Wil je ook op reis? Dit zijn de maatregelen per land!

Alhoewel het bijna onmogelijk is om deze pagina up-to-date te houden, doen we (via onderstaande links) toch een poging. Daarnaast heeft Grensloos Genieten sinds de start van deze pandemie toch nog flink wat reizen uitgevoerd, denk bijvoorbeeld aan de Baltische Staten, Baskenland, Duitsland, Groot-Brittannië, Georgie, Hongarije, Iran, IJsland, Polen, Sri Lanka en Zuid-Afrika. Ook onze stedenreizen hebben we gewoon kunnen voltooien. Kortom, ook al is de hele wereld (nog) niet begaanbaar, er is nog redelijk wat keus!

Uiteraard heeft elk land zijn eigen regels en voorbereiding, maar weet dat er veel meer mogelijk is dan Mark Rutte en zijn kabinet ons willen doen geloven. Ook in 2022 (en 2023) gaan we gewoon weer volop mooie reizen maken. Wil jij ook mee maar heb je nog steeds twijfels, mail ons en vraag naar de flexibele reisvoorwaarden van Grensloos Genieten. Of andere prangende vragen die je hebt...

Momenteel staan de meeste EU-landen op geel (betekenis: reizen mag, let wel op risico's) of groen (betekenis: reizen mag) en kan je binnen Europa dus gewoon op reis. Elk land heeft zijn eigen inreisvoorwaarden en aanvullende maatregelen ter plekke. Denk aan: volledige vaccinatie, soort vaccin, geldigheid vaccin, geldigheid genezen verklaring, 2G beleid etc..

Het is essentieel dat je aan deze voorwaarden kunt voldoen. Lees het reisadvies voor het land van bestemming zorgvuldig. Je bent zelf verantwoordelijk dat je aan deze voorwaarden kunt voldoen. Check ook voor vertrek nogmaals de voorwaarden om een land in te reizen. Deze kunnen dagelijks veranderen.

Landen buiten Europa waar je naar toe kan reizen met code geel/groen zijn op dit moment:

Ook voor de terugreis naar Nederland gelden inreis-maatregelen. Deze vind je ook bij de voorwaarden per land. Reis je bijvoorbeeld naar een land met kleurcode geel? Dan dien je bij terugkomst in Nederland ter controle je DCC met de noodzakelijke internationale QR code te tonen. Of, indien je niet volledig gevaccineerd bent, een negatieve PCR test of een antigeentest. Dit geldt voor reizigers van 12 jaar en ouder.

Let op! Je bent zelf verantwoordelijk voor het hebben van de juiste en geldige inreis- en/of vaccinatiedocumenten. 

Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken
Met de app krijg je, ook tijdens de reis, actuele reisadviezen. Wel zo handig. 

Veel reisbestemmingen vragen om een geldige internationale QR-code (Digitaal Corona Certificaat) voor bezoek van accommodaties, horeca, musea en gebruik van het openbaar vervoer. Alle informatie over de DCC vind je terug bij de voorwaarden per land. Ben je niet volledig gevaccineerd of genezen van corona dan kom je bepaalde landen binnen met een negatieve PCR test of een antigeentest. Landen die de 2G (gevaccineerd of genezen) regel hanteren staan geen toeristen toe met een negatieve PCR of-antigeentest. 

Reis geboekt en een negatief reisadvies op Nederlandwereldwijd.nl?
Als een land nu een positief reisadvies heeft (code geel/groen), maar verandert het reisadvies voor dit land voor vertrek naar oranje door een negatief reisadvies van de Nederlandse overheid of door strenge inreisbeperkingen van het ontvangende land, dan bieden we je vanaf 30 dagen voor vertrek de mogelijkheid om de reis om te boeken naar een latere datum of een andere bestemming. De nieuwe datum moet vallen binnen een jaar na de oorspronkelijk vertrekdatum. Wil je de reis niet omboeken dan ontvang je het aanbetaalde bedrag retour. Heeft een land bij boeken code oranje en is de reis voor vertrek nog steeds code oranje dan nemen wij ruim voor vertrek contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.