Een reis om nooit te vergeten!
"Een reis om nooit meer te vergeten. Wij hebben al veel reizen op onze naam staan, maar nog nooit een groepsreis voor 3 weken. Vooraf waren we best wel benieuwd hoe het zou gaan. Je overgeven is niet gemakkelijk. Daar heeft Theo goed op ingespeeld. De eerste dag wisten we niet wat we meemaakten. We mochten heel veel niet. Niet te luid praten, zeker niet in de lobby van het hotel. Niet te ver uit elkaar staan, compact, als een vlieg tegen de muur. Niet de doorgang op de roltrap tegenhouden. Links staan in een rij met de koffer achter je. Niet je 1200 euro pas kwijtraken of doorscheuren. Niet op andermans plaats zitten. Met al die Amsterdammers viel dit niet mee. Maar we leerden Theo al heel snel kennen. Grote mond, maar zo’n klein hartje. Alles, maar werkelijk alles, deed hij voor de groep. Tussen de 15 en 20.000 stappen per dag was normaal. De kunst om te luisteren en je aandacht erbij houden is voor veel mensen moeilijk. Niet als Theo aan het woord is. Met passie kan hij vertellen over alles van Japan. De tempels, kastelen en de tuinen werden daardoor nog veel mooier dan ze al waren. De bezoeken aan de onsen was echt mijn favoriete bezigheid. Heerlijk om na een vermoeiende dag te kunnen relaxen. De groep was al snel een hechte groep. Lachen met tranen over de wangen. Maar ook de verhalen van de mensen raakten ons. En Theo had het voor elkaar gekregen, we waren na 3 weken COMPACT! Bedankt Theo voor alles! Teveel om te benoemen. Je bent een rots in de branding. Een kei in het organiseren en oplossingen zoeken. Dit was zeker niet onze laatste groepsreis bij Grensloos Genieten!"
Jos en Jacqueline de Groot: ja_jo63@hotmail.com
Petje af!
"Wat hebben wij genoten van onze 23 daagse Japan reis! Theo heeft ons begeleidt tijdens deze reis, wat heel fijn was: want petje af als je in deze steden en trein stations de weg kunt vinden. Want dat kent Theo! Hij heeft echt zijn best gedaan om het voor de hele groep zo comfortabel mogelijk te maken en paste zijn planningen aan als er andere wensen waren. Zo hebben wij een dag Disneyland Tokio kunnen doen tijdens onze reis. Dit is maar een klein voorbeeld, maar hij heeft echt alles tot op de puntjes goed gepland en is heel flexibel. Wij verwachten een kindje en Theo kwam aan met een heel mooi cadeau. Hij had een amulet gekocht bij een tempel en gaf dit aan ons. Dit was voor ons een verassing en maakte het heel persoonlijk. Theo, bedankt voor deze prachtige reis. Wij hebben genoten en hebben heimwee naar dit mooie avontuur! Bedankt voor alles."
