Creatieve reisleider
"We wilden je bij deze nog hartelijk bedanken voor deze geweldige reis onder jouw begeleiding. Met de meest creatieve reisleider ooit. Het programma omgooien vanwege onrusten: geen probleem. Mij in de houdgreep mee omhoog naar de rotskloosters brengen: geen probleem. Dus hartelijk dank voor alles, we hebben enorm van de reis en jouw persoonlijkheid genoten."
Ruud & Gerry Cox, Sittard: 06 - 44 36 99 55
Nergens heen...
"Voor die lieve topper van een reisleider. Zo attent, zo flexibel, zo hulpvaardig, zoveel enthousiasme om ons alles te kunnen laten zien. En we gaan nergens naartoe en komen overal. Veel dank voor al het nog op het laatst geïmproviseerde mooie plan. Mijn ziel ligt nog steeds in Georgië en het is moeilijk wennen aan het leven van alle dag. Reizen is een enorme energiegever. Ik mis ook joúw tomeloze energie, jouw enthousiasme voor de dingen die we”moeten” zien of beleven., zoals ook de laatste 3 avonden toen we achtereenvolgens een ballet, opera en poppentheatervoorstelling bezochten. Het was zó fijn elke dag een prachtig doel te hebben; dat ook fysiek te kunnen bereiken door jouw altijd aanwezige hulp. Heel graag tot ziens!"
Maakt naam liever niet openbaar.
Goede zorgen
"Het was wederom grensloos genieten met jou in Georgie, tot de volgende keer en bedankt voor alle goede zorgen!"
Rob en Gerda – gerdasxm@gmail.com
Fotogenieke plekken
"Georgië is een prachtig land, heel groen, mooie natuur en een afwisselend landschap. En zo kregen wij een programma dat weliswaar gevuld was (na 3 dagen had ik het gevoel dat ik al een week onderweg was) en dat vol afwisseling zat tussen activiteit en rustig aan. We maakten prachtige wandelingen, zagen oude kerken en kloosters met iconen en fresco's, stopten bij fotogenieke plekken onderweg, bezochten oude burchten, en plaatsen die een rol speelden in de bewogen geschiedenis van het land."
Tanja de Wit – tdw1949@gmail.com
Krankzinnig verkeer
"Op stap met 'Grensloos Genieten' is mij uitstekend bevallen! Theo - onze reisleider - is al vaak in Georgië geweest, hij weet er veel vanaf en kent ook alle plekken die de moeite waard zijn. Hij overlegde steeds met ons of wij iets wilden zien, om overvoering te voorkomen. Hoogtepunten voor mij waren de afdaling van het Gergeti-klooster op 2170 meter hoogte in de hoge Kaukasus met uitzicht op de besneeuwde top van Mt Kazbegi (5047 m). En het door mensenhanden gebouwde grottenklooster van Vardzia een meesterwerk dat werd gebouwd als bescherming tegen de Mongolen. De hotels waren van prima middenklasse kwaliteit, altijd in het centrum van de plaats, sanitair e.d. goed in orde. De maaltijden waren echt geweldig, gezonde ontbijten en zeer uitgebreide warme maaltijden, met veel specialiteiten uit het land. De lunch bestond meestal uit een picknick onderweg, brood, rauwkost, kaas, fruit, de ingrediënten werden onderweg op de markt gekocht. Soms waren de reisdagen wat lang, o.a. veroorzaakt door regelmatig slecht wegdek, maar ondertussen keek je toch je ogen uit naar het landschap. Theo is een uitstekende reisleider, hij doet alles om zijn reisgenoten een onvergetelijke reis te bezorgen. Ook hulde voor onze chauffeur Georgi, die ons heelhuids vervoerde door het soms krankzinnige verkeer. Need I say more? Ja, dat we het ook met elkaar heel goed konden vinden!!!"
Angelique van Beurden & Thomas Welter, Zierikzee
Ontspannen reis
"Onze reisleider, immer attent en begripvol, kende het land en de gewoontes door en door, waardoor we de mooiste plekjes gezien hebben. Samen met de Georgische chauffeur maakten zij er een heel ontspannen reis van, waar altijd afgeweken kon worden van het programma waar dat nodig leek. Ook het hartelijke en gastvrije verblijf van een nacht op een particulier adres maakte het contact met lokale bewoners tot een hoogtepunt, ook de overige hotels, altijd in het centrum, waren prima. Het heerlijke eten, drinken en fruit van Georgië zal ik niet gauw vergeten. "Grensloos Genieten" deed in alle opzichten zijn motto gestand! Kortom een aanrader."
Gerard Tuin – g.tuin49@gmail.com