Indrukwekkend land met veel verrassingen!
"We kijken terug op een fantastische reis. Polen was voor ons heel anders dan we verwachtten. Een indrukwekkend land met veel verrassingen. Zo’n reis met een kleine groep en jij Theo als reisleider, chauffeur, reisgenoot en coördinator kunnen we iedereen van harte aanbevelen. Graag gaan we nog eens een keer met je op reis."
Trudy en Jeroen Storm, Friesland: jestorm@live.nl
Lekkere Poolse keuken
"Ook in Polen was het uiteraard weer Grensloos Genieten . Veel gezien en gedaan; vooral de kabouters in Wroclaw en de vele Graffitykunst in Gdanks waren top. Ook hadden we continue keurige hotels die altijd dicht bij het stadshart lagen. Ook de lekkere Poolse keuken maakt deze reis helemaal af. Op naar de volgende reis met Grensloos Genieten."
Gea Aelkema, Groningen: gejaaeilkema@gmail.com
Mijn zesde reis...
"De reis naar Polen was voor mij echt een verrassing. Mijn verwachting van een armoedig Oost-Europees land was compleet verkeerd. Op aanraden van Theo heb ik deze reis geboekt en daar ben ik blij om want het was een fantastische reis. We hebben zes steden bezocht die allemaal prachtig waren op hun eigen unieke manier. Die variatie en de bijzondere plekjes die Theo altijd weer weet te vinden, maakte er weer een echte Grensloos Genieten reis van. Dit was na Japan, Baskenland, Duitsland, IJsland en Schotland mijn zesde reis met Theo en ik kan oprecht zeggen dat hij de naam Grensloos Genieten waar maakt."
Lianne van Loon, Bergen op Zoom: lianne.van.loon@gmail.com
Alles kwam aan bod...
"Een veertiendaagse reis in Polen met Theo en met z’n zevenen naar 7 steden. Voor eenieder een rijke ervaring met niet alleen de mooie , kleine hoekjes en kantjes van dit land maar ook een kennismaking met de 7 grote ( hou je vast) gebeurtenissen in dit leven: Geschiedenis , Wetenschap, Religie, Economie, Gezondheid, Gastronomie en Onzin (van Hitler dan). Alles kwam aan bod. Laat daar geen twijfel over bestaan. ‘Grenzenloos’ Genieten, ja. ‘Problemenloos’ reizen. Zeker."
Annemie & Frank (Averbode, Belgie): frank.vander.plaetse@gmail.com
Corona...
"Vol twijfels begonnen we aan onze Polen-reis, een paar dagen nadat Polen voor buitenlanders van code oranje naar code geel was gegaan vanwege de Corona-perikelen. Door de Corona waren er maar twee deelnemers, maar Theo Leerintveld besloot de reis toch door te laten gaan. Hij wilde weer eens op reis! Het is een prachtige reis geworden, met heel veel persoonlijke aandacht. We hebben in 13 dagen 6 stedentrips gehad en veel over Polen geleerd. Achtereenvolgens werden de steden Wroclaw, Katowice, Krakau, Warschau, Torun en Gdansk bezocht. Tussendoor uitstapjes naar bedevaartsoord Jasna Gora, concentratiekamp Auswitch, zoutmijn Wieliczka, Wilanowpaleis en kasteel Malbork. Iedere ochtend vertelde Theo een enthousiast verhaal, van wat er die dag ging komen. Met als resultaat een stadsplattegrond, vol met balpencirkels. In de steden werden we eerst in een snelle ronde wegwijs gemaakt, waarna we zelfstandig de stad verder konden bekijken en konden kiezen welke musea/kerken/kastelen we nog wilden zien. Het Poolse eten krijgt bij Theo veel aandacht, van Milkbar tot toprestaurant, van alles komt langs. De geschiedenis van de Joden, die overal aanwezig is, is iets om heel verdrietig van te worden. We zaten in keurige hotels, meestal in of vlakbij het centrum van de stad, wat wij wel konden waarderen. Het dragen van mondkapjes, dat deze coronaperiode verplicht was in winkels, OV en Musea/kerken/kastelen, was in het begin wennen, maar ging daarna steeds beter. We hebben enorm genoten en gaan zeker nog eens met grensloosgenieten.nl op reis."
Theo en Marga Tesselaar
Keuze
"Ik moet eerlijk zeggen dat het de keuze van mijn vrouw was om naar Polen te gaan. Ik had er eerlijk gezegd vooraf wel een hard hoofd in. Wat moet je nou in hemelsnaam in Polen doen? Mocht jij dat ook denken? Dan heb ik maar een advies, boek deze reis en laat reisleider Theo je meenemen naar al die mooie steden, prachtige musea en heerlijke restaurantjes. Polen is echt geweldig."
Bernard en Bea van Huijstee-Kluivert
Onverwachte plekken
"Het was grensloos genieten vanaf dag 1 tot en met de laatste dag. We begonnen in Wroclaw en eindigde in Gdansk. Alle plaatsen die we bezocht hebben waren prachtig. Iedere stad heeft zijn eigenheid in de belevenis van cultuur, architectuur, kunst en niet te vergeten de prachtige gekleurde gevels. Het was een heerlijke, leerzame, afwisselende reis met veel bezienswaardheden. Ik noem mijn 3 toppers . In Krakau Oskar Schindler’s factory met daarnaast het museum voor hedendaagse kunst, Chopinmuseum in Warschau en in Gdansk het European Solidarity Centre museum ter ere van Lech Walenska. In Polen hebben de mensen een sterk historisch besef. De geschiedenis speelt een grote rol in de bezienswaardigheden en ook in het contact met de Poolse mensen. We begonnen de eerste avond al met een Jazzconcert dat Theo georganiseerd had. We hadden een eigen auto om van plaats naar plaats te gaan. Ideaal, onderweg de stops voor koffie, een heerlijke hap of afwijken van de route omdat de natuur zo mooi was en we op onverwachte verassende plekken uitkwamen. Dat was ook het leuke van de reis . We hadden ook onze eigen inbreng van wat wij graag wilden zien. Theo had de flexibiliteit om in overleg zijn programma aan te passen aan onze wensen. Top. We sliepen in eenvoudige doch heel gezellige hotels met heerlijke ontbijtjes. Één keer hadden we een miskleun en dat heeft Theo geweldig opgelost en kwamen we terecht in een top hotelletje. Zo wist Theo ook altijd wel de lekkerste restaurantjes te vinden. We hebben ook altijd heerlijk gegeten. De Poolse keuken is verassend lekker!"
Nely Koetsier & Sonja van Heel, n.koetsier@planet.nl