De Wit-Russische keuken is behoorlijk vet, het is een echte ‘boerenkeuken’. Er worden veel aardappelen gegeten. De Wit-Russische keuken is door de buurlanden Polen, Oekraïne, Litouwen en Rusland sterk beïnvloed en dat proef je. Er schijnen 1001 aardappelgerechten te zijn, naast de vele vleesgerechten. Er wordt ook veel voedzame soep gegeten waar vlees, vis, knoflook en gekookte groenten de hoofdingrediënten van zijn. Er wordt veel donker brood gegeten bij het warme eten. De Wit-Russische keuken heeft veel melkproducten: kwark, kefir, zure room en yoghurt. ‘Rjaschenka’ is een gefermenteerd melkproduct. Groente, fruit en worsten zijn daarnaast erg populair. De groenten worden voor consumptie geweckt. Van witte kool tot appels, van augurken tot rode bietjes; de in de zomer geteelde groente en fruit wordt goed bewaard!

1

 

"De Wit-Russen zelf noemen draniki hun nationale gerecht, maar in veel      (ex-)Russische gebieden zeggen ze hetzelfde. Dit aardappelgerecht bevat slechts 6 ingrediënten en is redelijk makkelijk te maken."


2

"Als oprichter van het Nederlandse Soepenfestival Alem zijn wij natuurlijk helemaal gek van soepen, zo is ook de Machanka een heerlijke aanrader. Al vinden wij het als alcoholliefhebbers natuurlijk wel jammer dat deze soep ook bier herbergt..."


3

"Zoetekauw liefhebbers zullen blij zijn met deze video. Niet specifiek Wit-Russisch eten, maar wel een met een twist van het land..."


4

"Pilmerny is een gerecht dat je geprobeerd moet hebben als je in Belarus bent!"


5

"Ook deze soep is niet echt 100% Wit-Russisch, maar hij wordt wel overal in het land geserveerd en gegeten."