Goede mix
“We hebben allebei genoten van de reis, Thea gaf op Schiphol al aan “ik geef het een negen”, ik kan mij daarbij aansluiten. Denk er nog regelmatig aan terug, erg mooie ervaring. De accommodaties waren wat ons betreft allemaal prima, variërend van comfortabel tot basic, goede keuze om niet in hotels te verblijven. Maaltijden waren prima, wellicht iets vaker uit eten (drinken) in lokale gelegenheden om wat meer in contact te komen met lokale bevolking. Dit laatste heb ik met name gemist tijdens deze reis; weinig contact met bewoners en kennisname van hun manier van leven. Veel kilometers gemaakt, dat wisten we van te voren. Hoogtepunten: moeilijk te zeggen. Ikzelf vond Kaoxa Bush Camp met Mapungubwe NP een topper (erg fijne accommodatie en prachtige natuur), evenals Robins Camp met Hwange NP. Maar dat doet niet af aan de andere tochten die we gemaakt hebben, allemaal even geweldig. Wellicht is drie dagen Vic Falls wat lang, aan de andere kant was een extra rustdag ook welkom (high tea!). Erg leuke boottocht op de Zambesi. Delta trip: had mij er iets meer van voorgesteld, prima maar geen hoogtepunt. Leuke accommodatie, echter overdag wat weinig activiteit. ’s Ochtends erg mooie wandeling en aan het eind van de dag pas weer activiteit (boottocht). Moeite waard maar wat karige invulling van activiteiten, temeer er in het kamp zelf niet veel te doen was. Verzorging overigens prima en erg aardige medewerkers. Eén nacht zou aan de andere kant te kort zijn geweest. Pillanesburg; mooie afsluiting. Bezoek Johannesburg (kort) was zeer de moeite waard, met name Maboneng (ook Soweto koeltorens). Moet er zeker in blijven, wellicht wat meer tijd voor inplannen. Alles bij elkaar: geweldige vakantie, heel veel gezien in drie totaal verschillende landen. Mooi programma, zou daar niet te veel aan sleutelen (Delta trip?), erg leuke accommodaties en goede mix van natuur, ontspanning en activiteiten. Ruimte voor improviseren. En natuurlijk niet te vergeten de reisleider; deskundig, duidelijk in de communicatie en prettig mens (en goede chauffeur). Erg prettig dat we zo’n klein, en aangenaam, reisgezelschap hadden. Nogmaals dank voor de mooie reis en de goede zorgen."
Jan Reyerkerk, Amsterdam: j.reijerkerk@live.com
Alternatief
"Zeer ervaren reisleider die het programma zo weet aan te passen dat het elkaar beter opvolgt. Ook heeft hij telkens een alternatief klaar voor als dat nodig is/was. Ook legt hij het dagprogramma voor iedereen duidelijk uit. Verder maakte hij met iedereen een praatje op de terugreis naar het vliegveld, wat ik zelden heb meegemaakt in al die jaren dat ik reis."
Fam. Bresser – kootwijk-bresser@xs4all.nl
Grote mond, klein hartje
"Voortreffelijkheid is zeldzaam, wij hadden geluk. Wij waarderen jouw omtembare energie om ons deze prachtige landen te leren kennen. En gelukkig zagen we dat je naast een 'grote mond' ook een 'klein hartje' hebt..."
Andre en Resi
Sch(r)ik
"Wij begonnen deze reis met grote schrik, omdat onze koffer niet was aangekomen. Gelukkig bracht jij al snel grote schik door alles perfect te regelen. De hurmor is ook de rest van de reis erin gebleven. Bedankt voor je flexibele leiding."
Chris en Willy