VERTREKDATA: PRIJS:
* 16 juli 2025 € 650
* 15 juli 2026 Rondreis: 6 dagen
Min. 6 personen
Max. 12 personen

Tijdens deze 6-daagse stedentrip bezoeken we twee van de meest interessante steden van Polen: Krakau en Warschau. Tijdens de winterreis geniet je van fotogenieke (kerst)markten met een oergezellige sfeer, vaak bestaat ook de mogelijkheid om kaarten te bemachtigen voor (klassieke) muziekvoorstellingen en ballet- en operavoorstellingen.

Vanuit Nederland vliegen we naar de luchthaven van Katowice/Krakau, met de openbare bus rijden we in een dik uur naar het 'Florence van het Oosten'. Deze stad grijpt je drie dagen bij je lurven en laat je niet meer los. Met hoogtepunten als de Lakenhal, de Joodse wijk en de fabriek van Schindler's List ga je je geen moment vervelen in deze gezellige studentenstad. Wat ook een eeuwige indruk op je zal achterlaten is het nabijgelegen concentratiekamp Auschwitz/Birkenau en de grootste zoutmijn van Europa: Wieliczka.

Op dag 4 reizen we 2,5 uur met de comfortabele trein van Krakau naar de bruisende stad Warschau. Hier verblijven we twee nachten en de Poolse hoofdstad is de perfecte bestemming om deze enerverende stedentrip op een culturele manier af te sluiten. Ook zie je nergens anders beter de verwoestingen die door de Nazi's zijn aangericht. Maar gelukkig heeft Warschau ook een bruisend hedendaags leven. We komen eigenlijk tijd tekort om alle hoogtepunten te bekijken. Vanuit Warschau vlieg je op dag 6 terug naar Nederland. (Heel soms zijn er op dag 6 geen vluchten terug naar Eindhoven (wel tegen meerkosten naar Amsterdam), waardoor we dan op dag 7 terugvliegen. De kosten van het vliegticket naar Eindhoven blijven dan hetzelfde (incluis de reissom), wel komt er dan een extra bijdrage van € 60 p.p. bij voor een extra hotelnacht in Warschau.

Voordat je op reis gaat, heeft vrijwel iedereen 1001 vragen. Wat voor bagage moet ik meenemen? Heb ik inentingen nodig? Welk reisboek geeft het meeste uitleg?

Dit en nog veel meer praktische vragen vind je op deze pagina.

Jezelf betitelen als de 'beste reisorganisatie' past niet in ons straatje. Wel zijn we enorm trots op onze reizen en hoe onze reizigers deze ervaren. 

Lees hier de vele loftuitingen aan ons adres (en nee, de slechte commentaren verwijderen we niet!)

Aangezien onze prachtige aardbol rond de 200 landen telt en elk land zijn eigen specifieke kenmerken heeft, hebben wij de 'Meest Gestelde Vragen' van elk land op een rijtje gezet.

Zit jouw vraag er (nog) niet bij, stel deze dan gerust. 

Corona-virus of niet, niemand kan je verbieden om in je hoofd alvast af te reizen naar prachtige bestemmingen -ondanks alle ellende- ergens op onze fascinerende aardkloot. Geniet en ontdek via De Armstoel Reiziger -lekker comfortabel vanuit je luie stoel- van de mooie muziek van dit land. Geneer je niet om te watertanden van onze heerlijke lokale recepten en krijg ouderwetse reiskriebels van de andere virtuele ervaringen die we via De Armstoelreiziger met je delen.

Onderstaande videos geven alvast een voorproefje...:)