HOME » ZALIGMAKEND ZUIDELIJK AFRIKA - FAQ

FAQ ZALIGMAKEND ZUIDELIJK AFRIKA

(oftewel Veel Gestelde Vragen)

Waarom met Grensloos Genieten naar Zuidelijk Afrika?

"Reisleider Theo Leerintveld is al meer dan 33 jaar actief als reisleider en heeft in die periode meer dan 400 groepen mogen begeleiden. De meningen van een aantal van zijn reizigers vind je terug op de pagina Reviews. In Zuidelijk Afrika komt hij eveneens al meer dan 25 jaar waardoor hij zijn groepen steevast meeneemt naar de leukste en mooiste plekken."

Is het veilig in Zuidelijk Afrika?

"OM een advies te geven voor dit grote gebied, is onmogelijk. Maar toch doen we een poging. Simpelweg gezegd is Botswana compleet veilig en Zimbabwe heeft zijn probleemgebieden, maar daar komen we normaal gesproken niet. Om te zeggen dat Zuid-Afrika een veilig land is, is in onze ogen een keiharde leugen. Het land kent nog steeds enorm veel problemen, denk bijvoorbeeld aan de schrikbarend hoge werkeloosheid (meer dan 80% in townships), lage lonen en discriminatie. Ook de nog steeds bar slechte huisvesting voor grote groepen zwarten zorgt ervoor dat er nog steeds een heel hoog percentage van criminaliteit is. Dit is dan ook de allerbelangrijkste reden dat we bepaalde wijken/steden, gebieden en routes vermijden tijdens deze reis. Onze route is zorgvuldig uitgezocht en gebaseerd op onze jaren lange Afrika-ervaring. Uiteraard beseffen wij dat we hierdoor bepaalde 'hoogtepunten' missen, maar dat zij dan maar zo. De veiligheid van onze groepen is de allerbelangrijkste reden dat wij deze reisroute hebben gekozen. De reisleider zal vooraf (en per dag!) een update geven over de te verwachten gevaren/problemen. Wie zich hieraan houdt, heeft de grootste kans om weer ongeschonden huiswaarts te keren. Door het kiezen van onze zorgvuldig geselecteerde reisroute hebben we  de kansen van diefstal/berovingen behoorlijk gedecimeerd. Een ander 'gevaar' dat deze reis te bieden heeft is het contact met wilde dieren tijdens de gamedrive's, ook hier zal de reisleider handige en bruikbare tips geven. 

Welke maaltijden zijn bij de reissom inbegrepen?

"Elke dag krijg je een heerlijk vers ontbijt voorgeschoteld in het hotel of bij je appartement. Verder vinden wij van Grensloos Genieten het 'vrijheid-blijheid' principe een belangrijk onderdeel van de manier waarop wij reizen. Dus als het even kan laten wij je vrij, zodat je zelf kan bepalen waar je gaat lunchen en of dineren. De reisleider kent elk restaurant in de stad (ook de minder aan te bevelen) en strooit de hele dag met smaakvolle tips over lunchrooms en restaurants. Maar aangezien Zuidelijk Afrika een ontzettend uitgestrekt gebied is en we vaak in 'the middle of nowhere' overnachten, zullen we vaak in en om het hotel eten. Gelukkig vind de reisleider het ontzettend leuk om te barbecuen.  Wanneer er geen restaurant voorradig of nabij is, zal de reisleider voorstellen om een 'braai' te doen. De kosten worden dan hoofdelijk omgeslagen voor deze barbecue Afrikaanse stijl. Vegetariërs hebben ietwat minder keuze dan vleesliefhebbers, veganisten daarentegen hebben het heel wat moeilijker om een gevarieerde maaltijd bij elkaar te sprokkelen."

Hoe is het vervoer geregeld op deze reis?

"Vanaf de eerste tot de laatste dag beschikken we over een eigen minibus. ideaal als je onderweg een souvenir wilt scoren."

Waar overnachten we?

"Gedurende deze reis maken wij gebruik van een grote variatie aan overnachtingsmogelijkheden. Dit varieert per reis van hotel tot bungalow, van appartement tot chalet en van tented camp tot traditionele beehive en of guesthouse. De toeslag voor een eenpersoonskamer is € 250."

