VERTREKDATA: PRIJS:
* 19 december 2024 € 699
* 18 december 2025 Stedentrip: 6 dagen
* 17 december 2026 Min. 6 personen
Max. 12 personen

In deze zesdaagse stedentrip nemen we je mee naar de hoofdstad van Hongarije: Boedapest. Bijna twee miljoen zielen genieten hier dagelijks van een mengelmoes aan architectonische stijlen als barok, art nouveau en neoclassisime. Het leverde de stad bijnamen op als het ‘Parijs van het Oosten’ en de ‘Parel aan de Donau’. Boedapest mag dan al bijna 2.000 jaar oud zijn, het is eigenlijk een (relatief) recente samensmelting van drie afzonderlijke steden, gescheiden door de machtige rivier Donau.

Ooit was Boedapest heel rijk, mooi, kosmopolitisch en welvarend, tot plots het tij keerde en het lot terreur zaaide. De stad werd gewond door oorlogen, getekend door het nazisme en verarmd door het communisme, dat hardnekkig probeerde haar ziel te doden. De ‘grote dame’ heeft echter haar glans terug en tegenwoordig is Boedapest weer een bruisende hoofdstad vol leven. ’s Avonds gaan we op zoek naar de mooiste schouwburgen, theaters en concertpodia voor een stukje cultureel, theatraal en muzikaal vermaak. Uiteraard bezoeken we ook de mooiste en meest bijzondere van de ruim 60 (!) musea die de stad telt.

Voordat je op reis gaat, heeft vrijwel iedereen 1001 vragen. Wat voor bagage moet ik meenemen? Heb ik inentingen nodig? Welk reisboek geeft het meeste uitleg?

Dit en nog veel meer praktische vragen vind je op deze pagina.

Jezelf betitelen als de 'beste reisorganisatie' past niet in ons straatje. Wel zijn we enorm trots op onze reizen en hoe onze reizigers deze ervaren. 

Lees hier de vele loftuitingen aan ons adres (en nee, de slechte commentaren verwijderen we niet!)

Aangezien onze prachtige aardbol rond de 200 landen telt en elk land zijn eigen specifieke kenmerken heeft, hebben wij de 'Meest Gestelde Vragen' van elk land op een rijtje gezet.

Zit jouw vraag er (nog) niet bij, stel deze dan gerust. 

Corona-virus of niet, niemand kan je verbieden om in je hoofd alvast af te reizen naar prachtige bestemmingen -ondanks alle ellende- ergens op onze fascinerende aardkloot. Geniet en ontdek via De Armstoel Reiziger -lekker comfortabel vanuit je luie stoel- van de mooie muziek van dit land, geneer je niet om te watertanden van onze heerlijke lokale recepten en krijg ouderwetse reiskriebels van de andere virtuele ervaringen die we via De Armstoelreiziger met je delen.

Onderstaande videos geven alvast een voorproefje...:)