Liefs, Fleur en Kevin: f.tomoko1909@hotmail.com
Fascinerende ervaring
"Ondoorgrondelijk. Fascinerend. Vriendelijk. Ordelijk, Adembenemend. Verbluffend. Prachtig. Soms ook ontluisterend. Kleurrijk. Japan Een reis van ruim 3 weken door het land van de rijzende zon, met een reisleider die er moeiteloos zijn weg vindt, die het land en zijn inwoners doorgrondt, en die met zijn gasten zelf ook nog graag nieuwe plekjes ontdekt die de moeite waard zijn. Die voor de liefhebbers op verzoek iets extra’s regelt, vergeten spullen terughaalt, de hele dag (bijna) al onze vragen beantwoordt… Historie, levensovertuiging en gewoonten, schoonheid en verval, het kwam allemaal aan bod. Reizen met het stipte, schone en comfortabele OV, inclusief de shinkansen, het eten, de tempels, tuinen en kastelen; op veel manieren werden we ondergedompeld in een compleet andere wereld. Steeds als ik dacht: nu heb ik alle highlights gezien die ik altijd al wilde zien, werd ik toch weer verrast met iets nieuws. En niet te vergeten de mini-gesprekjes in het (beetje) Japans dat ik afgelopen jaar leerde. Ondanks dat de kersenbloesem nog niet zo overvloedig bloeide als we hadden gehoopt, werd het een geweldige, onvergetelijke, soms vermoeiende, maar altijd fascinerende ervaring. Dank je wel Theo Leerintveld, voor je bevlogenheid, attentie, en je niet-aflatend enthousiasme om ons ‘jouw’ Japan in al zijn facetten te laten zien!" ありがとうテオ arigatō teo
Marlies Koonen: m.koonen@planet.nl
Iedere dag was bijzonder
"Ruim een jaar keken we hier naar uit. Via de Beurs voor Bijzondere Reizen in Amsterdam zijn we in contact gekomen met Grensloos Genieten.Het enthousiasme waarmee Theo ons over zijn reizen, en met name Japan vertelde sprak gelijk aan. Inmiddels is de reis Japan Hoogtepunten achter rug en kijken we terug op ruim 3 weken Genieten. Het enthousiasme bleek niet alleen als beurspraatje bedoeld, maar is tijdens de reis onvermoeibaar doorgegaan. Zoveel informatie over het leven, de cultuur, het eten en tal van andere dingen, iedere dag opnieuw was bijzonder. Wij hebben Grensloos genoten van Japan, en van de groep. We hebben nog wel even tijd nodig om alles te laten indalen. Theo, enorm bedankt voor alles wat je voor ons hebt gedaan en wie weet tot de volgende reis. Voor iedereen die nog twijfelt: DOEN!!"
Marjan Veldhuijs & Stef Spakman: mjspakman@gmail.com
Japanse roots
"Een jaar geleden kwamen mijn familie en ik Theo tegen op de vakantiebeurs in Utrecht, Theo vertelde vol enthousiasme over het mooie Japan waar hij al ruim 30 jaar komt en weet alle ins en outs onderhand van Japan. Gezien mijn ‘Japanse roots’ altijd al benieuwd geweest naar Japan en Theo heeft mijn verwachtingen meer dan overtroffen. We hebben zoveel verschillende plekken gezien van Japan, zowel oude steden als de meeste moderne en ook de duurste straten van Japan. Ik was de jongste van de groep met mijn 24 jaar, na mijn ervaring kan ik vertellen dat reizen maken met Grensloos Genieten zeker aan te raden is voor jong en oud! Theo maakt - voor zover dat kan - je wensen mogelijk. Zo wilde mijn familie en ik een dagje naar Disneyland Tokyo. Theo paste naar onze wens zijn programma aan, zodat wij een dagje konden doorbrengen in Disneyland! Kortom een geweldige reis om nooit meer te vergeten! Dank hiervoor Theo!!"
Femke Takahashi, Rotterdam: femke.fleur1@gmail.com
Top Vakantie!
"Toen we de reis naar Japan hadden geboekt, wist ik niet helemaal wat ik ervan moest verwachten. Ik dacht: 'tempels zijn mooi, maar na er drie gezien te hebben, zal het vast niet zo leuk meer zijn. Maar dat bleek toch anders! Als je de geschiedenis en gebeurtenissen van Japan leert kennen en ook zelf op de plekken komt; is dat nog steeds prachtig. Helemaal doordat reisleider Theo het zo goed en mooi weet te vertellen. In de afgelopen drie weken tijd heeft Japan me hart veroverd en kom ik zeker nog eens terug. En wel met reisleider Theo, want zonder hem hadden we nooit al deze mooie plekken zelf te weten gekomen. Kortom: het was een Top Vakantie!."
Alain Been, Rotterdam: beenalain@gmail.com
Compact staan...
"Beste Theo, je hebt je belofte van de Vakantiebeurs waargemaakt. Wat is deze rondreis door Japan voor ons allemaal onvergetelijk geweest! We hebben een heel goed beeld gekregen van de Japanners en hun cultuur. Wat een andere wereld. We kunnen nog heel lang van deze reis nagenieten. Waarschijnlijk gaan we alleen nog maar compact staan en de klokjes gelijk zetten wanneer we weer op pad gaan.:) Je hebt alles perfect geregeld en het was voor ons echt vakantie. Hartstikke bedankt en (misschien) tot ziens."
