbeeld het Topkapi paleis, ruimen we ook voldoende tijd in voor de mooiste en meest interessante musea van de stad. Vrijwel elke dag eindigen we met een (al dan niet gezamenlijk) middagbezoek aan een van de fascinerende musea.

Tevens maken we een (optionele) fietstocht door enkele van de 72 wijken die deze stad van ruim 15 miljoen inwoners telt. Een bezoek aan Istanbul is uiteraard niet compleet zonder een van de vele bazaars te hebben bezocht. Op de zevende dag (heel soms de 8e in de vroege ochtend) vlieg je laat in de dag naar huis en heb je een prachtige indruk van deze stad gekregen!

Voordat je op reis gaat, heeft vrijwel iedereen 1001 vragen. Wat voor bagage moet ik meenemen? Heb ik inentingen nodig? Welk reisboek geeft het meeste uitleg?

Dit en nog veel meer praktische vragen vind je op deze pagina.

Jezelf betitelen als de 'beste reisorganisatie' past niet in ons straatje. Wel zijn we enorm trots op onze reizen en hoe onze reizigers deze ervaren. 

Lees hier de vele loftuitingen aan ons adres (en nee, de slechte commentaren verwijderen we niet!)

Aangezien onze prachtige aardbol rond de 200 landen telt en elk land zijn eigen specifieke kenmerken heeft, hebben wij de 'Meest Gestelde Vragen' van elk land op een rijtje gezet.

Zit jouw vraag er (nog) niet bij, stel deze dan gerust. 

Corona-virus of niet, niemand kan je verbieden om in je hoofd alvast af te reizen naar prachtige bestemmingen -ondanks alle ellende- ergens op onze fascinerende aardkloot. Geniet en ontdek via De Armstoel Reiziger -lekker comfortabel vanuit je luie stoel- van de mooie muziek van dit land. Geneer je niet om te watertanden van onze heerlijke lokale recepten en krijg ouderwetse reiskriebels van de andere virtuele ervaringen die we via De Armstoelreiziger met je delen.

Onderstaande videos geven alvast een voorproefje...:)