HOME » TOVERACHTIG MET DE TRANSMONGOLIE EXPRESS

(Klik op de kaart voor een vergrote versie)


Wat maakt de TRANSMONGOLIE EXPRESS zo bijzonder?

Een van de meest fascinerende treinreizen ter wereld is de TransMongolië Express. Via de metropool Moskou, het onbekende (maar niet onbeminde) Irkoetsk en het wonderschone Baikalmeer komen we terecht in Mongolië, een land dat iedereen minstens een keer in zijn leven gezien moet hebben. Deze treinreis eindigt in de hoofdstad van China, Beijing. De hele reis wordt begeleid door de ervaren en deskundige Nederlandstalige reisleider Jules Leerintveld.

Onze eerste introductie met Rusland is een bezoek aan de fascinerende wereldstad Moskou. Alle hoogtepunten van deze metropool (en onze favoriete minder bekende plekken) verkennen we de eerste drie dagen voordat we vier nachten (!) op rij in de trein slapen: een zeer bijzondere ervaring. Op dag 8 zijn we in het kloppende hart van Siberië: Irkoetsk. Voordat we onze route vervolgen genieten we eerst nog van een boeiende rondleiding in de historische stad Irkoetsk. Mongolië, zonder twijfel één van de mooiste landen van de wereld, is onze volgende bestemming. Na nog een laatste nacht in de trein arriveren we Beijing, het bruisende culturele hart van China, waar we opnieuw met een geheel andere cultuur kennis maken.

Bekijk het complete dagprogramma van deze fascinerende reis hier.
Voordat je op reis gaat, heeft vrijwel iedereen 1001 vragen. Wat voor bagage moet ik meenemen? Heb ik inentingen nodig? Welk reisboek geeft het meeste uitleg?

Dit en nog veel meer praktische vragen vind je op deze pagina.

Jezelf betitelen als de 'beste reisorganisatie' past niet in ons straatje. Wel zijn we enorm trots op onze reizen en hoe onze reizigers deze ervaren. 

Lees hier de vele loftuitingen aan ons adres (en nee, de slechte commentaren verwijderen we niet!)

Aangezien onze prachtige aardbol rond de 200 landen telt en elk land zijn eigen specifieke kenmerken heeft, hebben wij de 'Meest Gestelde Vragen' van elk land op een rijtje gezet.

Zit jouw vraag er (nog) niet bij, stel deze dan gerust. 


HET FOTO ALBUM

Onderstaand fotoalbum is een selectie van de vele reisfoto's die onze reizigers tijdens hun reis hebben gemaakt en daarna hebben gedeeld met Grensloos Genieten. Nogmaals dank!


Corona-virus of niet, niemand kan je verbieden om in je hoofd alvast af te reizen naar prachtige bestemmingen -ondanks alle ellende- ergens op onze fascinerende aardkloot. Geniet en ontdek via De Armstoel Reiziger -lekker comfortabel vanuit je luie stoel- van de mooie muziek van dit land, geneer je niet om te watertanden van onze heerlijke lokale recepten en krijg ouderwetse reiskriebels van de andere virtuele ervaringen die we via De Armstoelreiziger met je delen.

Onderstaande videos geven alvast een voorproefje...:)