HOME » MARXISTISCH MINSK - FAQ
"Wanneer we je vluchten en accommodaties hebben vastgelegd, krijg je de factuur toegestuurd als definitieve boekingsbevestiging. De aanbetaling van de reis bedraagt 35% van de reissom wanneer je langer dan 8 weken voor vertrek hebt geboekt. Dit bedrag staat duidelijk vermeld op de factuur die je van ons krijgt. Maak meteen na ontvangst van de factuur de aanbetaling over, al mag je uiteraard ook het gehele bedrag in een keer betalen. Graag zelfs. De resterende reissom en het bedrag van de eventueel afgesloten reisverzekering moeten uiterlijk 8 weken voor vertrek overgemaakt zijn. Let op: je krijgt hiervoor géén nieuwe factuur. Bij boekingen binnen 8 weken voor vertrek betaal je in één keer de gehele reissom.

Aangezien wij geen keurmerken meer hebben, kan je bij Grensloos Genieten sinds de Corona-crisis ook kiezen voor een andere manier van betalen. Velen van ons zouden namelijk heel graag weer een mooie reis willen maken. De realiteit is natuurlijk dat de nabije en zelfs de wat verdere toekomst vol met onzekerheden zit. Om het mogelijk te maken dat je weer met een goed gevoel een reis kunt boeken en kunt dromen over je volgende bestemming bieden wij je de volgende voorwaarden:

* € 500 p.p. aanbetaling, ongeacht de prijs van de reis
* De restantbetaling doe je -uiterlijk- op de dag van vertrek

* Kosteloos wijzigen naar een andere bestemming of een andere periode is geen enkel probleem of zonder voorwaarden, behalve de directe kosten die de vliegmaatschappij en de hotels ons in rekening brengen.

Grensloos Genieten is overigens geen lid meer van een van de welbekende 'keurmerken'. Tijdens de corona-crisis zijn wij hiermee direct gestopt, omdat wij het schandalig vonden hoe onze reizigers door deze zogenaamde 'keurmerken' behandeld werden. Veelal werden ze van het kastje naar de muur gestuurd. Ook waren er geen enkele 'oplossingen op maat' mogelijk en werd er absoluut niet meegedacht. Met welke vraag dan ook.
Continue werd verwezen naar de eerdere, vastgelegde regeltjes die waren opgesteld in onleesbare, onduidelijke en bureaucratische taal. 
Deze zogenaamde 'gegarandeerde keurmerken' scheepten onze vaste klanten simpelweg af door een ...voucher aan te bieden als compensatie.
Onze klanten die daarna geboekt hebben en dus niet meer aan deze zogenaamde 'dictatoriale keurmerk regels' vast zaten, kregen van Grensloos Genieten bij annulering van hun reis door corona gewoon hun geld terug gestort. Of in verreweg de meeste gevallen hebben we de reis van deze gedupeerde mensen verzet naar een andere datum. Of een andere reis. Gewoon door samen in overleg te gaan en een passende oplossing te vinden. Zonder een eurocent verlies voor de klant. 

Grensloos Genieten mag dan qua naam een kleine organisatie zijn, wel zijn wij er enorm trots op dat wij voor elk van onze gedupeerde klanten tijdens de corona-crisis een passende oplossing gevonden hebben. En uiteraard begrijpen wij ook dat nieuwe potentiële klanten ons nog niet geloven op onze mooie blauwe ogen, mail ons daarom gerust en we sturen je graag enkele email adressen en zelfs telefoonnummers toe van onze vaste klanten die graag willen vertellen waarom ze bij Grensloos Genieten hun vakantiereizen blijven boeken. Omdat ze simpelweg als volwassen mens behandeld zijn in plaats van de 'zoveelste lastige klant' van de pandemie..."
"Om de voorbereidingen op je reis te vereenvoudigen hebben we een aantal links naar, aan onze reizen gerelateerde, websites op een rijtje gezet.

Visa
http://www.visum.nl visuminformatie en formulieren

Gezondheid
www.gezondopreis.nl Gezond op reis.
www.lcr.nl Het Landelijk Coördinatie Centrum Reizigersadvisering houdt zich bezig met de preventie van ziekte bij reizigers.
www.tropenzorg.nl Deze site geeft informatie over het thema reizen en gezondheid en bijbehorende producten.
www.vaccinatiebureau.nl Geeft informatie over vaccinaties aan reizigers.
www.ggd.nl Vind de dichtstbijzijnde GGD bij jou in de buurt.

Reisadviezen
www.minbuza.nl Site van het ministerie van Buitenlandse Zaken met een overzicht per land en regio van reisadviezen, ambassades en consulaten, legalisatie-informatie en andere adviezen.
www.douane.nl Voor informatie over wat je wel en niet mag meenemen als je vanuit buiten de Europese Unie naar Nederland terugkeert.

Reisboeken
www.reizenoppapier.nl Hier vind je zowel reisgidsen over het op reis gaan met kinderen als boeken voor kinderen over op reis gaan.
www.reisboekhandel.nl Overzicht van gespecialiseerde reisboekhandels in Nederland die bij de vereniging van reisboekhandels zijn aangesloten.
www.dezwerver.nl Reisgidsen en kaarten.
www.tegastin.nl Reisgidsen over achtergronden en cultuur van landen.

Duurzaam toerisme
www.debeterewereld.nl Genieten en bewuste keuzes maken kunnen prima samengaan.
www.hier.nu Nederland klimaatneutraal.  
www.fairtourism.nl Interactieve website over duurzaam toerisme.
www.maxhavelaar.nl Website over eerlijke handel met derde wereld producenten.

Geld en verzekeringen
Mastercard ATMhunter Zoek pinautomaten wereldwijd.
www.gwktravelex.nl Online bestelservice van buitenlands geld en een koersconverter.
www.oanda.com Wisselkoersen
www.europeesche.nl Informatie over reisverzekeringen.

Overig
www.kropla.com Welke wereldstekker heb ik nodig?
www.schiphol.nl Informatie over de voorzieningen en dienstverlening op Schiphol. 
www.ns.nl Reisplanner voor vervoer per trein.
www.afrikanieuws.nl Boeken, muziek, foto's en het laatste nieuws van landen in Afrika.
www.google.nl/earth Satellietbeelden en andere kaarten.
www.tropentheater.nl Informatie over niet-westerse culturen en hun achtergronden.
www.rangerclub.nl Leuke site voor kinderen en ouderen die alles willen weten over dieren.
www.museumkennis.nl Rijksmuseum voor Volkenkunde, Rijksmuseum van Oudheden, Naturalis
www.weeronline.nl Check het weer wereldwijd.
www.worldtimeserver.com Overzicht van tijdsverschillen en de huidige tijd in landen.""

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.