Grensloos genoten
"Een reis door Mongolië, een aanrader voor eenieder die van natuur houdt. Een land dat gelukkig nog niet wordt overlopen door toeristen. We reisden met mini vans/busjes door een gevarieerd landschap (woestijn, bossen, bergen, grasland, etc.). We hadden een hele goede lokale gids Baaska, die ons alle ins en outs van haar land wist te vertellen inclusief de mythe over de "death worm". Ook onze Nederlandse gids Jules heeft ons "grensloos" laten genieten van al het moois in Mongolië. Veel gezien en gedaan zoals bijvoorbeeld rijden op een kameel, wandelen over een gletsjer in de woestijn, slapen in een ger, wandeltochten en gezellige avonden met mijn reisgenoten onder het genot van de Mongoolse vodka. Eigenlijk te veel om op te noemen. "Mongolië moet je Beleven!" Vele dank aan onze gidsen en medereizigers, het was TOP!"
Hans uit Tilburg – hanstilburg@hotmail.com
Mysterieuze reis
"Dankzij onze reisleider Jules en de geweldig leuke groep heb ik ontzettend grensloos genoten van 'Het land van de blauwe luchten'. Voor mij was het een heel bijzondere, spannende en mysterieuze reis. We hebben heel veel verschillende dingen gezien en beleefd. Ik heb enorm veel genoten van de absolute stilte en van ongerepte, unieke afwisselende landschappen. Ook heb ik genoten van alle verblijven in de verschillende gerkampen. Wat waren de nomadententen vaak prachtig ingericht. Het eten met twee warme maaltijden per dag was meestal super heerlijk. Het vervoer met twee 4-wheeldrives voor onze kleine groep was prima, de chauffeurs verstonden hun vak uitstekend. Ik wil onze reisleider Jules bedanken voor zijn enthousiasme, passie en enorme inzet om deze rondreis onvergetelijk te maken. Deze roadtrip door het mysterieuze Mongolië kan ik iedereen aanraden."
Kornelia uit Gorinchem – kornelia1245@gmail.com
Geen toerist, maar reiziger
"Wat moeten we schrijven over de 18-daagse groepsreis Mongolië? Deze groepsreis van Grensloos Genieten met reisleider Jules is prachtig! Mongolië had ons hart al gestolen toen we in 2018 daar 3 dagen waren tijdens onze TransMongolië treinreis van Moskou naar Beijing. ( Ook met Jules als onze reisleider). Nu gingen we op weg Mongolië verkennen, begonnen met een lange tussenstop in Moskou, gearriveerd in Ulaanbatar begon ons avontuur. Na een avond in de stad vertrokken we in 2 busjes met zijn negenen naar de Gobi woestijn. Enkele uren nog op asfalt rijden en daarna zo’n 8 dagen op zandpaadjes hobbel de bobbel van het ene naar het andere prachtige uitzicht, bergen, zand, groen, rood, geel, zwart alle kleuren bergen en landschappen. En toen..... midden in de woestijn stonden we op ijs. ( je weet niet wat je meemaakt:) Zingende duinen, vlammende bergen. En kuddes beesten, geiten, schapen, koeien, yaks, kamelen, paarden we hebben alles zien,lopen gewoon op de vlaktes met niemand in de buurt. Af en toe een Ger-tent (met zonnepaneel), een herder op een paard of op een brommer. Al die dagen ook geen contact me de WiFi-buitenwereld, wat heerlijk was..Bij verschillende families langs geweest, vriendelijke gastvrije mensen ongekend. We hebben trouwens ook een enorme leuke Mongoolse gids en twee hele vriendelijke chauffeurs en als groep kunnen we het prima vinden met elkaar. Iedere dag in een andere ger-tent geslapen, ieder dag een nieuwe verrassing. Hard bed, zacht bed, kacheltje aan kacheltje uit.) Bij alle gerkampen waren de mensen vriendelijk, behulpzaam en het eten zeker goed te doen. Soms was er geen elektra, soms wel. Soms was er geen stromend water, soms een warmwaterbron. We hebben alles meegemaakt, dat maakte het zo uniek. Aanpassen en over je heen laten komen. Na de gobi woestijn de steppen heel andere natuur ook weer fantastisch Kloosters, musea, het megabeeld van Djenzing Kahn bezocht. Verder te veel om op te noemen. Mongolië is genieten van prachtig luchten, landschappen, ruimte, kuddes, bergen, woestijn. Mongolië is het waard dat je er een kijkje neemt, wacht niet te lang want het toerisme rukt in sneltreinvaart op. Deze groepsreis van Grensloos Genieten is een aanrader voor iedereen die geen toerist maar reiziger wil zijn."
Harm en Guda – gudadekker@hotmail.com
Aanrader
"3 dagen zijn we in Mongolië geweest tijdens de Trans Mongolië Express. Wat een fantastisch land. Vriendelijke mensen, prachtige natuur en slapen in de ger tent was heerlijk! Een rondreis door Mongolië zou ik iedereen aanraden, vooral met reisleider Jules!"
Hans en Betty van Graas – bettyvangraas@hotmail.com
Enorme rust
"Mongolië is het land waar wij zo van onder de indruk zijn geraakt tijdens de 3 dagen dat wij er waren toen we de Trans Mongolië Express hebben gedaan in 2018. De enorme rust, prachtige natuur en vriendelijke mensen van dit mooie land. We hoopten heel erg dat de ideeen en plannen voor een reis door Mongolië van reisleider Jules door zouden gaan. Mooi dat deze reis nu ook op de to-do-list kan worden gezet. Jules is een reisleider die veel informatie heeft, uitgaat van mogelijkheden en toch was er ook ruimte voor je eigen vrijheid."
G. 't Zandt
Hart gestolen
"Mongolië is een prachtig land met wijdse landschappen en een schitterende natuur. De bevolking is erg vriendelijk en gastvrij. Het slapen in een yurt is ook een prachtige ervaring en paardrijden over de Mongoolse vlaktes is fantastisch. Met andere woorden ,Mongolië heeft mijn hart gestolen."
Gerald van hassel – Gvanhassel31@gmail.com
Persoonlijke ervaring
"Dank, Jules, voor de prachtige reis. Dank jullie allemaal, die deze reis voor mij mogelijk mogelijk hebben gemaakt. Daar geniet ik nog steeds na, en van. Om een review te schrijven zou ik mij meer afstandelijk moeten positioneren en daar voel ik op dit moment weinig voor. Want … en dit is voor mij het wezenlijke, deze reis heeft mijn binnenste buiten gebracht, mijn levensvisie veranderd en deze diep persoonlijke ervaring, valt buiten het kader van zo’n (een) review."
Galina – galina@roseinblue.com