Ik reis alleen, moet ik dan automatisch een eenpersoonskamer boeken?

"Deelnemers die alleen boeken, krijgen automatisch een extra toeslag toegestuurd van € 300 voor het gebruik van een eenpersoonskamer. Mocht er echter een andere persoon in de groep zijn -en van dezelfde sekse is- die bereid is om een kamer te delen (wij vragen dit automatisch bij elke alleen boekende reiziger!), dan storten we z.s.m. deze extra toeslag terug. Vanwege privacy redenen mogen wij nooit vooraf persoonlijke gegevens delen met andere reizigers."

Hoeveel bagage mag ik meenemen en in wat voor een tas?

"Handbagage van 8 kg is inbegrepen in ons vliegticket, ruimbagage van 20 kg kan tegen betaling bijgeboekt worden. Check altijd de afmetingen van je koffer voor handbagage, op je vliegticket staan de exacte afmetingen. Daarnaast komt een kleine dagwandelrugzak van pas. Als extra advies raden wij aan om de volgende goederen mee te nemen: wandelschoenen, windjack, zonnebril, reserve bril/lenzen, hoedje/petje/muts en een kleine reisapotheek. Plak een sticker met je persoonlijke gegevens ook op alle waardevolle spullen als paspoort, fototoestel, mobiele telefoon, e-bookreader, tablet en andere niet genoemde spullen."

Kan ik pinnen tijdens deze reis?

"In Botswana en Zuid-Afrika is dat redelijk makkelijk, zorg dat je pasje op Afrika of werelddekking staat, in Zimbabwe is pinnen haast onmogelijk. De reisleider zal je t.z.t. de beste tips geven om verstandig aan geld te komen. Neem voor minimaal 200 USD mee in de kleinste coupures die je kan vinden, als dit biljetten zijn van 1 dollar, dan zou dat geweldig zijn. Biljetten van 100 USD liever thuis laten. Mocht je niet aan dollars kunnen komen, neem dan Euro's mee in kleine coupures voor eveneens 200 Euro."

Welke munteenheid wordt gebruikt op deze reis?

"De munt van Zuid-Afrika is de Zuid-Afrikaanse Rand. Het is één van de sterkste en belangrijkste Afrikaanse valuta en is onder te verdelen in honderd centen. Het grote voordeel ten opzichte van de meeste andere munten is dat de Zuid-Afrikaanse Rand ook in het buitenland weer terug gewisseld kan worden voor euro's. Vrijwel de gehele reis betalen we alle uitgaven die we doen met de Zuid-Afrikaanse Rand en de Botswaanse Pula. De Zimbabwaanse dollar is zeer moeilijk aan te komen en de koers veranderd dagelijks. De wisselkoers Zimbabwaanse dollar is onderhevig aan heftige schommelingen. De afkorting van de munt is ZWD. De reisleider zal je ter plekke handige tips geven waardoor je toch aan geld kunt komen, maar het belangrijkste is dat je minimaal voor 200 USD per persoon in kleine coupures meeneemt."

Geef je fooien tijdens deze reis?

"Het is in Zuidelijk Afrika gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een gezamenlijke fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan hotelpersoneel, chauffeurs en gidsen e.d. worden betaald. De richtlijn voor deze fooienpot bedraagt € 75 p.p. voor deze 21-daagse reis, waarvan circa een derde van het bedrag gaat naar hotelpersoneel (€ 1 p.p.p.d.) en de rest naar gidsen onderweg. Ook zitten hier de 'omkoop bedragen' van overheidsambtenaren en politieagenten in verwerkt die we helaas dagelijks tegenkomen in Zimbabwe. In Zimbabwe voel je je net Sinterklaas, dagelijks deel je presentjes uit. Hier tegenin gaan is zeer onverstandig en zal de reis flink vertragen, denk aan grenscontroles die ineens zes uur langer gaan duren.Evt. extra fooien voor kamermeisjes en restaurants zijn NIET in dit bedrag meegerekend, hiervoor zal de reisleider ter plekke een indicatie en handige tips geven. Het is waarschijnlijk nuttig om te weten dat het meeste personeel in de toeristische sector in Zuidelijk Afrika schandalig weinig betaald krijgen voor hun geleverde diensten door hun werkgevers, zij dienen door hun attente en dienstverlenende gedrag hun 'eigen kostje bij elkaar te scharrelen'. Een bedrag van 10% tot 15% fooi geven per rekening in restaurants en cafés is eerder de regel dan uitzondering."

