WAT MAAKT DE BALTISCHE STATEN ZO BIJZONDER?

Het atheïstische Estland, het gemixte Letland (Russisch orthodox tegenover katholiek/luthers) en het katholieke Litouwen behoren wat ons betreft tot de meest fascinerende landen ter wereld. Wat ons -zelfs na dertig jaar en honderden bezoeken verder- nog steeds het meest boeit, is de ongelooflijke veerkracht van de ruim zes miljoen mensen die gezamenlijk deze drie landen bevolken. Weinig landen in de wereld zijn zo vaak bezet en vernietigd geweest als deze, maar telkens weer wist de bevolking de moed te verzamelen om hun land weer uit de as te laten verrijzen. Wel zijn het drie totaal verschillende landen, elk met hun charme en historie. Wat ze wel delen is de roerige historie en hun niet al te vriendelijke 'verleden' met het land van Vladimir Poetin.

Voeg daarbij drie prachtige historische steden (Vilnius, Riga en Tallinn), een vrijwel ongerepte natuur, boeiende musea en meer dan prima restaurants & cafés. Ook hebben deze landen nog een zeer prettig prijspeil (zeg maar gerust goedkoop) en je begrijpt dat het geen straf voor ons is als wij je weer eens al dit moois mogen laten zien tijdens deze tweeweekse rondreis.

Mochten onze mooie woorden je nog niet overtuigd hebben, dan vind je onderstaand een aantal foto's van deze prachtige landen.

Naar welke MUZIEK uit de Baltische Staten luisteren wij graag?

De Nationale Song en Dance Festivals zijn eveneens evenementen om nooit te vergeten. 

Welke GERECHTEN vinden wij het meest smaakvol/typisch uit de Baltische Staten? 

Al zou ook deze lijst nog veel langer kunnen zijn...

Welke MUSEA/BEZIENSWAARDIGHEDEN/EVENEMENTEN mag je absoluut niet gemist hebben?

LITOUWEN

LETLAND

ESTLAND