VERTREKDATA: PRIJS:
€ 3.200
* 16 juli 2025 Rondreis: 17 dagen
* 15 juli 2026 Min. 6 pers, max. 12 personen

Wie -net als wij- geobsedeerd is door de mysteries en de geheimen van de Zijderoute, komt met deze combinatiereis door Oezbekistan en Kirgizie volledig aan zijn trekken. Deze twee Centraal-Aziatische landen mogen dan totaal verschillend zijn, samen geven ze een uniek inkijkje in de pracht en praal van deze tweeduizend jaar oude handelsroute.

In het spoor van wereldreizigiger Marco Polo bezoek je in zeventien dagen tijd drie (voormalige) woestijnparels in Oezbekistan per trein, daarna vlieg je in ruim een uur van de hoofdstad van Oezbekistan (Tasjkent) naar de Kirgizische hoofdstad (Bisjkek).

Nadat je deze stad per fiets ontdekt hebt, reis je per minibus de eeuwige stilte in van een land dat nog steeds wordt bevolkt door een bevolking die al duizenden jaren trouw is aan hun nomadencultuur. 

Voordat je op reis gaat, heeft vrijwel iedereen 1001 vragen. Wat voor bagage moet ik meenemen? Heb ik inentingen nodig? Welk reisboek geeft het meeste uitleg?

Dit en nog veel meer praktische vragen vind je op deze pagina.

Jezelf betitelen als de 'beste reisorganisatie' past niet in ons straatje. Wel zijn we enorm trots op onze reizen en hoe onze reizigers deze ervaren. 

Lees hier de vele loftuitingen aan ons adres (en nee, de slechte commentaren verwijderen we niet!)

Aangezien onze prachtige aardbol rond de 200 landen telt en elk land zijn eigen specifieke kenmerken heeft, hebben wij de 'Meest Gestelde Vragen' van elk land op een rijtje gezet.

Zit jouw vraag er (nog) niet bij, stel deze dan gerust. 

Corona-virus of niet, niemand kan je verbieden om in je hoofd alvast af te reizen naar prachtige bestemmingen -ondanks alle ellende- ergens op onze fascinerende aardkloot. Geniet en ontdek via De Armstoel Reiziger -lekker comfortabel vanuit je luie stoel- van de mooie muziek van dit land, geneer je niet om te watertanden van onze heerlijke lokale recepten en krijg ouderwetse reiskriebels van de andere virtuele ervaringen die we via De Armstoelreiziger met je delen.

Onderstaande videos geven alvast een voorproefje...:)