Waarschijnlijk is iedere Nederlander wel eens in zijn leven in Turkije geweest. De vele all-in resorts langs de zuidwestelijke kust en het fascinerende Istanbul trekken jaarlijks honderdduizenden Nederlandse toeristen. Met Grensloos Genieten nemen wij reizigers mee die meer van het land willen zien dan deze standaard plekken, al zorgen wij dat het zon-zee-strand concept ook aan bod komt.

Dus voor iedereen die op reis gaat naar Turkije: hier zijn 3 reistips voor dit prachtige land. Verantwoordelijk voor deze (soms) onzinnige tips zijn Theo en Jules leerintveld, de twee reisleiders die deze prachtige reis uitvoeren voor Grensloos Genieten! 

Alleen al voor de prachtige naam van deze streek zou je afreizen naar dit 'mooiste gedeelte van Turkije', zoals het door vele reisbrochures de hemel in wordt geprezen. En mocht je genoeg centjes aan de corona-crisis hebt overgehouden, zou je ook nog eens jezelf kunnen trakteren op een adembenemende ballonvaart boven dit prachtige gebied. Of sluit een tweede hypotheek af, het zal je in ieder geval niet tegen vallen. En nee, je krijgt helaas geen korting als je met meerdere personen bent of geen champagne bij de landing wilt...

Turkije mag dan bij veel vakantieliefhebbers bekend zijn als zon-zee-strand bestemming. Gelukkig heeft het land veel meer te bieden, vooral voor de onderzoekende en nieuwsgierige reiziger. Natuurliefhebbers komen helemaal aan hun trekken in het gebergte dat net onder de Zwarte Zee ligt. Uiteraard verkennen wij dit gebied ruimschoots!

Wie denkt dat Paaseiland de enige plek ter wereld is met massieve, mysterieuze stenen beelden van een eeuwenoude cultuur, mag zich verheugen op Mt. Nemrut. Een halve eeuw voor de geboorte van Christus gaf koning Antiochus I Theos van Commagene opdracht om een 'Huis voor de Goden' te bouwen, maar uiteraard voornamelijk gericht op meerdere eer en glorie van zichzelf. Ondanks dat veel is vernield en of verdwenen, is er nog genoeg moois te zien. De tien meter hoge beelden van leeuwen, adelaars en verschillende goden zijn bijzonder indrukwekkend. Overigens is dit historische monument pas in 1883 ontdekt!