Wandelingen Bommelerwaard

In het hart van het fascinerende rivierenlandschap ligt de Bommelerwaard, een van de oudste streken van Nederland.  Hier hebben we twee prachtige wandeltochten uitgezet. Tijdens deze tocht wandelen we ruim vier uur lang  over nostalgische klompenpaden, kronkelige dijken en door kleine dorpjes met fruitboomgaarden, oude boerderijen, deftige herenhuizen en pittoreske dijkhuisjes. De kleurrijke flora en fauna en de voortdurend voorbij varende schepen en groene uiterwaarden vormen samen een levende ansichtkaart.  

GRENSLOOS GENIETEN DETAILS
Wandelingen Bommelerwaard € 12,50 (alleen contant, bij aanvang graag betalen)
Vertrek NS station Zaltbommel 10:00 uur, elke woensdag t/m zondag (alleen op afspraak)
Einde tour: laat in de middag Lunch niet inbegrepen
Deelnemers Minimum 4, maximaal 14
Bijkomende kosten Evt. lunch, drankjes en busreis naar startpunt route (€3)

VIER DORPEN ROUTE

Deze wandeling van vijftien kilometer leidt ons door vier bijzondere rivierdorpjes: het stille Hurwenen, het schilderachtige Rossum, het piepkleine gehucht Rome en het ‘Brabantse’ Alem. Tijdens deze  wandeling door het oeroude polderlandschap genieten we van het licht, de schitterende wolkenluchten en de oneindig lijkende horizon tussen de 'Wilde Waal'  en de 'Milde Maas'. Laat in de middag arriveren we bij het startpunt van deze rondreis: NS station Zaltbommel.

LEES MEER OVER DEZE TOUR HIER!

----------------------------------------------------------

STRUINEN LANGS WILDE WAAL

Ontdek de natuur op een andere manier en laat het asfalt achter je. Struin over dijken en kronkelige weggetjes. Geniet van bloeiende uiterwaarden vol veldboeketten, grienden en sappige graslanden. Klauter over basaltkeien en kribben. Wandel over verborgen zandstrandjes met schelpen, grind en stukken drijfhout. De grillige natuur van Maas en Waal creëerde dit wandelparadijs tussen deze twee machtige rivieren. De leegte, de uitgestrektheid van het landschap, is voelbaar.

LEES MEER OVER DEZE TOUR HIER!

 

Wandeling: Struinen langs Wilde Waal                                  Wandeling: Vier Dorpen