Kan ik mobiel bellen tijdens deze reis?

"Als je telefoon simlockvrij is doe je er het verstandigst aan een Zuid-Afrikaanse simkaart te kopen. De beste plek hiervoor is op de luchthaven van Johannesburg. Daarmee bel je prepaid en de simkaart zelf kost niet meer dan een euro of twee. Als je veel wilt bellen maar je telefoon heeft simlock, dan loont het zelfs misschien de moeite ook een Zuid-Afrikaanse telefoon te kopen. Dat kan al voor omgerekend tien euro. Waar koop ik een simkaart in Zuid-Afrika? Zuid-Afrika is een land van grote shopping malls. In al deze winkelcentra vind je winkels van de belangrijkste providers Vodacom, MTN en Cell. Je kunt echter ook in grote supermarken als Pick & Pay en Checkers simkaarten kopen. Op dezelfde plekken, maar ook in kiosken en van verkopers bij het stoplicht, koop je baltegoed  Zuid-Afrikaanse steden barsten van de internetcafés waar je tegen een heel redelijk prijs op internet kan. Steeds meer cafés en restaurants in Zuid-Afrika bieden bovendien gratis wifi, ofwel draadloos internet aan. Dan kost het je dus niet meer dan een kopje koffie of een biertje. Je moet dan wel een laptop of een smartphone bij je hebben uiteraard...In Zimbabwe is het internet belabberd, dus stel je erop in dat je vrijwel geen bereik hebt gedurende de dagen dat we in Zimbabwe doorbrengen. Vaak kunnen we bij de grens simkaarten kopen, maar deze zijn vaak verouderd of niet meer geldig. In Botswana is het iets beter, maar ook daar heb je op veel plaatsen geen bereik. Het beste advies dat wij je kunnen geven is dat je bij hotels en restaurants controleert of er Wifi is en er daar dan gebruik van te maken. De reisleider zal hier regelmatig tijd voor proberen te maken."

Is er Wifi tjjdens deze reis?

"Zie de vraag en het antwoord hierboven."

Kan ik ook eerst een optie nemen op een reis?

"Wanneer je nog even wilt nadenken of moet overleggen voor je een reis vast legt, dan kun je een optie nemen op een reis. Met een optie houden we een maand de plek (mits beschikbaar) in de groep voor je vast. Deze vervalt automatisch als je niets van je laat horen. We vragen echter nog geen vluchten of accommodaties aan. Een optie kun je telefonisch afsluiten via 06-53 799 146 of online door een email te sturen naar genieten@grensloosgenieten.nl."

Gaan er veel singles mee op deze reis?

"Singlereizen mogen dan steeds populairder worden, Grensloos Genieten is geen voorstander van deze formule. Reisleider Theo Leerintveld heeft tientallen van dit soort reizen begeleid, maar zag helaas een heel andere soort energie in zijn groepen op deze reizen dan op zijn 'normale reizen'. Meestal is op de reguliere Grensloos Genieten reizen de verhouding tussen stellen en singles nagenoeg ongeveer gelijk. Toch boeken op de ene vertrekdatum meer alleengaanden dan op de andere. Chroom niet om ons vooraf een mail te sturen en te vragen wie er al geboekt hebben voor jouw favoriete reis, mocht dit van belang zijn voor je. Wat ook verheugend is om te vertellen is dat zowel de reisleider als de stelletjes in de groepsreizen van Grensloos Genieten deze alleenstaande reizigers met veel liefde opvangen en een leuke tijd geven tijdens onze rondreis."

Kan ik ook reizen in een privégroep?

"Het is mogelijk om te reizen in een privégroep. Dat kan vanaf 6 personen op een reis uit ons programma. Je kunt dan zelf de vertrekdatum kiezen (mits dit mogelijk is met vluchten en activiteiten tijdens de reis). Het is uiteraard ook mogelijk om aanpassingen in de route of het programma door te voeren. Neem voor meer informatie over reizen in een privégroep contact op met Theo Leerintveld via 06 53 799 146 of genieten@grensloosgenieten.nl."

