VIER DORPEN WANDELING - DAGPROGRAMMA

 

 De eerste wandeling van vijftien kilometer leidt ons door drie bijzondere rivierdorpjes: het stille Hurwenen, het schilderachtige Rossum, het piepkleine gehucht Rome en het ‘Brabantse’ Alem. Tijdens deze  wandeling door het oeroude polderlandschap genieten we van het licht, de schitterende wolkenluchten en de oneindig lijkende horizon tussen de 'Wilde Waal'  en de 'Milde Maas'. Laat in de middag arriveren we bij het startpunt van deze rondreis: NS station Zaltbommel.

Deze dag start om tien uur op NS station Zaltbommel. Vervolgens rijden we met de buurtbus in een klein kwartier naar het startpunt van de route: herberg 'Het Hart van Alem' in Alem. Hier kan je eventueel ook gratis je auto parkeren als je niet met de trein komt. Vervolgens wandelen we ruim vier uur lang  over nostalgische klompenpaden, kronkelige dijken en door kleine dorpjes met fruitboomgaarden, oude boerderijen, deftige herenhuizen en pittoreske dijkhuisjes. De kleurrijke flora en fauna en de voortdurend voorbij varende schepen en groene uiterwaarden vormen samen een levende ansichtkaart. 

De tocht voert langs kleine dorpen, deftige panden en pittoreske dijkhuizen


Het relatief vele asfalt tijdens deze wandeltocht wordt gecompenseerd door de geweldige uitzichten.  Wie met de eigen auto komt, kan zijn auto gratis parkeren bij herberg 'Het Hart van Alem, Sint Odradastraat 5, 5335 LK te Alem. De wandeling vangt hier rond half elf aan. Indien alle deelnemers met de auto komen bestaat de mogelijkheid om deze tocht in overleg op een eerder tijdstip aan te vangen. Tevens bestaat dan de mogelijkheid om de tocht uit te breiden met een uur (extra gedeelte in Alem) of twee uur (Alem én extra gedeelte in vestingstadje Zaltbommel).