Michel, Laura, Femke, Alain, Fleur, Kevin en baby Takahashi-Cruz, Rotterdam: takahashilaura1967@gmail.com
Achtergrond & geschiedenis
"In 2023 maakten wij voor het eerst een groepsreis mee met Grensloos Genieten. Vooraf waren wij, die altijd alles zelf regelen, reuze benieuwd hoe het ons zou bevallen. In alle eerlijkheid moeten wij zeggen: we zouden morgen zo weer vertrekken. Wat een geweldige reis is dit geweest. En onze grote dank gaat dan ook uit naar onze reisleider Theo die ons vanaf dag 1 een onvergetelijke reis bezorgde. Alles regelde hij voor ons zodat we zelf nergens om hoefde te denken. Hij liet ons de prachtigste plekken van Japan zien en overal wist hij de achtergrond en geschiedenis te vertellen. We reisden met allerlei verschillende vormen van vervoer. Waarvan de fietstochten onze favoriet waren. 'S avonds dronken we een borrel op straat wat heel bijzonder was en zeker goed voor het groepsgevoel. Ook karaoke was geweldig en waar Theo zijn zangtalenten liet horen. Ik wil hierbij ook vooral vermelden dat wij een geweldige groep hadden waar iedereen met elkaar kon opschieten. De reunie staat al in de agenda. Kortom een geweldige onvergetelijke fantastische ervaring in Japan waarvoor wij Theo echt super dankbaar zijn."
Leo en ingrid Lancee: leolancee@ziggo.nl
Onvermoeibaar...
"Dank je wel voor de prachtige fantastische vakantie die je ons hebt gegeven. We hebben zo ongelooflijk veel geleerd over Japan. Onvermoeibaar ging je iedere dag weer door. Dit is eeen reis die we ons leven lang niet meer gaan vergeten. Heel, heel, heel erg bedankt daarvoor."
Stef en Marjan, Beverwijk: mjspakman@gmail.com
Echte Japan!
"Wat heb ik lang uitgekeken naar de rondreis Japan - Keizerlijk klassiek & natuur. De reis was door de Corona pandemie een paar jaar uitgesteld. Maar in oktober 2023 ging hij door en wat heb ik genoten van deze prachtige rondreis! We hebben ontzettend veel gezien van Japan! Niet alleen toeristische bezienswaardigheden maar vooral het ‘echte Japan’. Theo heeft ontzettend veel kennis over Japan en vertelde daarover boeiend. Ongelooflijk knap hoe hij de groep door de drukke treinstations loodste en we heel efficiënt reisden met het openbaar vervoer. Het tempo lag hoog, maar daardoor hebben we wel ongelooflijk veel gezien van Japan! De hotels waren keurig verzorgd. En fijn dat als er wat is, Theo samen kijkt naar een oplossing. We hebben prachtig weer gehad, zo’n 25 graden. En veel dagen lekker op de fiets genoten van steden en natuur. En niet te vergeten de prachtige wandelingen! Kortom een actieve, prachtige rondreis door Japan!"
Anja de Ruijter, anja.de.ruijter20@gmail.com
Leven van alledag!
"Wij zijn in september 2023 met Grensloos Genieten naar Japan geweest. Dankzij de tomeloze inzet van onze reisleider Theo Leerintveld, die van 's morgens vroeg tot 's avonds laat in touw was, hebben we buitengewoon veel van Japan gezien. Niet alleen de toeristische attracties, maar juist ook veel van de mensen en het leven van alledag in Japan. Het heeft een onuitwisbare indruk op ons gemaakt."
Sander en Edith de Jong: aadejong@kabelfoon.nl
Compact staan en niet te hard praten...