Hoe weet ik dat mijn reis bevestigd is?

"Zodra je van ons de email ontvangt met daarin de bevestiging is je boeking bevestigd. Je factuur, die we z.s.m. daarna opsturen naar je, is de definitieve boekingsbevestiging voor alle zaken omtrent je boeking. We streven ernaar je de factuur binnen acht werkdagen na boeking toe te sturen."

Hoe en wanneer betaal ik?

"Wanneer we je vluchten en accommodaties hebben vastgelegd, krijg je de factuur toegestuurd als definitieve boekingsbevestiging. De aanbetaling van de reis bedraagt 35% van de reissom wanneer je langer dan 8 weken voor vertrek hebt geboekt. Dit bedrag staat duidelijk vermeld op de factuur die je van ons krijgt. Maak meteen na ontvangst van de factuur de aanbetaling over, al mag je uiteraard ook het gehele bedrag in een keer betalen. Graag zelfs. De resterende reissom en het bedrag van de eventueel afgesloten reisverzekering moeten uiterlijk 8 weken voor vertrek overgemaakt zijn. Let op: je krijgt hiervoor géén nieuwe factuur. Bij boekingen binnen 8 weken voor vertrek betaal je in één keer de gehele reissom."

Wanneer krijg ik mijn vluchtschema en deelnemerslijst toegevoegd?

"Uiterlijk 7 dagen voor vertrek ontvang je via de mail de exacte vluchtgegevens, de deelnemerslijst en, indien van toepassing, de meest recente reisinformatie."

Heb ik een visum nodig voor deze reis?

"Nederlanders en Belgen hebben geen visum nodig voor Zuid-Afrika en Botswana, tenminste als ze niet langer dan 90 dagen verblijven. Voor het visum van Zimbabwe koop je deze aan de grens voor USD 50 in cash, zorg dat je dit bedrag in gepaste grote coupures bij je hebt, let op: dit bedrag komt bovenop de 200 USD die we aanbevelen voor je voor de rest van de reis."

Welke verzekeringen heb ik nodig voor mijn reis?

"Iedereen die met Grensloos Genieten op reis gaat, dient verplicht een individuele reisverzekering te hebben. Je kunt eenvoudig een doorlopende of aflopende reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten: Europeesche Verzekeringen heeft bijvoorbeeld een reisverzekering die in alle noodzakelijke dekkingsgebieden voorziet."

Ik wil mijn reis verlengen, kan dat?

"Ga je met Grensloos Genieten op reis en wil je na afloop van de reis langer in het betreffende land blijven, dan bieden we de volgende mogelijkheid aan. Je laat ons de terugvlucht uitstellen naar een door jou gewenste datum. Vraag je de vluchtwijziging direct bij boeking bij ons aan, dan brengen we daarvoor alleen de eventuele meerkosten in rekening. Valt de gewenste verlenging buiten de geldigheidsduur van het ticket, of geldt er een toeslag op de vlucht, dan moeten we naast de administratiekosten een hoger tarief, dat door de luchtvaartmaatschappij wordt opgelegd, berekenen. Voor beide vormen van de verlenging geldt altijd dat de vlucht en/of accommodatie op aanvraag zijn. Eerder vertrek, voor aanvang van de reis, is niet in alle gevallen mogelijk en uitsluitend op aanvraag. Bij een vluchtverlenging regel en betaal je zelf de kosten voor vervoer naar de luchthaven."

Is het mogelijk om eerder of later dan de groep te vliegen?

"Het is vaak niet mogelijk om eerder uit Nederland te vertrekken in verband met de voorwaardes van de luchtvaartmaatschappij. Wij raden je aan om contact met ons op te nemen als je dit graag wilt. Later terugkeren dan de groep is wél mogelijk. Met dit verzoek dien je een vluchtverlenging bij ons aan te vragen. Aan een vluchtverlenging zijn -soms- extra administratiekosten verbonden. Houd er rekening mee dat het vluchttarief op de door jou gewenste datum hoger uit kan vallen dan het ticket van de oorspronkelijke heen- en terugreis datum. In dit geval nemen we contact met je en maken we je boeking pas rond als je akkoord gaat met de eventuele meerprijs. De transfer van en naar het vliegveld en eventuele extra hotelovernachtingen dien je zelf te regelen en te betalen. We kijken uiteraard graag met je mee naar de mogelijkheden."

