VERTREKDATA: PRIJS:
* 20 april 2024 € 1.999
* 15 mei 2025 Rondreis: 15 dagen
* 14 mei 2026 Min. 6 personen, max. 12 personen

Dat Turkije een geweldig vakantieland is, zal iedereen beamen die een citytrip naar Istanbul heeft gemaakt, of ooit heeft relaxed in een van de vele all-inclusive resorts. Wie een reis wil boeken naar het toeristische Turkije met zijn Instagram-waardige stranden, prachtige zee en drukke steden: negeer dan deze reis.

Wie echter nieuwsgierig is naar het 'andere Turkije', bestudeer dan deze avontuurlijke reis. Oost-Turkije is namelijk maar bij weinig toeristen bekend, al reisden in het verleden ontelbare karavanen over dit gedeelte van de Zijderoute. We starten deze reis in het lieflijke Trabzon, waar de sfeervolle kustlijn van de Zwarte Zee je zal bekoren. Dan reizen we met onze eigen minibus het ruige achterland in waar je verwelkomd zal worden door bergkloosters, grotten, meren en de hoogste berg van Turkije: Mt. Ararat. Het wereldwijd bekende maanlandschap van Cappadocië is het spreekwoordelijke toetje van deze natuur- en cultuurreis.

Ook op cultureel gebied kom je niets tekort, want Trots Turkije neemt je mee naar het hart van het eeuwenoude kruispunt van culturen. Behalve het oudste tempelcomplex ter wereld (Göbekli Tepe), een indrukwekkende grafheuvel (Nemrut Dagi) tref je er ook nog de laatste resten van het Armeense erfgoed aan, terwijl de springlevende cultuur van de Koerden eveneens voelbaar en overal te proeven is!

Voordat je op reis gaat, heeft vrijwel iedereen 1001 vragen. Wat voor bagage moet ik meenemen? Heb ik inentingen nodig? Welk reisboek geeft het meeste uitleg?

Dit en nog veel meer praktische vragen vind je op deze pagina.

Jezelf betitelen als de 'beste reisorganisatie' past niet in ons straatje. Wel zijn we enorm trots op onze reizen en hoe onze reizigers deze ervaren. 

Lees hier de vele loftuitingen aan ons adres (en nee, de slechte commentaren verwijderen we niet!)

Aangezien onze prachtige aardbol rond de 200 landen telt en elk land zijn eigen specifieke kenmerken heeft, hebben wij de 'Meest Gestelde Vragen' van elk land op een rijtje gezet.

Zit jouw vraag er (nog) niet bij, stel deze dan gerust. 

Corona-virus of niet, niemand kan je verbieden om in je hoofd alvast af te reizen naar prachtige bestemmingen -ondanks alle ellende- ergens op onze fascinerende aardkloot. Geniet en ontdek via De Armstoel Reiziger -lekker comfortabel vanuit je luie stoel- van de mooie muziek van dit land. Geneer je niet om te watertanden van onze heerlijke lokale recepten en krijg ouderwetse reiskriebels van de andere virtuele ervaringen die we via De Armstoelreiziger met je delen.

Onderstaande videos geven alvast een voorproefje...:)