"Doordat de KLM rechtstreekse vluchten heeft beperkt, wordt de vertrekdatum 20-09> Grensloos Genieten biedt hier van tevoren al een compensatie voor aan, in de vorm van een gezamenlijke avondmaaltijd. Dinsdag, de dag voor vertrek, keert de KLM met toestel om wegens beschietingen boven Armenie en wordt 's avonds supersnel omgeboekt met andere maatschappij. Vlucht met Cathay Pacific en overstap op Hongkong is de enige optie. Iets wat we grif accepteren, anders pas ws pas vrijdag 22-10 vertrekken, en de reis is al een dag korter! De groeps app, door Theo aangemaakt, ontploft; maar 21-09 zijn we allemaal in Osaka. Handig dat we met twee verschillende groepen aankomen, want in de tussentijd wordt er gewerkt aan treinpassen en reserveren van zitplaatsen in Shinkansen. Wanneer alle passen klaar zijn vertrekken we per trein naar Kyoto. Aangekomen ligt het hotel op loopafstand van het hoofdstation, wat een soort keurmerk voor de rest van de reis is. Want bij iedere nieuwe stap die we doen is het ongeveer 10 minuten lopen van station waar we het hotel hebben. Onuitputtelijk hoe Theo ons met gebruik van alle soorten van openbaar vervoer van links naar rechts door Japan laat reizen. En stipt op tijd!! In Kyoto laat Theo zich van zijn beste kant zien door programma van 5 dagen in 3 dagen te proppen, en toch ook nog even dit en met de fiets nog even daar langs! Het tempo ligt moordend hoog voor mensen die nog geen tijd hebben gehad wat bij te komen van hun werkzame bestaan, het duurt ongeveer een dag of vijf voor we de smaak te pakken hebben en mee kunnen op de flow van Theo's manier van reizen en genieten. Het wordt de groep al gauw duidelijk dat we hier te maken hebben met een flexibele reisleider en een zeer variabel programma. De rondreis zoals het op de website staat is een soort van aan een schakeling van namen en bezienswaardigheden die in het huidige Japan van nu niet meer helemaal klopt. We zijn in het Japan met een aantal geschiedkundige feiten; post-keizerrijk, post-Tweede Wereld oorlog en post-Covid. Theo weet ons flink te onderhouden over de manier waarop we ons moeten gedragen en bewegen wanneer we ons als groep verplaatsen('compact en niet te hard praten!'), het instappen in de metro en Shinkansen is een uitdaging voor een groep van 16 mensen met bagage. De groep neemt het eigenlijk allemaal als vanzelf op en er is uiteindelijk weinig tussen te krijgen voor een discussie. Wat niet voorkomt dat de groep ook komisch/kritisch naar gedrag van Japanners en Theo kijkt. En hij ook soms flink op zijn houding of gedrag wordt becommentarieert. Het Japan van Theo bestaat uit zo lekker mogelijk eten uit de 7/11 supermarkt tot de foodplaza in Tokyo. Voor de dag dat we bij Tsumago, een gedeelte van de historische route naar Edo lopen, door het berg en bosrijke gebied is er vanwege de regen en gladheid van het pad een over de top bezorgdheid of we dit als groep wel aankunnen? Waar een ieder iets voor zichzelf uit zoekt en wel gezamenlijk aan tafel met elkaar eet. En alles wat daar tussen zit, aan gezellige kleine Japanse eetgelegenheden. Bewonderends waardig is de manier hoe Theo ons van A naar B verplaatst, vervolgens de klokjes gelijk te zetten en los laat om in eigen tempo tempelcomplexen, musea en winkel aangelegenheden te bezoeken. Van te voren opgegeven tijd en plaats weer verzamelen, en doorrrr... Het lijkt op een gegeven moment 'een dag geen tempel gezien is een dag niet geleefd'. Elk complex heeft weer zijn eigen verhaal en sfeer! De Ryokan ervaring wordt een nachtje op de grond slapen zonder avond maaltijd. In Tokyo is veel afgesloten, post-Covid, onder reconstructie, of zoals het Edo-museum al 2 jaar dicht. Toch is er gedurende de gehele reis ook aandacht voor persoonlijke voorkeuren: van het Gion Corner Theater in Kyoto tot het Museum of Contemporary Art in Hiroshima. Theo weet ons veel van zijn liefde voor het Japan van nu en zijn gewoontes (miso soep) mee te geven en te laten beleven! Een reis die korter was in het aantal dagen, maar in beleving genoeg voor 2 maanden vakantie gevoel! Dank Theo, graag tot een volgende reis!"