Kan ik vanaf een andere luchthaven vertrekken?

"Ja, het is mogelijk om vanaf een andere luchthaven te vertrekken door een zogenaamd landarrangement te boeken. We verwachten je dan in de eerste accommodatie op de datum van aankomst van de groep. De transfer van en naar het vliegveld en eventuele extra hotelovernachtingen dien je zelf te regelen en te betalen, mocht dit te moeilijk voor je zijn dan doen we ook dat graag voor je tegen een klein tarief. We kijken uiteraard graag met je mee naar de mogelijkheden. De definitieve gegevens van de eerste accommodatie ontvang je ongeveer een week voor vertrek van ons."

Is er een groepsincheck op Schiphol of iemand daar om ons op te vangen?

"Grensloos Genieten verzorgt geen groepsincheck op Schiphol, je dient zelfstandig in te checken bij de betreffende balie. Wij adviseren je dan ook om tijdig aanwezig te zijn en tijdens het inchecken eventueel je stoelvoorkeuren door te geven."

Ik reis alleen, hoe gaat dat in zijn werk?

Reis je alleen? Dan hoef je niet perse de meerprijs voor een éénpersoonskamer te betalen, al wordt deze bij je boeking wel direct erbij gezet. Je kan ervoor kiezen om een ‘kamer op indeling’ te boeken, waarbij je een kamer deelt met een andere ‘op indeling’ deelnemer van hetzelfde geslacht. Kies je hiervoor, dan willen we je graag wijzen op de verwachtingen die wij hebben van deelnemers die op ‘kamer op indeling’ basis meereizen. Een ‘kamer op indeling’ is afhankelijk van de groepssamenstelling en is net zoals een éénpersoonskamer altijd op aanvraag en onder voorbehoud van beschikbaarheid. Zodra we iemand hebben gevonden die zijn kamer wil delen, nemen we direct contact met je op en storten we het eenpersoonskamer tarief terug."

Hoe kan ik een vliegtuigstoel reserveren?

"Een aantal luchtvaartmaatschappijen biedt de mogelijkheid om tegen betaling je stoel te reserveren of te upgraden naar een stoel met meer beenruimte. Hieronder vind je de luchtvaartmaatschappijen waarbij dit mogelijk is.

KLM
KLM biedt reizigers de mogelijkheid om zelf via www.klm.com met behulp van een reserveringsnummer te upgraden naar economy comfort class stoelen. Dit reserveringsnummer is telefonisch of via e-mail op te vragen bij Grensloos Genieten.

Lufthansa
Vanaf 23 uur voor vertrek kun je via www.lufthansa.com een vliegtuigstoel reserveren.

AirBaltic

Hier kan je zelf alles regelen:

Overige luchtvaartmaatschappijen
Aan alle overige luchtvaartmaatschappijen geven wij, waar mogelijk, je stoelvoorkeur door. De luchtvaartmaatschappij probeert deze wensen zo veel mogelijk in acht te nemen, maar bevestigt het ons niet. Aangezien het om een voorkeur gaat raden wij altijd aan om dit bij de incheckbalie op Schiphol opnieuw kenbaar te maken."

Kan ik van tevoren online inchecken?

"Vooraf online inchecken is mogelijk als je vliegt met:
- KLM/Air France: vanaf 30 uur voor vertrek via www.klm.com
- Lufthansa: vanaf 23 uur voor vertrek via www.lufthansa.com

Bij alle andere luchtvaartmaatschappijen is dit voor groepsreispassagiers helaas nog niet mogelijk en dien je 2 tot 3 uur voor vertrek op Schiphol zelf in te checken. Daar waar mogelijk hebben we stoelreserveringen gemaakt."

Ik heb een Frequent Flyer nummer, kan ik dat ook aan jullie doorgeven?

