VERTREKDATA: PRIJS:
€ 1.399
* 22 juli 2025 Rondreis: 13 dagen
* 21 juli 2026 Min. 6 personen
Max. 12 personen

Tijdens deze 13-daagse groepsreis bezoeken we de meest interessante plaatsen van Polen. Je moet goed, zo niet minutieus kijken, wil je in het frisse en gerevitaliseerde Polen geconfronteerd worden met het oostblok. Dit avontuur begint in het onbekende, maar zeker niet onbeminde Wroclaw. Het meest belangrijke bedevaartsoord van Polen, Jasna Gora, is onze eerste stop op het platteland. Nog niet zo lang geleden was Katowice industrieel en smerig, nu is het echter hip en een van de groenste steden van Europa.

Krakau is de oude hoofdstad -die ook wel het 'Florence van het Oosten' genoemd wordt- en is onze volgende stop tijdens deze gevarieerde rondreis. Uiteraard bezoeken we eveneens het nabijgelegen concentratiekamp Auschwitz/Birkenau en de grootste zoutmijn van Europa: Wieliczka.

De bruisende hoofdstad Warschau, het lieflijke en veel kleinere provinciestadje Torun en de aan de Oostzee gelegen Hanzestad Gdansk vervolmaken deze enerverende trip. Als toetje kan je ook nog het nabijgelegen imposante kasteel van Malbork bezoeken, dat met veel trots de titel draagt van 'grootste burcht van Europa'.

Voordat je op reis gaat, heeft vrijwel iedereen 1001 vragen. Wat voor bagage moet ik meenemen? Heb ik inentingen nodig? Welk reisboek geeft het meeste uitleg?

Dit en nog veel meer praktische vragen vind je op deze pagina.

Jezelf betitelen als de 'beste reisorganisatie' past niet in ons straatje. Wel zijn we enorm trots op onze reizen en hoe onze reizigers deze ervaren. 

Lees hier de vele loftuitingen aan ons adres (en nee, de slechte commentaren verwijderen we niet!)

Aangezien onze prachtige aardbol rond de 200 landen telt en elk land zijn eigen specifieke kenmerken heeft, hebben wij de 'Meest Gestelde Vragen' van elk land op een rijtje gezet.

Zit jouw vraag er (nog) niet bij, stel deze dan gerust. 

Corona-virus of niet, niemand kan je verbieden om in je hoofd alvast af te reizen naar prachtige bestemmingen -ondanks alle ellende- ergens op onze fascinerende aardkloot. Geniet en ontdek via De Armstoel Reiziger -lekker comfortabel vanuit je luie stoel- van de mooie muziek van dit land, geneer je niet om te watertanden van onze heerlijke lokale recepten en krijg ouderwetse reiskriebels van de andere virtuele ervaringen die we via De Armstoelreiziger met je delen.

Onderstaande videos geven alvast een voorproefje...:)