Wat maakt de Bommelerwaard zo bijzonder?

In het hart van het fascinerende rivierenlandschap ligt het ‘mooiste eiland tussen de rivieren’, de Bommelerwaard, een van de oudste streken van Nederland. De tijd lijkt te hebben stilgestaan in de eeuwenoude dorpen. Ook het prachtige Zaltbommel, een historische vestingstad, is de moeite van een bezoek waard. Centraal tijdens deze wandeling(en) staan de twee rivieren die de Bommelerwaard al duizenden jaren in een stevige wurggreep houden.

Geniet van het licht, de schitterende wolkenluchten en de oneindig lijkende horizon tussen de twee machtige rivieren Maas en Waal. Deze dynamische rivieren hebben grote invloed gehad op het ontstaan van het huidige rivierenlandschap. Door afzetting van zand zijn de typische oeverwallen en uiterwaarden gevormd. De uiterwaarden bieden ruimte aan grazende koeien en aan ontwikkeling van bijzondere natuur. De dijken beschermen de bewoners in de dorpen, die gebouwd zijn op de oeverwallen.

Onze wandelingen kunnen zowel als dagtocht en als twee- of driedaags wandelarrangement geboekt worden.

Bekijk het complete dagprogramma van deze fascinerende wandelingen hier.


Jezelf betitelen als de 'beste reisorganisatie' past niet in ons straatje. Wel zijn we enorm trots op onze reizen en hoe onze reizigers deze ervaren. 

Lees hier de vele loftuitingen aan ons adres (en nee, de slechte commentaren verwijderen we niet!)


HET FOTOALBUM

Onderstaand fotoalbum is een selectie van de vele reisfoto's die onze reizigers tijdens hun rondreizen met Grensloos Genieten hebben gemaakt. Waarvoor nogmaals dank!


Corona-virus of niet, niemand kan je verbieden om in je hoofd alvast af te reizen naar prachtige bestemmingen -ondanks alle ellende- ergens op onze fascinerende aardkloot. Geniet en ontdek via De Armstoel Reiziger -lekker comfortabel vanuit je luie stoel- van de mooie muziek van dit land, geneer je niet om te watertanden van onze heerlijke lokale recepten en krijg ouderwetse reiskriebels van de andere virtuele ervaringen die we via De Armstoelreiziger met je delen.

Onderstaande videos geven alvast een voorproefje van de Bommelerwaard...:)