"Ja, je kunt je Frequent Flyer nummer bij boeking aan ons doorgeven. Als je dit vermeld op je boekingsformulier geven wij het door aan de luchtvaartmaatschappij zodat je punten automatisch bijgeschreven worden."

Tot wanneer kan Grensloos Genieten een reis annuleren die nog geen gegarandeerde vertrekdatum heeft?

Grensloos Genieten behoudt zich het recht voor om tot uiterlijk 28 dagen voor vertrek de reis te annuleren. Uiteraard storten wij dan direct het aanbetaalde geld terug.

Wat voor klimaat is er tjjdens deze reis?

"Een van de grootste trekpleisters van Zuid-Afrika is zonder meer de zon. De temperatuur in Zuid-Afrika ligt gemiddeld tussen de 20 en 30 graden waardoor het land het hele jaar door een geliefde vakantiebestemming is. Het klimaat is over het algemeen gematigd, maar er zijn ook gebieden waar andere klimaten voorkomen. In het noorden en oosten van Zuid-Afrika is het klimaat tropisch tot subtropisch. In Botswana is het in de zomer warm tot lokaal ronduit heet. Temperaturen overdag tussen de 30 en 35 graden zijn heel normaal in de periode november tot en met maart. In de wintermaanden (de periode dat wij er zijn) kan de temperatuur ‘s nachts flink onderuit gaan en is nachtvorst goed mogelijk op de meeste plekken in Botswana. Overdag liggen de maximumtemperaturen dan nog steeds tussen de 18 en 24 graden Celsius. In Zimbabwe is de temperatuur in de winter rond de 22 graden gemiddeld, al koelt het 's avonds flink af. Gemiddeld is er dan een dag regen per maand, Ideale temperaturen dus om een rondreis te maken."

Wat is de beste reistijd?

"Het belangrijkste is dat je in gedachten houdt dat de seizoenen daar omgedraaid zijn. Ga je in de Nederlandse zomer op vakantie, dan kom je in de Zuidelijk Afrikaanse winter terecht. De beste reistijd voor Zuid-Afrika is afhankelijk van wat je daar wilt doen. De winter is de beste periode om op safari te gaan. Het klimaat in Zuid-Afrika is in de winter koel en droog waardoor de begroeiing minder dicht is en je meer dieren ziet. Dat gezegd hebbende zijn er ons inziens maar drie maanden per jaar in Zuidelijk Afrika dat het weer in onze ogen perfect is, dat zijn de maanden juni. juli en augustus. Temperaturen zijn dan (nog) niet te hoog, maar wel warm genoeg om relaxed te genieten van alle flora & fauna. Een andere belangrijke reden is dat de prijzen van de accommodaties dan nog betaalbaar zijn, waardoor wij deze prachtige reis voor een (in onze ogen) schappelijke reissom kunnen aanbieden."

Kan je een driepersoonskamer boeken?

"Tijdens deze reis zijn er geen driepersoonskamers beschikbaar. Er wordt voornamelijk overnacht in een- en tweepersoonskamers. Boek je met drie (of vijf) personen, dan deelt één van de reizigers een kamer met een medereiziger van het zelfde geslacht. Wil je geen kamer op indeling, dan kun je voor de derde reiziger, tegen een meerprijs, een eenpersoonskamer boeken."

Wat is het aantal deelnemers van deze reis?

"Op deze reis gaan er minimaal vier personen mee, maximaal acht personen."

Welke websites kan ik raadplegen voor handige reisinformatie?

"Om de voorbereidingen op je reis te vereenvoudigen hebben we een aantal links naar, aan onze reizen gerelateerde, websites op een rijtje gezet.

Visa
http://www.visum.nl visuminformatie en formulieren

Gezondheid
www.gezondopreis.nl Gezond op reis.
www.lcr.nl Het Landelijk Coördinatie Centrum Reizigersadvisering houdt zich bezig met de preventie van ziekte bij reizigers.
www.tropenzorg.nl Deze site geeft informatie over het thema reizen en gezondheid en bijbehorende producten.
www.vaccinatiebureau.nl Geeft informatie over vaccinaties aan reizigers.
www.ggd.nl Vind de dichtstbijzijnde GGD bij jou in de buurt.

