HOME » SFEERVOL SCHOTLAND

Deze tweeweekse reis neemt je mee naar een van de meest indrukwekkende landschappen ter wereld. In Schotland wisselen woeste hooglanden, kristalheldere bergmeren en lieflijke glooiende dalen elkaar continue af. De prachtige natuur mag dan bij uitstek het welbekende handelsmerk van Schotland zijn, ook de steden zijn ongelooflijk charmant. Zowel het bruisende Glasgow als het 'picture perfect' Edinburgh zullen je hart bekoren in dit land waar overigens meer schapen dan mensen wonen...

Persoonlijk genieten wij het meest van het traditionele Schotland, dat hier nog volop te vinden is. Zo zijn de ontelbare mythes en legenden door de rijke historie van dit land onderdeel van haar DNA geworden. Voeg daarbij extreem vriendelijke locals, een ‘wee dram of whisky’ en het kenmerkende geluid van de doedelzak en je begrijpt waarom wij al drie decennia jaarlijks met veel plezier naar Schotland afreizen.

Behalve het nodige vertier in de karakteristieke cafés neemt Grensloos Genieten je ook mee naar imposante kastelen en nergens anders ter wereld zijn de ruïnes mooier dan in Schotland. Ook bezoeken we tijdens deze enerverende rondreis ook de mooiste tuinen en prachtige musea.

We reizen deze gehele rondreis overigens met een eigen bus. Snelwegen laten we -zo veel als mogelijk- is (letterlijk) links liggen, de duizenden kilometerslange kustlijn behoort namelijk tot een van de meest pittoreske stukken asfalt ter wereld. En omdat we naar Groot-Brittannië oversteken (en terug reizen) via de veerboot verbinding IJmuiden-Newcastle hebben we geen vliegreis nodig voor deze droomreis.Voordat je op reis gaat, heeft vrijwel iedereen 1001 vragen. Wat voor bagage moet ik meenemen? Heb ik inentingen nodig? Welk reisboek geeft het meeste uitleg?

Dit en nog veel meer praktische vragen vind je op deze pagina.

Jezelf betitelen als de 'beste reisorganisatie' past niet in ons straatje. Wel zijn we enorm trots op onze reizen en hoe onze reizigers deze ervaren. 

Lees hier de vele loftuitingen aan ons adres (en nee, de slechte commentaren verwijderen we niet!)

Aangezien onze prachtige aardbol rond de 200 landen telt en elk land zijn eigen specifieke kenmerken heeft, hebben wij de 'Meest Gestelde Vragen' van elk land op een rijtje gezet.

Zit jouw vraag er (nog) niet bij, stel deze dan gerust. Corona-virus of niet, niemand kan je verbieden om in je hoofd alvast af te reizen naar prachtige bestemmingen -ondanks alle ellende- ergens op onze fascinerende aardkloot. Geniet en ontdek via De Armstoel Reiziger -lekker comfortabel vanuit je luie stoel- van de mooie muziek van dit land. Geneer je niet om te watertanden van onze heerlijke lokale recepten en krijg ouderwetse reiskriebels van de andere virtuele ervaringen die we via De Armstoelreiziger met je delen.

Onderstaande videos geven alvast een voorproefje...:)