Japan is een land apart, in onze ogen zelfs één van de meest aparte landen ter wereld. Met een zeer bewogen geschiedenis. Ook staat het bekend om het overheerlijke eten, prachtige natuurgebieden en fascinerende bouwwerken.

Maar het staat ook bekend als een ‘lastig’ land om rond te reizen, mede door de 'vreemde taal'. Er doen genoeg verhalen de ronde over vreemd eten, moeizame communicatie en niet-alledaagse gewoonten en gebruiken.

Dus voor iedereen die op reis gaat naar Japan: hier zijn 3 reistips voor Japan. Verantwoordelijk voor deze (soms) onzinnige tips zijn Theo en Jules leerintveld, de twee reisleiders die deze prachtige reis uitvoeren voor Grensloos Genieten! 

Het eten in Japan is alleen al reden genoeg om naar het 'Land van de Rijzende Zon' af te reizen. Helaas is het uit eten gaan stervensduur in Japan. Maar als je goed luistert naar de tips van je reisleider merk je dat dat ook reuze meevalt. Je moet alleen weten waar je gaat eten. En zeker ook waar niet. Gelukkig laat reisleider Theo je elke dag een breed scala aan restaurants zien waar je voor een redelijke prijs kunt ontbijten, lunchen en dineren. Je reisleider neemt je ook regelmatig mee naar een supermarkt, want daar vind je het Echte Japan. Plus het scheelt je weer een tweede hypotheek... 


Welke reis je ook boekt bij Grensloos Genieten, als het even kan gaan we fietsen. Minimaal een keer per reis, liefst vaker. Veel vaker zelfs. Op de gemiddelde Japan reis fietsen we minimaal drie keer, soms zelfs zes keer. Wel waarschuwen we je vooraf dat je veel meer aandacht gaat krijgen dan normaliter. Want voor de gemiddelde Japanner blijft het raar. Al die witneuzen op die kleine klotefietsjes. En nee, elektrische en Grote Maat fietsen zijn zeldzaam. Dus ga alleen mee als je belooft geen Typisch Hollandse Zeurkous te zijn en gewoon trapt op de fiets die we je in je handen duwen.


Of je nou wel of niet een sauna liefhebber in Nederland bent, als je met ons op pad gaat naar Japan moet je minimaal een keer (per dag:) een onsen geprobeerd hebben. Deze Japanse warmtebronnen zijn overal in Japan te vinden en worden gevoed door een geiser. Mannen en vrouwen worden bij de ingang gescheiden en per sekse ga je vervolgens het hele ritueel volgen dat hoort bij een typische Onsen-ervaring. Je reisleider kent de beste plekken in elke stad/dorp/gehucht om je helemaal zen te laten voelen.