VETREKDATA: PRIJS:
nieuwe data volgen binnenkort € 3.499
Rondreis: 21 dagen
Min. 6 personen
Max. 16 personen

Deze unieke rondreis neemt je mee door twee van de meest kleurrijke landen van Centraal-Amerika. Het nog onontdekte El Salvador en het pure Nicaragua. Geen enkele andere touroperator biedt zo'n boeiende mix aan van het bewogen verleden van El Salvador, terwijl je je (vooral in Nicaragua) onderdompelt in de lokale cultuur met verschillende hands-on activiteiten. Wat de reis helemaal bijzonder maakt is dat je verschillende nachten doorbrengt met locals, een meer authentieke ervaring krijg je niet gevonden op de vaderlandse reismarkt.

We starten deze drieweekse reis in El Salvador: misschien wel het meest onbekende land in Centraal-Amerika. Als we er al iets van weten is dat wellicht voornamelijk negatief vanwege de politieke en bendeoorlogen in de jaren ‘80 en de gelijktijdige burgeroorlog. Op dit moment is El Salvador echter net zo veilig als ieder ander land in Centraal-Amerika. Dit kleine en compacte land heeft prachtige natuurschatten, heerlijk eten en fascinerende Maya-ruïnes. Uiteraard kan je dit land niet verlaten hebben zonder minimaal een keer genoten van te hebben van de vele vulkanische warmwaterbronnen die dit land telt.

Nicaragua mag dan veel groter zijn qua oppervlakte dan El Salvador, beide landen hebben 'slechts' circa 6,5 miljoen inwoners. In Nicaragua mag je je verheugen op Bounty-achtige stranden, vele prachtige natuurwandelingen, excursies naar cacao- en koffieplantages en het naar beneden roetsjen van een actieve vulkaan! Ook de koloniale architectuur komt ruimschoots aan bod tijdens het enerverende programma. Waar we ook bijzonder trots op zijn is het sociale karakter van deze reis. Zo slaap je bij families thuis, neem je deel aan door hen opgezette excursies en maak je het dagelijks leven van dichtbij mee. 

Voordat je op reis gaat, heeft vrijwel iedereen 1001 vragen. Wat voor bagage moet ik meenemen? Heb ik inentingen nodig? Welk reisboek geeft het meeste uitleg?

Dit en nog veel meer praktische vragen vind je op deze pagina.

Jezelf betitelen als de 'beste reisorganisatie' past niet in ons straatje. Wel zijn we enorm trots op onze reizen en hoe onze reizigers deze ervaren. 

Lees hier de vele loftuitingen aan ons adres (en nee, de slechte commentaren verwijderen we niet!)

Aangezien onze prachtige aardbol rond de 200 landen telt en elk land zijn eigen specifieke kenmerken heeft, hebben wij de 'Meest Gestelde Vragen' van elk land op een rijtje gezet.

Zit jouw vraag er (nog) niet bij, stel deze dan gerust. 

Corona-virus of niet, niemand kan je verbieden om in je hoofd alvast af te reizen naar prachtige bestemmingen -ondanks alle ellende- ergens op onze fascinerende aardkloot. Geniet en ontdek via De Armstoel Reiziger -lekker comfortabel vanuit je luie stoel- van de mooie muziek van dit land. Geneer je niet om te watertanden van onze heerlijke lokale recepten en krijg ouderwetse reiskriebels van de andere virtuele ervaringen die we via De Armstoelreiziger met je delen.

Onderstaande videos geven alvast een voorproefje...:)