Margreet Luger, Leiden: m.luger@kpnmail.nl
VAN GEDROOMDE REIS NAAR DROOMREIS !!!!
"Na 25 jaar rondtrekken, met onze camper, door Europa besloten we in 2023 onze langgekoesterde wens, om naar Japan te gaan, in vervulling te laten gaan. Maar ja…hoe? Ed wilde zekerheid = georganiseerd = groepsreis. Mar wilde zelf op pad = vrijheid = eigen tempo. Dus werd het de vakantiebeurs voor info. Hier begon onze reis eigenlijk al. Want soms heb je namelijk een onderbuikgevoel van “dit voelt 100% goed”. En dat hadden wij gelijk bij Theo, nadat we eerst alle andere Japan-aanbieders hadden bezocht. En wat heeft hij dit meer dan waar gemaakt. Eerlijk is eerlijk…het was even wennen aan het “hoge” tempo de eerste dagen (door omstandigheden werden 5 dagen Kyoto in 3 dagen gestopt) bij 33grd en de “strikte” opdrachten i.v.m. het “aanpassen” aan het Japanse leven zoals compact staan, hou links en let op dat je geen hinder geeft, niet luidruchtig zijn etc. Maar na de eerste dagen was je hier redelijk aan gewend en ervaarde je ook de voordelen hiervan. Je merkte dat mensen het waardeerden als je Theo zijn “strikte” tips op volgde. En door het “hoge” tempo en “strikte” tijdschema hebben we meer van Kyoto gezien dan ooit gedacht. Dit gold ook voor de rest van de reis. Al was het soms vermoeiend…mede door de temperaturen…het was het meer dan waard. Theo laat je echt zijn Japan zien….met heel veel extra informatie erbij. Wat zoveel overeen kwam met onze wensen…maar nog met zoveel meer extra’s. Niet alleen de geijkte plaatsen, maar echt zoveel meer door al zijn jaren van ervaring. Per fiets, te voet, per boot, per trein, per tram, per bus en kabelbaan…steeds een belevenis…kleine reisjes in een reis. Japan is als land geweldig, mooi, overweldigend, historisch, cultureel, fantastisch. De mensen zo vriendelijk en behulpzaam. Alles zo schoon, veilig, geordend, historisch maar gelijk ook modern. Het eten echt overheerlijk en supervers…en altijd een belevenis. De hoogtepunten (buiten alle andere prachtplaatsen) voor ons waren Theo “zijn” Tempels & Zen-tuinen, Filosofenpad tot boven toe uitrijden, eiland Shikoku en de bootreis er naar toe, kasteel van Matsuyama, Kikkerstraat, Miso-fabriek, Mori Digital Art museum, de Onsen en vooral de drie pareltjes: het stadje Kurashiki, de tocht van Magome naar Tsumago en de busreis vanaf de besneeuwde berg naar beneden. En dan troffen we het ook nog dat we in een werkelijk geweldige groep terecht kwamen. Het was gelijk een eenheid en geen “eilandjes”. Veel gezamenlijke belevenissen op de fiets, in de trein, uit eten, op straat ’s avonds borrelen, samen de Onsen in en op de laatste avond feestend eindigen in de Karaoke-bar. En ook hier was Theo steeds bij met zijn onuitputtelijke energie & hulpvaardigheid… niets was/is hem te veel. Bedankt voor alles Theo……je hebt van onze reis een droomreis gemaakt. We weten zeker dat we nog een keer met je op reis gaan. En ook nog een keer terug naar Japan gaan."
