VERTREKDATA: PRIJS:
€ 3.400
* 18 juni 2025 Rondreis: 18 of 19 dagen
* 17 juni 2025 Max. 12 personen

Mongolië, ‘Het land van de blauwe luchten’, maar ook van imposante wolkenpartijen in een leeg landschap. De verlaten en onherbergzame Gobiwoestijn is véél meer dan oneindige zandvlakten. In dit unieke woestijnlandschap zien we reusachtige zandduinen, grillige rotsformaties, groene valleien, vulkanen, meren, luchtspiegelingen, kamelen, ijsformaties en Boeddhistische kloosters.

We maken kennis met de gastvrijheid van nomaden in een van de dunst bevolkte gebieden op aarde. Er wonen ongeveer 3 miljoen mensen op een oppervlakte van 5 keer Duitsland. Een groter contrast met ons dichtbevolkte polderlandje is moeilijk denkbaar.

Het gortdroge landschap is adembenemend en bestaat uit eindeloze grasvlakten en zacht glooiende heuvels. Hier en daar zie je een ger, een traditionele nomadentent. Dit eeuwenoude symbool van het Mongoolse landschap is nog steeds springlevend.

Voordat je op reis gaat, heeft vrijwel iedereen 1001 vragen. Wat voor bagage moet ik meenemen? Heb ik inentingen nodig? Welk reisboek geeft het meeste uitleg?

Dit en nog veel meer praktische vragen vind je op deze pagina.

Jezelf betitelen als de 'beste reisorganisatie' past niet in ons straatje. Wel zijn we enorm trots op onze reizen en hoe onze reizigers deze ervaren. 

Lees hier de vele loftuitingen aan ons adres (en nee, de slechte commentaren verwijderen we niet!)

Aangezien onze prachtige aardbol rond de 200 landen telt en elk land zijn eigen specifieke kenmerken heeft, hebben wij de 'Meest Gestelde Vragen' van elk land op een rijtje gezet.

Zit jouw vraag er (nog) niet bij, stel deze dan gerust. 

Corona-virus of niet, niemand kan je verbieden om in je hoofd alvast af te reizen naar prachtige bestemmingen -ondanks alle ellende- ergens op onze fascinerende aardkloot. Geniet en ontdek via De Armstoel Reiziger -lekker comfortabel vanuit je luie stoel- van de mooie muziek van dit land, geneer je niet om te watertanden van onze heerlijke lokale recepten en krijg ouderwetse reiskriebels van de andere virtuele ervaringen die we via De Armstoelreiziger met je delen.

Onderstaande videos geven alvast een voorproefje...:)