Reisadviezen
www.minbuza.nl Site van het ministerie van Buitenlandse Zaken met een overzicht per land en regio van reisadviezen, ambassades en consulaten, legalisatie-informatie en andere adviezen.
www.douane.nl Voor informatie over wat je wel en niet mag meenemen als je vanuit buiten de Europese Unie naar Nederland terugkeert.

Reisboeken
www.reizenoppapier.nl Hier vind je zowel reisgidsen over het op reis gaan met kinderen als boeken voor kinderen over op reis gaan.
www.reisboekhandel.nl Overzicht van gespecialiseerde reisboekhandels in Nederland die bij de vereniging van reisboekhandels zijn aangesloten.
www.dezwerver.nl Reisgidsen en kaarten.
www.tegastin.nl Reisgidsen over achtergronden en cultuur van landen.

Duurzaam toerisme
www.debeterewereld.nl Genieten en bewuste keuzes maken kunnen prima samengaan.
www.hier.nu Nederland klimaatneutraal.  
www.fairtourism.nl Interactieve website over duurzaam toerisme.
www.maxhavelaar.nl Website over eerlijke handel met derde wereld producenten.

Geld en verzekeringen
Mastercard ATMhunter Zoek pinautomaten wereldwijd.
www.gwktravelex.nl Online bestelservice van buitenlands geld en een koersconverter.
www.oanda.com Wisselkoersen
www.europeesche.nl Informatie over reisverzekeringen.

Overig
www.kropla.com Welke wereldstekker heb ik nodig?
www.schiphol.nl Informatie over de voorzieningen en dienstverlening op Schiphol. 
www.ns.nl Reisplanner voor vervoer per trein.
www.afrikanieuws.nl Boeken, muziek, foto's en het laatste nieuws van landen in Afrika.
www.google.nl/earth Satellietbeelden en andere kaarten.
www.tropentheater.nl Informatie over niet-westerse culturen en hun achtergronden.
www.rangerclub.nl Leuke site voor kinderen en ouderen die alles willen weten over dieren.
www.museumkennis.nl Rijksmuseum voor Volkenkunde, Rijksmuseum van Oudheden, Naturalis
www.weeronline.nl Check het weer wereldwijd.
www.worldtimeserver.com Overzicht van tijdsverschillen en de huidige tijd in landen.

Hoe is de electriciteitsvoorziening tjjdens deze reis?

"Zuid-Afrika telt twee soorten stekkers, een zoals wij, de ander is met een soort driepoot. Beide soorten zijn voor 220-230v. De driepoot is het meest handige om te hebben. Heb je deze vooraf nog niet gekocht? Geen nood, onderweg zijn er meer dan genoeg plaatsen waar deze voor een habbekrats gekocht kunnen worden. De netspanning in Zimbabwe is normaal gesproken 220/240 volt, maar zeer regelmatig valt de stroom wegens capaciteitsproblemen en achterstallig onderhoud uit. Zorg dus dat je een zaklamp meebrengt –die kan ook van pas komen als je ’s nachts in een wildpark naar het toilet moet. Grotere hotels of safarilodges hebben vaak hun eigen stroomvoorziening. Zimbabwe heeft Engelse stopcontacten. Om camera’s of telefoons op te laden is een wereldstekker dus onontbeerlijk. Het beste is om je apparaten altijd maximaal op te laden en zo min mogelijk te gebruiken. Medio 2020 is er in Zimbabwe gemiddeld twee tot drie uur per dag elektriciteit en dan vaak ook nog op onmogelijke tijdstippen (02;00-04:00 uur) Ook is het verstandig om een extra accu en een of twee extra opladers mee te brengen. De reisleider zorgt dat in de minibus overdag telefoons opgeladen kunnen worden via de usb ingang. De netspanning in Botswana is 220/240 volt. Voor de stopcontacten is tijdens je rondreis door Botswana een universele stekker nodig. Je kunt ook ter plaatse een speciale driepolige stekker kopen. Stroomstoringen doen zich niet vaak voor. "

Stel je eigen vraag:

Stel via onderstaand formulier je eigen vraag aan ons, zet er wel even bij om welke reis/land het gaat.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.