De Salvadoraanse keuken lijkt sterk op die van andere Midden-Amerikaanse landen, waaronder Nicaragua. Vaak wordt het eten gefrituurd of in veel olie bereid. Een traditioneel ontbijt bestaat uit ei (gekookt, gebakken of roerei) met bonen of casamiento (gemixte bonen met rijst). Meestal eet men hier nog wit brood of tortillas, room, witte kaas (queso fresco), gebakken banaan of avocado bij. De belangrijkste en meest uitgebreide maaltijd is de lunch tussen 12.00-14.00 uur. Dan eet men vlees, vis of gefrituurde kaas met rijst, salade, avocado en tortilla. In eettentjes kun je voor weinig geld eten en meestal kies je achter de toonbank wat je wilt. Op straat kun je in deze landen verder de zeer traditionele en populaire pupusa eten. Deze mag je niet missen. De pupusa is een soort gevulde tortilla of pannenkoek van maïsdeeg of rijstdeeg (deze zijn witter). De vulling bestaat uit kaas, bonen, varkensvlees (chicharrón) of een mix van alle drie (revuelta). De pupusa wordt gegeten met curtido; een saus van tomaten, azijn, witte kool en chili. Zoek een kraampje uit waar het druk is. Daar is de omloopsnelheid waarmee het voedsel wordt geproduceerd en opgegeten hoog, wat de hygiëne ten goede komt.


1

 

"Als je geen tijd hebt om te koken, sla dan dit gerecht over. Voor de perfecte tamales heb je nou eenmaal volop de tijd nodig! Maar het resultaat is geweldig."


2

"Ook pupusas is een gerecht dat je niet ff snel maakt, maar geloof ons dat het meer dan de moeite waard is!"


3

"Sopa de Res is een van de authentieke soepen van Centraal-Amerika en dit is de heerlijke variant van El Salvador."


4

"Oma Mimi mag dan niet een standaard-oma zijn, in slechts 5 minuten maakt ze dit perfecte Nicaraguaanse gerecht klaar!"


5

"Wie het nieuws een beetje volgt, weet dat er in Nicaragua flink wat problemen zijn. Een ding waar echter niemand over klaagt is het heerlijke eten. Met dit gerecht zet je in een (lange) handomdraai de perfecte taco's op tafel!"