VERTREKDATA: PRIJS:
* 2 september 2024 € 4.199
* 3 september 2025 Max. 16 personen
* 2 september 2026 Rondreis 22 dagen

Ooit waren ze elkaars gezworen aartsvijanden, maar inmiddels leven Japan en Zuid-Korea gebroederlijk en vredig naast elkaar. Maar dat deze twee Aziatische reuzen ook minder prettige tijden gekend hebben, ontdek je tijdens deze fascinerende 22-daagse rondreis. 

Je begint deze enerverende trip in de boeiende Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul, een van de grootste stedelijke agglomeraties ter wereld. Via het verrassende Suwon en Daegu reis je per trein naar het klassieke Gyeongju en havenstad Busan, voordat je de Japanse zee per boot oversteekt naar de lievelingstad van de Japanners: Fukuoka/Hakata.

Na Beppu, de Japanse hoofdstad van de onsen (warmwaterbronnen), steek je per veerboot de Japanse zee over naar het mooiste eiland van het Land van de Rijzende Zon: het bergachtige Shikoku. Hier verken je het historische Ozu, voordat je wederom per trein verder reist naar het eveneens onbekende (maar zeker niet onbeminde) Takamatsu, de stad met de grootste tuin van Japan. Na het kunsteiland Naoshima reizen we door naar de oude hoofdstad Nara en waar anders kan je deze boeiende ontdekkingsreis beter afsluiten dan in het altijd verrassende Kyoto? 

Voordat je op reis gaat, heeft vrijwel iedereen 1001 vragen. Wat voor bagage moet ik meenemen? Heb ik inentingen nodig? Welk reisboek geeft het meeste uitleg?

Dit en nog veel meer praktische vragen vind je op deze pagina.

Jezelf betitelen als de 'beste reisorganisatie' past niet in ons straatje. Wel zijn we enorm trots op onze reizen en hoe onze reizigers deze ervaren. 

Lees hier de vele loftuitingen aan ons adres (en nee, de slechte commentaren verwijderen we niet!)

Aangezien onze prachtige aardbol rond de 200 landen telt en elk land zijn eigen specifieke kenmerken heeft, hebben wij de 'Meest Gestelde Vragen' van elk land op een rijtje gezet.

Zit jouw vraag er (nog) niet bij, stel deze dan gerust. 

 

Corona-virus of niet, niemand kan je verbieden om in je hoofd alvast af te reizen naar prachtige bestemmingen -ondanks alle ellende- ergens op onze fascinerende aardkloot. Geniet en ontdek via De Armstoel Reiziger -lekker comfortabel vanuit je luie stoel- van de mooie muziek van dit land, geneer je niet om te watertanden van onze heerlijke lokale recepten en krijg ouderwetse reiskriebels van de andere virtuele ervaringen die we via De Armstoelreiziger met je delen.

Onderstaande videos geven alvast een voorproefje...:)