VERTREKDATA: PRIJS:
* 1 juni 2025 € 2.899
* 2 juni 2026 Rondreis: 13 dagen
Min. 6 personen, max. 14 personen

Op slechts drie uur vliegen van Nederland ligt een van de mooiste en ruigste landen ter wereld: IJsland. Werkelijk alle registers zijn opengetrokken om de bezoekers van dit piepjonge eiland (pas 18 miljoen jaar oud) te verrassen met de meest spectaculaire 'Instagram' plaatjes.

In dertien dagen tijd doorkruisen we het hele land (dat drie keer groter is dan Nederland): van west naar oost en van zuid tot noord. En vice versa. Grotendeels volgen we de 1387 kilometer lange rondweg 1, al slaan we regelmatig ook af en verkennen we de pittoreske zijwegen. Het resultaat is een ongekende ode aan al het moois dat onze aardbol gecreëerd heeft in de miljoenen jaren van haar bestaan! Alsof je met een tijdmachine terug naar het stenen tijdperk bent gereisd.

Denk aan bruisende watervallen (heel veel watervallen zelfs), indrukwekkende gletsjermeren, zwarte stranden, thermale baden, borrelende zwavelputten, broeiende vulkanen, spuitende geisers en nog veel meer natuurlijk moois wisselen elkaar hier dagelijks af. 

Voordat je op reis gaat, heeft vrijwel iedereen 1001 vragen. Wat voor bagage moet ik meenemen? Heb ik inentingen nodig? Welk reisboek geeft het meeste uitleg?

Dit en nog veel meer praktische vragen vind je op deze pagina.

Jezelf betitelen als de 'beste reisorganisatie' past niet in ons straatje. Wel zijn we enorm trots op onze reizen en hoe onze reizigers deze ervaren. 

Lees hier de vele loftuitingen aan ons adres (en nee, de slechte commentaren verwijderen we niet!)

Aangezien onze prachtige aardbol rond de 200 landen telt en elk land zijn eigen specifieke kenmerken heeft, hebben wij de 'Meest Gestelde Vragen' van elk land op een rijtje gezet.

Zit jouw vraag er (nog) niet bij, stel deze dan gerust. 

Corona-virus of niet, niemand kan je verbieden om in je hoofd alvast af te reizen naar prachtige bestemmingen -ondanks alle ellende- ergens op onze fascinerende aardkloot. Geniet en ontdek via De Armstoel Reiziger -lekker comfortabel vanuit je luie stoel- van de mooie muziek van dit land, geneer je niet om te watertanden van onze heerlijke lokale recepten en krijg ouderwetse reiskriebels van de andere virtuele ervaringen die we via De Armstoelreiziger met je delen.

Onderstaande videos geven alvast een voorproefje...:)