VERTREKDATA: Prijs
* 12 augustus 2025 € 4.200
* 11 augustus 2026 Rondreis: 22 dagen
Min. 6 pers, max. 16 personen

Bij welke organisatie je ook een rondreis door Japan boekt, verreweg de meeste van deze reizen door dit immense land herbergen een enorme hoeveelheid tempels en andere culturele bezienswaardigheden. Daardoor spendeer je relatief veel tijd in steden en het geïndustrialiseerde Japan.

Zo niet deze reis. De prachtige, veelal nog ongerepte natuur van dit fascinerende land staat centraal in de 22-daagse Hemelsmooi Hokkaido & Tōhoku reis. Al wandelend (en fietsend!) ontdek je de mooiste plekjes van het 'Land van de Rijzende Zon'.

Bijna tien dagen reizen we met de trein door Hokkaido. De adembenemende natuur van het noordelijkste grote eiland van Japan zal je elke dag weer verbazen. Daarna mag je je nog verheugen op een enerverende treintrip van ruim een week door Tōhoku, het onbekende pareltje van deze fascinerende reis.

Ook brengen we een bezoek aan de grootste stad van de wereld: Tokyo. Tevens nemen wij je mee naar de mooiste tempels van Hiraizumi en Nikko. Weinig (internationale) toeristen bezoeken deze noordelijke gebieden van Japan, waar de rijke cultuur en de prachtige natuur je elke dag positief zal verbazen. Deze reis begint en eindigt in Tokyo.

Voordat je op reis gaat, heeft vrijwel iedereen 1001 vragen. Wat voor bagage moet ik meenemen? Heb ik inentingen nodig? Welk reisboek geeft het meeste uitleg?

Dit en nog veel meer praktische vragen vind je op deze pagina.

Jezelf betitelen als de 'beste reisorganisatie' past niet in ons straatje. Wel zijn we enorm trots op onze reizen en hoe onze reizigers deze ervaren. 

Lees hier de vele loftuitingen aan ons adres (en nee, de slechte commentaren verwijderen we niet!)

Aangezien onze prachtige aardbol rond de 200 landen telt en elk land zijn eigen specifieke kenmerken heeft, hebben wij de 'Meest Gestelde Vragen' van elk land op een rijtje gezet.

Zit jouw vraag er (nog) niet bij, stel deze dan gerust. 

Corona-virus of niet, niemand kan je verbieden om in je hoofd alvast af te reizen naar prachtige bestemmingen -ondanks alle ellende- ergens op onze fascinerende aardkloot. Geniet en ontdek via De Armstoel Reiziger -lekker comfortabel vanuit je luie stoel- van de mooie muziek van dit land. Geneer je niet om te watertanden van onze heerlijke lokale recepten en krijg ouderwetse reiskriebels van de andere virtuele ervaringen die we via De Armstoelreiziger met je delen. Onderstaande videos geven alvast een voorproefje...:)