VERTREKDATA: PRIJS:
* 8 december 2024 € 699
* 7 december 2025 Rondreis: 6 dagen
* 6 december 2026 Min. 6 personen
Max. 12 personen

Maar liefst zes dagen hebben we om alle welbekende bezienswaardigheden van Riga met een bezoek te kunnen vereren. Denk daarbij onder meer aan de vele musea, monumenten, kerken en fraai aangelegde begraafplaatsen die er in de hoofdstad van Letland te vinden zijn.

Ook de wereldberoemde Art Nouveau/Jugendstil wijk en de markante markthallen (waar zeven dagen per week de grootste markt van Europa plaats vind) vereren we uiteraard met een bezoek. Tevens zal reisleider Theo Leerintveld je meenemen naar zijn favoriete plekken in deze stad waar hij al meer dan 30 jaar komt!

Dat meer dan de helft van de bevolking van Riga van Russische afkomst is, zien we terug in de architectuur aan de andere zijde van de Daugava rivier, die de stad in tweeën splitst. Ook de mondaine badplaats Jurmala, op 20 km afstand van Riga, staat vol met huizen van de Letse en Russische elite, maar dan in een heel andere prijscategorie. En wat klinkt nou meer aantrekkelijk dan een frisse winterse neus te halen op een van de langste zandstranden van Europa? 

Voordat je op reis gaat, heeft vrijwel iedereen 1001 vragen. Wat voor bagage moet ik meenemen? Heb ik inentingen nodig? Welk reisboek geeft het meeste uitleg?

Dit en nog veel meer praktische vragen vind je op deze pagina.

Jezelf betitelen als de 'beste reisorganisatie' past niet in ons straatje. Wel zijn we enorm trots op onze reizen en hoe onze reizigers deze ervaren. 

Lees hier de vele loftuitingen aan ons adres (en nee, de slechte commentaren verwijderen we niet!)

Aangezien onze prachtige aardbol rond de 200 landen telt en elk land zijn eigen specifieke kenmerken heeft, hebben wij de 'Meest Gestelde Vragen' van elk land op een rijtje gezet.

Zit jouw vraag er (nog) niet bij, stel deze dan gerust. 

Corona-virus of niet, niemand kan je verbieden om in je hoofd alvast af te reizen naar prachtige bestemmingen -ondanks alle ellende- ergens op onze fascinerende aardkloot. Geniet en ontdek via De Armstoel Reiziger -lekker comfortabel vanuit je luie stoel- van de mooie muziek van dit land, geneer je niet om te watertanden van onze heerlijke lokale recepten en krijg ouderwetse reiskriebels van de andere virtuele ervaringen die we via De Armstoelreiziger met je delen.

Onderstaande videos geven alvast een voorproefje...:)