VERTREKDATA: PRIJS:
€ 2.795
Rondreis: 20 dagen
Max. 12 personen

Reizen met de trein heeft -wat Grensloos Genieten betreft- altijd tot de verbeelding gesproken. De Transmongolie Express is een epische tocht van superlatieven. Verheug je op een enorme diversiteit aan culturen, historie en natuurschoon. Ervaar hoe het daadwerkelijk is als de tijd stil lijkt te staan. 

Onze eerste introductie met Rusland is een bezoek van drie dagen aan de fascinerende wereldstad Moskou. Daarna slapen we vier nachten op rij in de trein: een zeer bijzondere ervaring. Starend door het raam passeer je zes tijdzones en doorkruis je Europa en Azië. Het ritmische getik van de trein op de rails is bijna hypnotiserend.

Op dag 8 zijn we in het kloppende hart van Siberië: Irkoetsk. Ons hotel ligt vlakbij het nabijgelegen Baikalmeer, het diepste meer en grootste zoetwaterreservoir ter wereld met een oppervlakte zo groot als België. De natuur is hier schitterend en de flora en fauna kennen veel unieke soorten. Voordat we onze route vervolgen genieten we eerst nog van een boeiende rondleiding in de historische stad Irkoetsk. Mongolië, zonder twijfel één van de mooiste landen van de wereld, is onze volgende bestemming.

Oelan Bator is een boeiende stad en de omgeving, speciaal het Terelj Nationaal park, waar we twee nachten in een ger (traditionele tent) verblijven, is betoverend mooi. Na nog een laatste nacht in de trein arriveren we in Beijing, het bruisende culturele hart van China, waar we opnieuw met een geheel andere cultuur kennis maken.

Voordat je op reis gaat, heeft vrijwel iedereen 1001 vragen. Wat voor bagage moet ik meenemen? Heb ik inentingen nodig? Welk reisboek geeft het meeste uitleg?

Dit en nog veel meer praktische vragen vind je op deze pagina.

Jezelf betitelen als de 'beste reisorganisatie' past niet in ons straatje. Wel zijn we enorm trots op onze reizen en hoe onze reizigers deze ervaren. 

Lees hier de vele loftuitingen aan ons adres (en nee, de slechte commentaren verwijderen we niet!)

Aangezien onze prachtige aardbol rond de 200 landen telt en elk land zijn eigen specifieke kenmerken heeft, hebben wij de 'Meest Gestelde Vragen' van elk land op een rijtje gezet.

Zit jouw vraag er (nog) niet bij, stel deze dan gerust. 

Corona-virus of niet, niemand kan je verbieden om in je hoofd alvast af te reizen naar prachtige bestemmingen -ondanks alle ellende- ergens op onze fascinerende aardkloot. Geniet en ontdek via De Armstoel Reiziger -lekker comfortabel vanuit je luie stoel- van de mooie muziek van dit land, geneer je niet om te watertanden van onze heerlijke lokale recepten en krijg ouderwetse reiskriebels van de andere virtuele ervaringen die we via De Armstoelreiziger met je delen.

Onderstaande videos geven alvast een voorproefje...:)