Tijdens de rondreis van Grensloos Genieten door Zuidelijk-Afrika bezoek je drie prachtige landen: Zuid-Afrika, Zimbabwe en Botswana. Drie buurlanden die totaal verschillend zijn met dus ook verschillende keukens. In onderstaande videos vind je een aantal van onze favoriete gerechten. Eet smakelijk!

1

 

"Bobotie is ons favoriete Zuid-Afrikaanse gerecht. In deze korte video kom je alles te weten over dit heerlijk geurende gerecht."


2

"De Zimbabwaanse keuken zal niet bij iedereen direct het water in de mond doen lopen. Het meest gegeten recept van het land is Sadza. In bovenstaande video leer je alles over deze 'pap'."


3

"Natuurlijk begrijpen we dat het niet eenvoudig is (lees: haast onmogelijk) om dit gerecht te maken in een ander land dan Zimbabwe. Maar het eten van de Mopani worm is een delicatesse in Zimbabwe. Het lekkerst is om er wat chili en knoflook bij te doen en serveer het met dampend hete sadza (zie hierboven)."


4

"Seswaa is het nationale gerecht van Botswana. En dat dit een veel rijker land is dan Zimbabwe, vooral dankzij de florerende diamantmijnen, zie je terug in de keuken waar veel meer met vlees wordt gekookt."


5

"Ondanks dat veel inwoners van Botswana gek zijn op vlees, is het voor veel bevolkingsgroepen eenvoudigweg te duur om dit met grote regelmat te eten. Een perfecte vervanger voor vleesgerechten is Lephutsi, een heerlijke pompoenstew."