HOME » Riga Stedentrip - NL

RIGA (muziekreis - 6 daagse stedentrip)

Een van de aantrekkelijkste – en tegelijkertijd een van de meest onbekende- steden van Europa is Riga, de hoofdstad van Letland. Tijdens de Russische overheersing was dit een stad vol pracht en praal waar de Russische elite graag kwam verpozen. Na de val van de Berlijnse muur heeft deze uit 1201 daterende stad gelukkig ook zijn grenzen opengesteld voor ons cultuurliefhebbers.

Reisleider Theo Leerintveld neemt je mee op een zesdaagse ontdekkingsreis langs alle bekende –en onbekende- bezienswaardigheden van deze stad die is opgenomen op de lijst van Unesco-Werelderfgoederen. Deze reis heeft daarnaast ook een hoog kunstgehalte, niet alleen vanwege de vele bezoeken aan musea/monumenten en kerken, maar ook omdat je dit weekend maar liefst de keuze hebt uit (meestal) minimaal drie voorstellingen in een van de mooiste operagebouwen ter wereld.

Wie meer dan zes dagen cultuur wil snuiven in dit gedeelte van Midden-Europa (het geografische middelpunt van Europa ligt namelijk net boven Vilnius), kan na de Riga Muziekreis met ons over land doorreizen naar Vilnius, Litouwen. Ook hier hebben we een boeiende 6-daagse reis uitgezet. Je vliegt dan na de Riga-reis niet terug naar Nederland, maar reist over land met de reisleider naar de bruisende hoofdstad van Litouwen. Na de Vilnius reis, vlieg je rechtstreeks terug naar Nederland. Meer informatie over deze reis vind je op onze Reizen pagina. Ook zullen er binnenkort nieuwe muziekreizen worden toegevoegdop onze website. Bedenk overigens wel dat we vrijwel nooit de exacte programmering kunnen geven voor september van het desbetreffende jaar, maar desondanks adviseren we om al veel vroeger te boeken vanwege de beschikbaarheid van de hotels, vliegtickets en onze kleine groepen.

GRENSLOOS GENIETEN DETAILS
Riga (stedentrip) € 499
GEGARANDEERDE VERTREKDATUM Donderdag 10 december 2020 (t/m 15 december 2020)
Minimum: 4 personen Maximum: 20 personen

Naast de vele honderden cafes/restaurants en bars in de oude binnenstad, komen ook de liefhebbers van ballet en opera dit lange weekend ruimschoots aan hun trekken. Zo is er bijna elke avond wel een ballet- en/of operavoorstelling, ook herbergt Riga vele cafés met live optredens.

Op dit moment is de programmering van het operagebouw voor onze data nog niet bekend. Meer duidelijkheid kunnen we verschaffen rond medio september 2020. Maar als je meewil op deze reis, adviseren wij je wel om nu al deze reis te boeken vanwege beperkte beschikbaarheid vliegtickets en hotelkamers. Voor deze reis vliegen wij vanaf Eindhoven Airport met Wizz Air rechtstreeks naar Riga, voor een meerprijs (meestal rond de € 50- € 75) kan je overigens ook rechtstreeks vanaf Amsterdam vliegen met Air Baltic. Let op: alleen handbagage (8 kg) is bij deze prijs inbegrepen, een koffer inchecken kost je tussen de € 60 en € 80 extra.

Voor de opera en balletvoorstellingen in Riga geldt, hoe eerder je deze reis boekt, hoe meer kans je hebt om aanwezig te zijn bij een van deze prachtige voorstellingen. Reisleider Theo Leerintveld bespreekt en boekt deze optionele voorstellingen graag voor je. De prijzen van deze voorstellingen liggen overigens vele malen lager dan in Nederland, zo heb je vaak al prachtige kaarten voor €10-€20, de goedkoopste staanplaatsen liggen zelfs nog een stuk lager in prijs (€ 5).