HOME » Riga Stedentrip - NL

Riga (stedentrip)

Een van de aantrekkelijkste – en tegelijkertijd een van de meest onbekende- steden van Europa is Riga, de hoofdstad van Letland. Tijdens de Russische overheersing was dit een stad vol pracht en praal waar de Russische elite graag kwam verpozen. Na de val van de Berlijnse muur heeft deze uit 1201 daterende stad gelukkig ook zijn grenzen opengesteld voor ons Westerlingen. Reisleider Theo Leerintveld neemt je mee op een vijfdaagse ontdekkingsreis langs alle bekende –en onbekende- bezienswaardigheden van deze stad die is opgenomen op de lijst van Unesco-Werelderfgoederen. Deze reis heeft daarnaast ook een hoog kunstgehalte, niet alleen vanwege de vele bezoeken aan musea/monumenten en kerken, maar ook omdat je dit weekend maar liefst de keuze hebt uit minimaal drie voorstellingen in een van de mooiste operagebouwen ter wereld. 

GRENSLOOS GENIETEN DETAILS
Riga (stedentrip) € 350
GEGARANDEERDE VERTREKDATUM Donderdag 12 december 2019 (t/m dinsdag 17 december 2019)
Inbegrepen • Retour vliegticket vanaf Eindhoven (Wizzair) • Retour vervoer vanaf het vliegveld naar de binnenstad van Riga en weer terug • Centraal gelegen hotel (incl. ontbijt) • Alle rondleidingen/excursies met de reisleider (exclusief vervoer en entrees.* Treinreis naar Jurmala
Niet-inbegrepen • Alle maaltijden (ontbijt is inclusief) en drankjes • Optionele excursies • Entrees van alle gebouwen/musea die we bezoeken tijdens de stadswandelingen * Eenpersoonskamer toeslag €80 • Vervoer in de stad (tram/bus/taxi) • Kaarten voor de opera/balletvoorstellingen (prijzen liggen overigens veel lager dan bij ons en vanaf €10-€20 heb je vaak al redelijke kaarten. * Ruimbagage (alleen handbagage inbegrepen)
Minimum: 4 personen

Naast de vele honderden cafes/restaurants en bars in de oude binnenstad, komen ook de liefhebbers van ballet en opera dit lange weekend ruimschoots aan hun trekken. Zo is er bijna elke avond wel een aantal ballet- en operavoorstellingen, ook herbergt Riga vele cafes met leuke optredens. Op dit moment is de programmering voor onze data echter nog niet bekend. Meer duidelijkheid kunnen we verschaffen rond medio juli/augustus 2019. Voor al deze voorstellingen geldt, hoe eerder je deze reis boekt, hoe meer kans je hebt om aanwezig te zijn bij een van deze prachtige voorstellingen. Reisleider Theo Leerintveld bespreekt en boekt deze optionele voorstellingen graag voor je. De prijzen van deze voorstellingen liggen overigens vele malen lager dan in Nederland, zo heb je vaak al prachtige kaarten voor €10-€20.