Slapen in de ger tent
"Een rondreis door Mongolië zou ik iedereen aanraden, vooral met reisleider Jules! Wat een fantastisch land. Vriendelijke mensen, prachtige natuur en slapen in de ger tent was heerlijk!"
Hans en Betty van Graas – bettyvangraas@hotmail.com
Mooie herinneringen
"Het was een onvergetelijk mooie treinreis met mooie bestemmingen en ook veel dank aan Jules onze reisleider die ook een geweldig succes van heeft gemaakt, nogmaals bedankt."
Gerald van hassel – Gvanhassel31@gmail.com
Verboden Stad
De TransMongolieExpress, deze reis zullen wij nooit vergeten het was in een woord fantastisch, de reisleider Jules, luisterde goed wat je wilde daar speelde hij gelijk op in. Moskou is al geweldig, alle tijd kreeg je om prachtige foto's te maken van het metrostation. Daarna de trein in voor 4 dgn. waar wij een eigen coupe hadden. Elke dag kwam Jules langs om te overleggen wat wij gingen doen. De omgeving dorpjes, stationnetjes en bossen waren leuk om te zien. Bij Irkoetz eruit, met bus naar het Baikalmeer, daar in een hotel geslapen. De omgeving goed bekeken en op het meer gevaren. De huizen van hout zijn prachtig. het is of je terug gaat in de tijd. In Irkoetz diverse cathedralen bekeken en ook monument van de onbekende soldaat met muziek erbij. In Irkoetz door oude straatjes gelopen. wat ik ook nooit hebt geweten, dat hier uit vertrok de Siberische goldrush in de 19e eeuw. Weer de trein in richting Mongolie. Bij het plaatsje Haywkn, gingen wij een paar uur uit de trein. Hier werd water ingenomen en een andere loc voor de wagons gezet. is ook leuk om te zien. In mongolie kregen wij een ger-tent aangewezen. Al een belevenis op zich. Een mooie wandeling gemaakt. De Yaks en koeien geweldig de ruimte. Naar de Turtle rots, deze rots lijkt i.d.d op een schildpad. Bram heeft deze rots beklommen met Jules, dus deze reisleider zullen wij nooit vergeten. Ook naar Aryabal Meditatie tempel geweest met tekeningen op de rotsen. Een uitvoering van Mongolische muziek en dans het was geweldig. In Ulaanbaatar zijn wij naar een Klooster geweest, winterpaleis bekeken. Weer in de trein richting Beijing eenzame stationnetjes en een woestijn. Zeker 2 dgn. zand gezien, was wel apart. In Beijing kregen wij een mooie kamer. dit hotel lag dicht bij een Hutong. Het is heel apart om te zien hoe de mensen daar leven. Hier hebben wij de verboden stad gezien, heel mooi en indrukwekkend. Daarna ook de muur was ook prachtig. Al met al het was een hele mooie reis. Wij hebben veel gezien en genoten met dank aan Jules.
Ineke Wensveen – bramine@xs4all.nl
Eigen vrijheid
"Jules is een reisleider die veel informatie heeft, uitgaat van mogelijkheden en toch was er ook ruimte voor je eigen vrijheid."
Guda en Herman Dekker uit 't Zandt – gudadekker@hotmail.com
Eigen vrijheid
"Het was een fantastische reis met enorm veel indrukken. Tijdens de treinreis naar Irkoetsk. 4 dagen en nachten in de trein genieten van de prachtige landschappen, kleine dorpjes en stationnetjes in Siberië . De tijd stond even stil, geen mobiel, sociale media en Whatsapp. Uren turen uit de ramen waar we geen genoeg van kregen, besef van tijd helemaal kwijt.De totale treinreis duurde 8000 km lang en tot Beijing aan toe gingen we door zes tijdzones. Wat al een belevenis op zich is. Mongolië was voor ons het hoogtepunt, daar willen we nog eens naar terug. We dragen een backpack vol herinneringen voor altijd bij ons."
Guda en Harm Dekker – gudadekker@hotmail.com
Winterpaleis & rotstekeningen
