VERTREKDATA: PRIJS:
* 13 december 2024 € 699
* 12 december 2025 Rondreis: 6 dagen
* 11 december 2026 Min. 6 personen
Max. 12 personen

De minst bekende -maar zeker niet de minst geliefde- hoofdstad van de Baltische Staten is Vilnius. In tegenstelling tot Riga (Letland) en Tallinn (Estland) grenst deze stad niet aan zee, maar ligt het verstopt in de zuidwestelijke uithoek van Litouwen. Deze ietwat geïsoleerde ligging heeft er voor gezorgd dat Vilnius niet op de toeristenradar staat van de meeste touroperators. Grensloos Genieten bezoekt deze stad al bijna 30 jaar en kent elk straatje en steegje van deze prachtige stad.

Reisleider Theo Leerintveld neemt je mee op een zesdaagse ontdekkingsreis langs alle bekende –en onbekende- bezienswaardigheden van deze stad die is opgenomen op de lijst van Unesco-Werelderfgoederen. De stad had ook eeuwenlang de bijnaam 'het Jeruzalem van het Oosten'. Helaas is er van de ooit zo florerende Joodse cultuur bitter weinig meer over, maar toch zijn er desondanks nog steeds genoeg bijzondere plekjes te vinden die herinneren aan de tijd van voor de vernietiging door de Nazi's. En de Sovjets.

Ook de andere hoogtepunten van deze stad (kathedraal, musea, historische gebouwen, waterburcht Trakai) bezoeken we tijdens onze dagelijkse excursies. Daarnaast heb je ruimschoots de tijd om de vele musea, monumenten en kerken van deze historische stad op eigen houtje nader te bekijken.

Voordat je op reis gaat, heeft vrijwel iedereen 1001 vragen. Wat voor bagage moet ik meenemen? Heb ik inentingen nodig? Welk reisboek geeft het meeste uitleg?

Dit en nog veel meer praktische vragen vind je op deze pagina.

Jezelf betitelen als de 'beste reisorganisatie' past niet in ons straatje. Wel zijn we enorm trots op onze reizen en hoe onze reizigers deze ervaren. 

Lees hier de vele loftuitingen aan ons adres (en nee, de slechte commentaren verwijderen we niet!)

Aangezien onze prachtige aardbol rond de 200 landen telt en elk land zijn eigen specifieke kenmerken heeft, hebben wij de 'Meest Gestelde Vragen' van elk land op een rijtje gezet.

Zit jouw vraag er (nog) niet bij, stel deze dan gerust. 

Corona-virus of niet, niemand kan je verbieden om in je hoofd alvast af te reizen naar prachtige bestemmingen -ondanks alle ellende- ergens op onze fascinerende aardkloot. Geniet en ontdek via De Armstoel Reiziger -lekker comfortabel vanuit je luie stoel- van de mooie muziek van dit land, geneer je niet om te watertanden van onze heerlijke lokale recepten en krijg ouderwetse reiskriebels van de andere virtuele ervaringen die we via De Armstoelreiziger met je delen.

Onderstaande videos geven alvast een voorproefje...:)