VERTREKDATA: PRIJS:
* 10 februari 2025 € 2.800
* 9 februari 2026 Rondreis: 21 dagen
Min. 6 personen, max. 12 personen

Om een korte beschrijving van deze avontuurlijke rondreis door India & Nepal te geven, is onbegonnen werk. Je moet de onbeschrijflijke drukte, imponerende schoonheid, toeterende chaos, fascinerende cultuur, mensonterende armoede, indrukwekkende natuur, kleurrijke mensen en doordringende geuren simpelweg beleven. Een overweldigende ervaring voor alle zintuigen. 

Via indrukwekkende Indiase steden als Delhi, Jaipur en Agra (Taj Mahal) arriveer je in Varanasi. Hier vindt alles plaats aan de heilige rivier de Ganges. Geniet van de eeuwenoude rituelen die ontelbare hindoes dagelijks uitvoeren aan de oever van deze machtige rivier, waaronder de altijd indrukwekkende lijkverbrandingen op de ghats. Dan nemen we afscheid van het veelzijdige India, de gevarieerde keuken en zijn intrigerende cultuur. Het groene paradijs wacht op ons, dat in dit gedeelte van de wereld Nepal heet.

Een comfortabele vlucht brengt ons naar de mooie natuur van Nepal. In het fraai gelegen en relaxte Pokhara heb je tijd om he-le-maal tot rust te komen. De immer vriendelijke bevolking, witte pieken van het Himalayagebergte en de beroemde stoepa’s met gekleurde gebedsvlaggetjes zijn slechts enkele hoogtepunten van dit fascinerende land. Je kan relaxen in Pokhara, of ga op safari in Chitwan NP dat gevuld is met onder meer tijgers, neushoorns en olifanten. De wat actievere deelnemer kan zich opgeven voor een (optionele) vierdaagse trektocht door het hoogste bergmassief ter wereld: de Himalaya. Ook de pittoreske Kathmandu Vallei bekijken we ruimschoots, evenals de oude koningsstad Bhaktapur. We slapen zelfs nog een nacht in een sfeervol Tibetaans klooster, voordat we via Kathmandu terug vliegen naar Nederland.

Voordat je op reis gaat, heeft vrijwel iedereen 1001 vragen. Wat voor bagage moet ik meenemen? Heb ik inentingen nodig? Welk reisboek geeft het meeste uitleg?

Dit en nog veel meer praktische vragen vind je op deze pagina.

Jezelf betitelen als de 'beste reisorganisatie' past niet in ons straatje. Wel zijn we enorm trots op onze reizen en hoe onze reizigers deze ervaren. 

Lees hier de vele loftuitingen aan ons adres (en nee, de slechte commentaren verwijderen we niet!)

Aangezien onze prachtige aardbol rond de 200 landen telt en elk land zijn eigen specifieke kenmerken heeft, hebben wij de 'Meest Gestelde Vragen' van elk land op een rijtje gezet.

Zit jouw vraag er (nog) niet bij, stel deze dan gerust. 

Corona-virus of niet, niemand kan je verbieden om in je hoofd alvast af te reizen naar prachtige bestemmingen -ondanks alle ellende- ergens op onze fascinerende aardkloot. Geniet en ontdek via De Armstoel Reiziger -lekker comfortabel vanuit je luie stoel- van de mooie muziek van dit land. Geneer je niet om te watertanden van onze heerlijke lokale recepten en krijg ouderwetse reiskriebels van de andere virtuele ervaringen die we via De Armstoelreiziger met je delen.

Onderstaande videos geven alvast een voorproefje...:)