VERTREKDATA PRIJS:
Momenteel voeren wij geen reizen uit naar dit land! € 799
Stedentrip: 6 dagen
Min. 4 personen
Max. 12 personen

Sint-Petersburg (SPB), tot een eeuw geleden hoofdstad van Rusland, is een vrij nieuwe stad die in de 18e eeuw werd gesticht door tsaar Peter de Grote. Hij haalde zijn inspiratie in verschillende Europese steden zoals Amsterdam en Venetië. Dit is ook terug te zien aan de vele grachten die dwars door de stad lopen. SPB moest een Russisch raam naar Europa worden. Verschillende Italiaanse architecten werden ingehuurd. De sfeervolle stad heeft daardoor vele oogverblindende paleizen.

Waan je even in Amsterdam als je over de grachten van Sint Petersburg vaart. De stad telt namelijk een zee aan elegante grachten en maar liefst 342 bruggen. Tel daar opvallende pleinen en bijzondere, barokke en neoklassieke paleizen bij op en je waant je in een droom. Als historicus, cultuursnuiver én wodka-liefhebber. Met een inwoneraantal van bijna 5 miljoen is het de meest noordelijk gelegen metropool. Door de vele (hippe) eetgelegenheden is Sint-Petersburg zonder twijfel de gastronomische hoofdstad van Rusland. Liefhebbers van lekker eten komen hier dus helemaal aan hun trekken. Dompel je dus met ons onder in de schoonheid in het Venetië van Rusland!

Voordat je op reis gaat, heeft vrijwel iedereen 1001 vragen. Wat voor bagage moet ik meenemen? Heb ik inentingen nodig? Welk reisboek geeft het meeste uitleg?

Dit en nog veel meer praktische vragen vind je op deze pagina.

Jezelf betitelen als de 'beste reisorganisatie' past niet in ons straatje. Wel zijn we enorm trots op onze reizen en hoe onze reizigers deze ervaren. 

Lees hier de vele loftuitingen aan ons adres (en nee, de slechte commentaren verwijderen we niet!)

Aangezien onze prachtige aardbol rond de 200 landen telt en elk land zijn eigen specifieke kenmerken heeft, hebben wij de 'Meest Gestelde Vragen' van elk land op een rijtje gezet.

Zit jouw vraag er (nog) niet bij, stel deze dan gerust. 

 

Corona-virus of niet, niemand kan je verbieden om in je hoofd alvast af te reizen naar prachtige bestemmingen -ondanks alle ellende- ergens op onze fascinerende aardkloot. Geniet en ontdek via De Armstoel Reiziger -lekker comfortabel vanuit je luie stoel- van de mooie muziek van dit land, geneer je niet om te watertanden van onze heerlijke lokale recepten en krijg ouderwetse reiskriebels van de andere virtuele ervaringen die we via De Armstoelreiziger met je delen.

Onderstaande videos geven alvast een voorproefje...:)