"Buiten Ulaanbataar overnachten we in sfeervolle gerkampen met grote nomadententen, waarin de Mongolen van oudsher leven. In een gerkamp staan vaak 20 tot 40'gers. Een ger is een traditionele Mongoolse nomadentent. Ze bestaan uit een houten raamwerk dat overdekt is met lagen vilt en canvas. In het ontwerp van de gers gaat heel wat symboliek schuil. De opening bovenin de tent stelt de zon voor. De oranje stokken die vanuit de opening naar beneden lopen symboliseren de zonnestralen en de beschildering op de stokken stellen de wolken voor. De twee centrale steunpilaren in de tent vormen een ruimte voor de voorouders. Je mag niet tussen deze twee pilaren heenlopen. Vaak is de ruimte tussen de pilaren ook geblokkeerd door een houtkachel. De opening van de ger is altijd naar het zuiden gericht. Het verschil tussen een Mongoolse ger en een Centraal Aziatische yurt? Door de soms harde wind op de steppe zijn de Mongoolse gers lager dan hun Centraal Aziatische soortgenoten. In deze leuk ingerichte comfortabele gers staan 2 tot 3 bedden, matrassen, schoon beddengoed, handdoeken, een tafel, een enkel krukje én een houtkacheltje. Elk gerkamp heeft een bijgebouw met een toilet- en douchegelegenheid en een restaurant. De maaltijden in de gerkampen zijn inbegrepen. In de gerkampen wordt meestal gevarieerd en westers eten aangeboden. Houd rekening mee dat elektriciteit en warm water maar enkele uren per dag beschikbaar zijn. Als het koud(er) is worden de houtkachels in de tenten aangestoken. Slapen bij de nomaden in een ger is misschien pittoresker en idyllischer, maar daar kleven ook nadelen aan. De kwaliteit en inrichting van de ger is vaak minder goed, het eten veel eenzijdiger (schapenvlees en yoghurt) en de hygiëne van een laag niveau (maaltijden, ongewassen beddengoed, geen toiletten en douchegelegenheid). Om die reden verblijft u met Grensloosgenieten de gehele rondreis in een gerkamp. In de gerkampen kun je bier, vodka en wijn kopen. Alleen in de Midden Gobi zijn de mogelijkheden beperkt. (Baga gazryn chuluu, Tsagaan Suvarga, Ongyn Khiid). Wil je toch wat drinken bij of na je avondeten, dan dien je dat voor onze rondreis in in Ulaanbataar te kopen."


"Wanneer we je vluchten en accommodaties hebben vastgelegd, krijg je de factuur toegestuurd als definitieve boekingsbevestiging. De aanbetaling van de reis bedraagt 35% van de reissom wanneer je langer dan 8 weken voor vertrek hebt geboekt. Dit bedrag staat duidelijk vermeld op de factuur die je van ons krijgt. Maak meteen na ontvangst van de factuur de aanbetaling over, al mag je uiteraard ook het gehele bedrag in een keer betalen. Graag zelfs. De resterende reissom en het bedrag van de eventueel afgesloten reisverzekering moeten uiterlijk 8 weken voor vertrek overgemaakt zijn. Let op: je krijgt hiervoor géén nieuwe factuur. Bij boekingen binnen 8 weken voor vertrek betaal je in één keer de gehele reissom.

Aangezien wij geen keurmerken meer hebben, kan je bij Grensloos Genieten sinds de Corona-crisis ook kiezen voor een andere manier van betalen. Velen van ons zouden namelijk heel graag weer een mooie reis willen maken. De realiteit is natuurlijk dat de nabije en zelfs de wat verdere toekomst vol met onzekerheden zit. Om het mogelijk te maken dat je weer met een goed gevoel een reis kunt boeken en kunt dromen over je volgende bestemming bieden wij je de volgende voorwaarden:

* € 500 p.p. aanbetaling, ongeacht de prijs van de reis
* De restantbetaling doe je op de dag van vertrek

* Kosteloos wijzigen naar een andere bestemming of een andere periode is geen enkel probleem of zonder voorwaarden, behalve de directe kosten die de vliegmaatschappij en de hotels ons in rekening brengen.

Grensloos Genieten is overigens geen lid meer van een van de welbekende 'keurmerken'. Tijdens de corona-crisis zijn wij hiermee direct gestopt, omdat wij het schandalig vonden hoe onze reizigers door deze zogenaamde 'keurmerken' behandeld werden. Veelal werden ze van het kastje naar de muur gestuurd. Ook waren er geen enkele 'oplossingen op maat' mogelijk en werd er absoluut niet meegedacht. Met welke vraag dan ook.
Continue werd verwezen naar de eerdere, vastgelegde regeltjes die waren opgesteld in onleesbare, onduidelijke en bureaucratische taal. 
Deze zogenaamde 'gegarandeerde keurmerken' scheepten onze vaste klanten simpelweg af door een ...voucher aan te bieden als compensatie.
Onze klanten die daarna geboekt hebben en dus niet meer aan deze zogenaamde 'dictatoriale keurmerk regels' vast zaten, kregen van Grensloos Genieten bij annulering van hun reis door corona gewoon hun geld terug gestort. Of in verreweg de meeste gevallen hebben we de reis van deze gedupeerde mensen verzet naar een andere datum. Of een andere reis. Gewoon door samen in overleg te gaan en een passende oplossing te vinden. Zonder een eurocent verlies voor de klant. 

Grensloos Genieten mag dan qua naam een kleine organisatie zijn, wel zijn wij er enorm trots op dat wij voor elk van onze gedupeerde klanten tijdens de corona-crisis een passende oplossing gevonden hebben. En uiteraard begrijpen wij ook dat nieuwe potentiële klanten ons nog niet geloven op onze mooie blauwe ogen, mail ons daarom gerust en we sturen je graag enkele email adressen en zelfs telefoonnummers toe van onze vaste klanten die graag willen vertellen waarom ze bij Grensloos Genieten hun vakantiereizen blijven boeken. Omdat ze simpelweg als volwassen mens behandeld zijn in plaats van de 'zoveelste lastige klant' van de pandemie..."


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.