Edgar & Marina Panhuyzen: marmees.66@gmail.com
Chai Latte
"Theo, een fijne vakantie met veel indrukken. Dank je wel daarvoor. Je was een rots in de branding bij een wervelende reis. Ook hebben we genoten van je onuitputtelijke (& grillige) kennis en energie. Geniet van je Chai Latte!"
Therese, Yvonne 2, Jolanda, Anja, Eddie & Renske, Yvonne 1, Najaar 2023
Soms strafkamp...
"Dank je wel voor de ongelooflijke reis. Jij hebt ons 'jouw' Japan laten zien op jouw onnavolgbare, compacte, soms strafkamp, maar vaak liefdevolle manier. Door jou hebben we on-ge-loof-lijk veel gezien!"
Marielle & Piet, Leo & Ingrid, Edith & Sander, Margreet & Christa, Edgar & Marina, Andre, Irene en Jeanine, Mitja, Piet en Wilma.
Een geweldige, onvergetelijke fantastische ervaring
"Van 20-9-2023 tot en met 12 oktober 2023 maakten wij voor het eerst van ons leven een groepsreis mee, met het voor ons onbekende bedrijf Grensloos Genieten. Vooraf waren wij, die altijd alles zelf regelen, reuze benieuwd hoe het ons zou bevallen. In alle eerlijkheid moeten wij zeggen: 'we zouden morgen zo weer vertrekken'. Wat een geweldige reis is dit geweest. En onze grote dank gaat dan ook uit naar onze reisleider Theo die ons vanaf dag 1 een onvergetelijke reis bezorgde. Alles regelde hij voor ons, zodat we zelf nergens om hoefden te denken. Hij liet ons de prachtigste plekken van Japan zien en overal wist hij over de achtergrond en geschiedenis te vertellen. We reisden met allerlei verschillende vormen van vervoer. Waarvan de fietstochten onze favoriet waren. 's Avonds dronken we een borrel op straat, wat heel bijzonder was en zeker goed voor het groepsgevoel. Ook karaoke was geweldig en waar Theo zijn zangtalenten liet horen. Ik wil hierbij ook vooral vermelden dat wij een geweldige groep hadden waar iedereen met elkaar kon opschieten. De reunie staat al in de agenda. Kortom: een geweldige, onvergetelijke fantastische ervaring in Japan waarvoor wij Theo echt super dankbaar zijn."
Leo & Ingrid Lancee: leolancee@ziggo.nl
Geen dag lanterfanten
"Theo, je bent een top reisleider in hart en nieren! Wat heb je ons veel van “jouw” Japan laten zien! Geen dag lanterfanten, alle dagen rijkelijk gevuld met steeds weer een nieuw bruisend programma en ook iedere dag weer met zoveel passie en energie! Een reis met jou als reisleider is tot in de puntjes verzorgd. Een geweldige reis om nooit te vergeten. Jij staat voor je groep en doet er alles aan om het ons zo naar de zin te maken, niets is je teveel. Zonder jou hadden wij nooit zoveel gezien en onze geweldige groep heeft de belevenis compleet gemaakt. Bedankt Theo het ga je goed!"
Piet en Wilma: wilmavandenbos50@gmail.com
Persoonlijke aandacht
"Wij hebben met reisleider Theo van 20 september tot 11 oktober 2023 een rondreis gemaakt in Japan. Door zijn persoonlijke aandacht, enorme inzet en liefde voor Japan hebben wij een fantastische reis gehad."
Piet en Marielle Breedijk: mbreedijk54@gmail.com
Veel meer...
"Bedankt voor je inzet van deze reis. Je hebt er alles uitgehaald van wat erin zat. En nog veel meer. We hebben heel veel gezien. Je naam is niet voor niets Grensloos Genieten."
Ria van Klein Baten-Gunnewick
Energieke leiding
"We hebben deelgenomen aan de Japan reis van april 2023. Onder de energieke leiding van Theo hebben we met de razendsnelle Shinkansen Japan doorkruist. In korte tijd hebben we heel veel gezien en beleefd van de Japanse livestyle en cultuur. We hebben genoten!"
