VERTREKDATA: PRIJS:
€ 1.399
Rondreis: 13 dagen
Min, 4 personen, max. 12 personen

Een rondreis door Wit-Rusland is vergelijkbaar met een trip door Noord-Korea. Beide landen horen bij de laatste Stalinistische bolwerken ter wereld en waar je anno 2020 nog steeds een enorme hoeveelheid iconische Sovjet-symbolen aantreft waardoor het een soort levend museum van de voormalige USSR is.

Maar waar de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zijn land grotendeels gesloten houdt voor pottenkijkers, zo ‘open’ is tegenwoordig de republiek Belarus. Reisleider Theo Leerintveld neemt je mee op deze dertiendaagse rondreis door een van de meest fascinerende landen van Europa, mede door zijn turbulente geschiedenis. 

Uiteraard bezoek je eerst de hoofdstad Minsk waardoor je al een goed beeld krijgt van de cultuur van het land, waarna we ook nog vier andere interessante steden (Polatsk, Vitsebsk, Brest en Hrodna) uitgebreid gaan verkennen. Het openluchtmuseum van Dudutki, het kasteel van Mir, Belavezhskaja Pushcha NP en het imponerende klooster van Polatsk zijn eveneens aanraders. Sowieso is het groene en rustige platteland van Belarus bijzonder de moeite waard, wat het de eervolle titel heeft opgeleverd als ‘de longen van Europa’. 

Voordat je op reis gaat, heeft vrijwel iedereen 1001 vragen. Wat voor bagage moet ik meenemen? Heb ik inentingen nodig? Welk reisboek geeft het meeste uitleg?

Dit en nog veel meer praktische vragen vind je op deze pagina.

Jezelf betitelen als de 'beste reisorganisatie' past niet in ons straatje. Wel zijn we enorm trots op onze reizen en hoe onze reizigers deze ervaren. 

Lees hier de vele loftuitingen aan ons adres (en nee, de slechte commentaren verwijderen we niet!)

Aangezien onze prachtige aardbol rond de 200 landen telt en elk land zijn eigen specifieke kenmerken heeft, hebben wij de 'Meest Gestelde Vragen' van elk land op een rijtje gezet.

Zit jouw vraag er (nog) niet bij, stel deze dan gerust. 

Corona-virus of niet, niemand kan je verbieden om in je hoofd alvast af te reizen naar prachtige bestemmingen -ondanks alle ellende- ergens op onze fascinerende aardkloot. Geniet en ontdek via De Armstoel Reiziger -lekker comfortabel vanuit je luie stoel- van de mooie muziek van dit land, geneer je niet om te watertanden van onze heerlijke lokale recepten en krijg ouderwetse reiskriebels van de andere virtuele ervaringen die we via De Armstoelreiziger met je delen.

Onderstaande videos geven alvast een voorproefje...:)