VERTREKDATA: PRIJS:
* 23 juli 2024 € 1.699
* 22 juli 2025 Rondreis: 14 dagen
* 21 juli 2026 Min. 6 personen, max. 12 personen

In twee weken doorkruis je een groot gedeelte van het imposante grondgebied van de Bondsrepubliek Duitsland. We beginnen deze reis vanuit het treinstation van Zevenaar (iets ten oosten van Arnhem), waarvandaan we snel Duitsland binnenrijden. Een mooie wandeling rondom de Externsteine en de historische stadjes Hameln en Celle vormen onze eerste kennismaking met het land van onze Oosterburen. Via het prachtige gebied van Midden-Duitsland rijden we vervolgens noordwaarts, onder meer naar een imposant klooster en het indrukwekkende concentratiekamp Bergen-Belsen, waar onder meer Anne Frank haar dood vond.

De rijke historie van de fascinerende Hanzesteden Bremen, Hamburg, Lübeck en Wismar staan centraal tijdens de stadswandelingen die we hier maken. Op het prachtige (schier)eiland Rügen maken we twee korte wandelingen langs de ruige rotskust voordat we de Duitse hoofdstad met een bezoek vereren. In Berlijn kan je alleen al veertien dagen doorbrengen zonder je een moment te vervelen, maar na anderhalve dag brengt het programma ons verder dieper de voormalige DDR in. Dresden, Leipzig en Weimar vormen de perfecte afsluiting van deze indrukwekkende 14-daagse rondreis door het voormalige Oost-Duitsland en de mooiste steden van het voormalige Hanzeverbond.

Voordat je op reis gaat, heeft vrijwel iedereen 1001 vragen. Wat voor bagage moet ik meenemen? Heb ik inentingen nodig? Welk reisboek geeft het meeste uitleg?

Dit en nog veel meer praktische vragen vind je op deze pagina.

Jezelf betitelen als de 'beste reisorganisatie' past niet in ons straatje. Wel zijn we enorm trots op onze reizen en hoe onze reizigers deze ervaren. 

Lees hier de vele loftuitingen aan ons adres (en nee, de slechte commentaren verwijderen we niet!)

Aangezien onze prachtige aardbol rond de 200 landen telt en elk land zijn eigen specifieke kenmerken heeft, hebben wij de 'Meest Gestelde Vragen' van elk land op een rijtje gezet.

Zit jouw vraag er (nog) niet bij, stel deze dan gerust. 

Corona-virus of niet, niemand kan je verbieden om in je hoofd alvast af te reizen naar prachtige bestemmingen -ondanks alle ellende- ergens op onze fascinerende aardkloot. Geniet en ontdek via De Armstoel Reiziger -lekker comfortabel vanuit je luie stoel- van de mooie muziek van dit land. Geneer je niet om te watertanden van onze heerlijke lokale recepten en krijg ouderwetse reiskriebels van de andere virtuele ervaringen die we via De Armstoelreiziger met je delen.

Onderstaande videos geven alvast een voorproefje...:)