HOME » DOWNLOAD TEKST TRANS MONGOLIE VOOR PRINTER

TRANSMONGOLIE EXPRESS - DAGPROGRAMMA

Deze reis heeft momenteel nog voldoende plaatsen vrij op de vertrekdatum 6 september 2019.

De reizen van 7 juni 2019 en 19 juli 2019 zijn helaas al uitverkocht.

Reizen met de trein heeft altijd tot de verbeelding gesproken en een van de mooiste reizen die het Europese met het Aziatische continent verbindt en een tipje van de sluier oplicht van de enorme diversiteit van culturen, historie en natuurschoon is. Iets meer dan 100 jaar nadat deze spoorlijn gereed kwam, maken we een tocht door compleet verschillende landschappen, klimaten en landen. Een epische tocht van superlatieven. Ervaar hoe het daadwerkelijk is als de tijd stil lijkt te staan. Deze groepsreis laat trein- en natuurliefhebbers kennismaken met de hoogtepunten van de Transmongolië route.

Onze eerste introductie met Rusland is een bezoek aan de fascinerende wereldstad Moskou. Alle hoogtepunten van deze metropool (en onze favoriete minder bekende plekken) verkennen we de eerste drie dagen voordat we vier nachten (!) op rij in de trein slapen: een zeer bijzondere ervaring. Ontspan en geniet van het Russische landschap. Starend door het raam passeer je 6 tijdzones en doorkruis je Europa en Azië. Het ritmische getik van de trein op de rails is bijna hypnotiserend. Op dag 8 zijn we in het kloppende hart van Siberië: Irkoetsk. Ons hotel ligt vlakbij het nabijgelegen Baikalmeer, het diepste meer en grootste zoetwaterreservoir ter wereld met een oppervlakte zo groot als België. De natuur is hier schitterend en de flora en fauna kennen veel unieke soorten. Voordat we onze route vervolgen genieten we eerst nog van een boeiende rondleiding in de historische stad Irkoetsk. Mongolië, zonder twijfel één van de mooiste landen van de wereld, is onze volgende bestemming. Oelan Bator is een boeiende stad en de omgeving, speciaal het Terelj Nationaal park, waar we twee nachten in een ger (traditionele tent) verblijven, is betoverend mooi. Na nog een laatste nacht in de trein aiveen arriveren we Beijing, het bruisende culturele hart van China, waar we opnieuw met een geheel andere cultuur kennis maken.


Dag 1 – 4:
We vliegen naar Moskou waar we drie nachten verblijven. Op de luchthaven staat vervoer klaar om iedereen naar het hotel te brengen. Onder leiding van de reisbegeleider bekijken we enkele van de hoogtepunten van Moskou, zoals het Rode Plein met het Kremlin, de Basiliuskathedraal, het imponerende warenhuis Goem en het Mausoleum van Lenin. Optioneel kan op dag 2 's middags het Kremlin met zijn kunstschatten ook uitgebreid van binnen bezocht worden onder leiding van een professionele Russische gids (halve dag € 59,-). Op de derde dag bezoeken we enkele van de mooiste metrostations van de wereldberoemde metro van Moskou en de Arbat, de levendige hoofdstraat van de stad. De mogelijkheid bestaat om daarna de stad op eigen houtje verder te verkennen of een andere optionele excursie te boeken; het programma wordt ter plaatse bekend gemaakt. Moskou heeft zo veel te bieden, dat drie dagen eigenlijk te kort zijn.

Dag 4 – 8:
In de loop van dag 4 stappen we op de trein die ons in ruim drie etmalen naar Irkoetsk brengt, één van de oudste en interessantste Siberische steden. In de Oeral nabij Jekaterinenburg passeren we de grens tussen Europa en Azië. Na ruim 3.000 kilometer zijn we bij Novosibirsk, de hoofdstad van West-Siberië. Na 5185 km. komen we aan in Irkoetsk, in het communistische tijdperk de enige stad waar buitenlanders de reis mochten onderbreken.

Dag 8 – 10:
De duizenden kilometers aan Siberisch taigawoud worden onderbroken door een immens zilvergrijs waterbassin, een gebied dat bekend staat om haar idyllische landschappen: het Baikalmeer. Dit prachtige meer is omgeven door een haast nog ongerepte natuur die het verkennen meer dan waard is. , maar verblijven aan het 70 kilometer verderop gelegen Baikalmeer met zijn unieke flora en fauna. Hier kunnen we wandelen, een boottocht maken en genieten van het schitterende landschap. Ook een optionele excursie naar het Baikalmeer-museum en het Openluchtmuseum Taltsy over het leven in deze regio door de eeuwen heen is ter plaatse te boeken. We bezichtigen Irkoetsk op dag 10, een fascinerende en bruisende stad.

Dag 10 – 12:
In de loop van de avond van dag 10 stappen we weer in de trein die ons twee nachten en één dag later op de ochtend van dag 12 afzet in een compleet andere wereld: Mongolië. Over de grens in Mongolië verdwijnen de bossen en voert het traject over heuvels en grasvlakten.

Dag 12 – 15:
Het deel van de reis in Mongolië is op basis van vol pension. Na aankomst worden we naar het Terelj Nationaal Park gebracht (rond 70 km.) met onderweg stops bij Turtle Rock en de boeddhistische Ariyabal tempel. We verblijven een nacht in een ger (traditionele tent) in één van de beste ger kampen van het land. De volgende dag brengt de lokale gids ons naar een nomaden familie die paarden fokt. Hier wordt een traditionele Mongoolse lunch voorgeschoteld en eveneens overnacht in een ger. Terug in Oelan Bator staat een excursie op het programma naar het indrukwekkende Gandan klooster en het Bogd Gegen Winterpaleis; we nemen afscheid van Mongolië met een diner in de stad. De laatste nacht verblijven we in een hotel.
Dag 15 – 16:
Op dag 15 vertrekt de trein vroeg in de ochtend richting Beijing. Na Ulaanbaatar gaan de heuvels over de vlakkere steppe en deze verandert daarna langzaam in de vrijwel onbewoonde Gobiwoestijn, met slechts enkele oasen. In China gaan de woestijn en steppen door en wordt de Chinese Muur gevolgd en meerdere malen gepasseerd. De trein komt rond 12:00 uur aan in Beijing.
Dag 16 – 20:
We verblijven vier nachten in de Chinese hoofdstad. Optioneel kan onder leiding van een professionele Chinese gids een bezoek gebracht worden aan het Plein van de Hemelse Vrede met de Verboden Stad (halve dag € 59,-) en aan de Chinese Muur, de Ming Tomben + de Sacred Road (hele dag met lunch € 99,-). De gids is Engelstalig maar zijn uitleg wordt op verzoek vertaald door de Nederlandstalige reisleider. Ter plaatse worden ook nog andere optionele excursies aangeboden. Op de laatste dag worden we naar de luchthaven vervoerd voor de terugvlucht.


Het is mogelijk dat ter plaatse kleine wijzigingen in het programma worden aangebracht.
De reis is gebaseerd op verblijf in 2e klas coupés; hierin reizen 4 personen. Vanzelfsprekend worden onze deelnemers in principe in een coupé geplaatst met andere mensen van de groep. Wie meer privacy wenst kan ook een coupé voor 2 personen reserveren; dat is wanneer mogelijk een 1e klas coupé; helaas zijn die niet altijd voorhanden, in zo'n geval wordt een complete 4 persoonscoupé geboekt voor gebruik door 2 personen.