"De TransMongolie Express, deze reis zullen wij nooit vergeten. Het was in een woord fantastisch! De reisleider, Jules, luisterde goed wat je wilde, daar speelde hij gelijk op in. Moskou is al geweldig, alle tijd kreeg je om prachtige foto's te maken van het metrostation. Daarna de trein in voor 4 dagen. waar wij een eigen coupe hadden. Elke dag kwam Jules langs om te overleggen wat wij gingen doen. De omgeving dorpjes, stationnetjes en bossen waren leuk om te zien. Bij Irkoetsk eruit, met bus naar het Baikalmeer, daar in een hotel geslapen. De omgeving goed bekeken en op het meer gevaren. De huizen van hout zijn prachtig. het is of je terug gaat in de tijd. In Irkoetsk diverse kathedralen bekeken en ook monument van de onbekende soldaat met muziek erbij. In Irkoetsk door oude straatjes gelopen. Wat ik ook nooit hebt geweten, dat hier uit vertrok de Siberische goldrush in de 19e eeuw. Weer de trein in richting Mongolie. Bij het plaatsje Haywkn, gingen wij een paar uur uit de trein. Hier werd water ingenomen en een andere loc voor de wagons gezet. is ook leuk om te zien. In Mongolie kregen wij een ger-tent aangewezen. Al een belevenis op zich. Een mooie wandeling gemaakt. De Yaks en koeien, geweldig deze ruimte. Naar de Turtle rots, deze rots lijkt i.d.d op een schildpad. Bram heeft deze rots beklommen met Jules, dus deze reisleider zullen wij nooit vergeten. Ook naar Aryabal Meditatie tempel geweest met tekeningen op de rotsen. Een uitvoering van Mongolische muziek en dans het was geweldig. In Ulaanbaatar zijn wij naar een Klooster geweest, winterpaleis bekeken. Weer in de trein richting Beijing eenzame stationnetjes en een woestijn. Zeker 2 dagen zand gezien, was wel apart. In Beijing kregen wij een mooie kamer. dit hotel lag dicht bij een Hutong. Het is heel apart om te zien hoe de mensen daar leven. Hier hebben wij de Verboden Stad gezien, heel mooi en indrukwekkend. Daarna ook de Chinese Muur was ook prachtig. Al met al het was een hele mooie reis. Wij hebben veel gezien en genoten met dank aan Jules."
Bram & Ineke, Rotterdam,
Bucketlist
Eerst 3 dagen Moskou met Kremlin, fantastische metrostations,park en markt van de locals, Peter de Grote en nog veel meer moois in deze prachtige stad. Aangekomen in Irkoetsz gingen we na een stadswandeling door naar het Baikalmeer. Genoten van de prachtige natuur en 2 nachten verbleven in een hotel met zeer vriendelijke mensen. Daarna op weg naar Mongolië. Waarbij in de trein het verlaten van Rusland en het binnenkomen van Mongolië nog veel controles van paperassen met zich meebracht. Alle koffers weer uit de coupe want we zijn in Ulaanbaatar aangekomen en we gaan met taxi en gids naar onze ger-tent. De rust en ruimte en vriendelijke mongolen maken een enorme indruk op ons. We willen hier eigenlijk nog niet weg. Nadat we ook nog bij de grote Dzjengis Khan langs zijn geweest gaan we op weg naar hoofdstad Ulaanbaatar waar we 1 nacht verblijven. Van deze hoofdstad is vooral de verkeerschaos bijgebleven. ‘S morgens om half 6 er weer uit, we gaan op weg naar Beijing. Prachtige natuur zien we de hele dag om ons heen in Mongolië . Om 21.00uur in de avond uit de trein bij de grens naar China want nu word de hele trein op een ander onderstel gezet. We reizen weer verder per trein en we zien de hele dag prachtige beelden van China, we komen weer ogen tekort. Op het einde van deze dag komen we in Beijing aan, ons hotel ligt vlak bij een volksbuurt, zodat we deze dagen ook steeds eten in restaurants waar ook de locals komen. Heerlijk! In Beijing van alles bekeken en bezocht met als hoogtepunt toch wel de muur. Prachtige dagen gehad. Het zit erop. 1 weggestreept van de bucketlist en 1 er meteen weer op. Mongolië was voor ons het hoogtepunt, daar willen we nog eens naar terug. Jules, onze Nederlandse gids deze reis, onwijs bedankt.
Fam. Dekker

Reactie plaatsen

Reacties

Susanne Klattenová
23 dagen geleden

Abych se správně představila, jsem Susanne Klatten Výkonná předsedkyně. Jsme soukromá půjčka, poskytujeme půjčku s 3% úrokovou sazbou. Nabízíme půjčku s kolaterálem a negarantovanou půjčku a také nabízíme půjčku jednotlivcům, společnostem, obchodníkům a ženám. potřebujete půjčku, kontaktujte nás prostřednictvím e-mailu: susaanneklatten@consultant.com
Podpis,
výkonný předseda
Susanne Klattenová.