VERTREKDATA: PRIJS:
* 11 juni 2025 € 1.999
* 10 juni 2026 Rondreis: 14 dagen
Min. 6 personen, max. 12 personen

Van de meer dan 30 rondreizen die je via Grensloos Genieten kunt boeken, is Engeland & Wales de enige waarbij we de hoofdsteden (Londen en Cardiff) buiten ons reisprogramma laten. Er is namelijk geen enkel ander land ter wereld dat op een betrekkelijk klein grondgebied zo’n enorme verscheidenheid aan landschappen biedt. Het leuke van Engeland en Wales is dat ‘om de hoek’ altijd wel iets nieuws te vinden is.

Het Engelse landschap zit vol met oude dorpjes en kerken en de plattelandsstadjes hebben veel meer te bieden dan alleen hun fraaie kathedralen en de historische landhuizen. Engeland is daarnaast de bakermat van de wereldwijde tuinencultuur. De leukste/mooiste/meest bijzondere tuinen hebben we geïntegreerd in dit boeiende reisprogramma! Bijna dagelijks bekijken we een indrukwekkende tuin, voor diegenen die hier geen interesse in hebben kunnen een mooie wandeling in de omgeving maken.

Hoe ziet de rondreis eruit? Via de Kanaaltunnel reizen we relaxed naar Canterbury, de spirituele hoofdstad van het land. Daarna door ‘de tuin van Engeland’ naar de mooie kathedraal stad Wells. In de 'Romeinse' stad Bath zal je versteld worden van de pracht en praal. De imposante prehistorische steencirkels van Avebury leiden ons naar de sprookjesachtige Cotswolds en het bruisende Oxford. Na het middeleeuwse Stratford-upon-Avon van Shakespeare reizen we naar het verrassende Wales.

In dit prachtige land verkennen we de ruige kust van Pembrokeshire en andere mooie stukken natuur rondom de machtige berg Snowdonia, voordat we na een aantal dagen Wales weer met pijn in ons hart verlaten. De fraaie Engelse stad Chester en het groene Peak District NP bekijken we eveneens uitgebreid. Het immer fascinerende universiteitsstad Cambridge staat ook nog op het programma, voordat we de veerboot terug naar Nederland nemen.

Voordat je op reis gaat, heeft vrijwel iedereen 1001 vragen. Wat voor bagage moet ik meenemen? Heb ik inentingen nodig? Welk reisboek geeft het meeste uitleg?

Dit en nog veel meer praktische vragen vind je op deze pagina.

Jezelf betitelen als de 'beste reisorganisatie' past niet in ons straatje. Wel zijn we enorm trots op onze reizen en hoe onze reizigers deze ervaren. 

Lees hier de vele loftuitingen aan ons adres (en nee, de slechte commentaren verwijderen we niet!)

Aangezien onze prachtige aardbol rond de 200 landen telt en elk land zijn eigen specifieke kenmerken heeft, hebben wij de 'Meest Gestelde Vragen' van elk land op een rijtje gezet.

Zit jouw vraag er (nog) niet bij, stel deze dan gerust. 

Corona-virus of niet, niemand kan je verbieden om in je hoofd alvast af te reizen naar prachtige bestemmingen -ondanks alle ellende- ergens op onze fascinerende aardkloot. Geniet en ontdek via De Armstoel Reiziger -lekker comfortabel vanuit je luie stoel- van de mooie muziek van dit land, geneer je niet om te watertanden van onze heerlijke lokale recepten en krijg ouderwetse reiskriebels van de andere virtuele ervaringen die we via De Armstoelreiziger met je delen.

Onderstaande videos geven alvast een voorproefje...:)

Via deze link vind je nog meer grappige, interessante videos over Japan.