Arno en Jose van de Maarel: arnovdmaarel@gmail.com
Een reis om nooit te vergeten...
"Waar moet ik beginnen... Het was fantastisch, zoveel mooie dingen gezien en gedaan. Een reis om nooit te vergeten. Dank je wel dat jij een belangrijk onderdeel wil zijn van mijn reis."
Augustine Sopacua, Groningen: augikam@yahoo.com
Goed beeld gekregen van Japan!
"Wat een geweldige Japan-ervaring! De reis was vol bijzondere verrassingen en creativiteit o.l.v. onze gepassioneerde reisgids Theo. We hebben veel gezien in 3 weken, de reis is gevarieerd en zit goed in elkaar. Tempels, steden, de bevolking, de efficiëntie die in alles zichtbaar is, de verwarmde wc-brillen, het gebruik en recycling van plastic! Alles krijgt vorm als je het ziet en is anders dan ik had verwacht. Kijken naar het sociale leven, de hoge levensstandaard in Japan maar ook de armoede die in de schaduw blijft. Het onderwijs, gezondheidszorg en maatschappelijke zorg zijn ver ontwikkeld, goed geregeld én nauwkeurig gecontroleerd. We hebben een goed beeld gekregen van Japan en gaan voldaan terug naar Nederland. Theo, nogmaals hartelijk dank voor alles wat we hebben gezien en geleerd over Japan."
Lieve groeten, Lea en Marius, Horst: mariusenlea@gmail.com
Vermoeiend, maar zeer bijzonder!
"Nogmaals bedankt Theo voor de schitterende reis die ik in het voorjaar van 2023 met je heb mogen maken. Ik moet zeggen het was erg vermoeiend met alles wat je hebt georganiseerd, maar daardoor heb ik wel heel veel van het diverse en bijzondere Japan gezien."
Dieuwertje Stolk, Amsterdam: dieuwertje.stolk@gmail.com
Japanse smaken
"Van alle prachtige sightseeing momenten zal ik toch jouw passie voor de Japanse smaken in mijn herinnering onthouden."
Willeke de Rouw, Kerkdriel
Voorliefde
"Bedankt voor je goede zorgen. Door jouw kennis en ervaring hebben wij Japan als heel bijzonder ervaren. We hebben genoten van het japanse eten, mede dankzij jouw voorliefde hiervoor dat je op ons hebt overgebracht."
Toine Kloet en Miriam Oostelbos
Geweldige ervaring
''Hoi Theo, ook deze reis met jou heeft onze verwachtingen overtroffen. Een geweldige ervaring om Japan te beleven onder jouw deskundige leiding. We hebben heel veel gezien en nieuwe dingen ervaren. Op naar de volgende reis met jou."
Hans van der Werf en Riet Bunt
Inzichten gegeven
"We hebben veel gezien en je hebt ons inzicht gegeven in het Japanse dagelijkse leven. Veel dank en 100& zeker tot ziens."
Tjeerd en Anke
Geboren reisleider
"Wij hebben heel erg genoten van onze prachtige reis door Japan. Jij bent een geboren reisleider, heel prettig."
Leo & Kit,  dekitties1954@hotmail.com
Goede zorgen
"Beste Theo, dank je wel voor de goede zorgen en je inpsirerende drive die hebben gezorgd dat we een geweldige rondreis door Japan hebben gehad. Tot Riga!:)."
Ron en Judith, Rotterdam
Luisterend oor
"We hebben je ervaren als een spontane en vrolijke reisleider met heel veel kennis van Japan. Die voor iedereen in de groep klaar stond met goede raad, leuke tips en een luisterend oor. Ook was je een fantastische kofferdrager..."
Lianne en Mimi uit Hedel
Onvergetelijk evenement
"Beste Theo, bedankt voor je enthousiasme. Wat een energie! Je hebt deze rondreis tot een onvergetelijk evenement gemaakt voor ons. Alle testen heb je doorstaan. En dat waren er vele..."
Annelies & Hans, Monique en Peter en Hans v H.