HOME » SPRANKELEND SRI LANKA - FAQ

FAQ

(oftewel Veel Gestelde Vragen)

Waarom met Grensloos Genieten naar Sri Lanka?

"Reisorganisatie Grensloos Genieten mag dan een klein bedrijf zijn, reisleider Theo Leerintveld reist al ruim twee decennia naar dit (relatief) kleine, maar zeer fascinerende eiland. Onze reis is een prachtige mix van cultuur, zee, strand en vooral het land ervaren. Door zijn ervaring laat hij zijn reizigers genieten van al het moois en bijzonders dat Sri Lanka te bieden heeft. Bij veel collega-reisorganisaties moet je daarentegen maar afwachten wie je reisleider is en vaak gebeurt het zelfs dat deze persoon deze reis voor het eerst uitvoert. De meerwaarde van een ervaren, betrouwbare en deskundige reisleider is dus een zeer belangrijk onderdeel voor het welslagen van een reis. Reisleider Theo Leerintveld is al meer dan 33 jaar actief als reisleider en heeft in die periode meer dan 400 groepen mogen begeleiden. De meningen van een aantal van zijn reizigers vind je terug op de pagina Reviews.

Is Sri Lanka een veilig land?

"Ja, al zijn er uiteraard ook plekken waar je beter niet kan komen. En dat doen we dus ook niet. Wie gewoon normaal op zijn spullen let en geen aanleiding geeft voor diefstal, zal merken dat Sri Lanka een bijzonder veilig land is, maar besef wel dat het overgrote merendeel van de inwoners van dit land slechts een maandelijks inkomen hebben van € 300. 

Welke maaltijden zijn bij de reissom inbegrepen?

"Elke dag krijg je een heerlijk vers ontbijt voorgeschoteld, verder vinden wij van Grensloos Genieten het 'vrijheid-blijheid' principe een belangrijk onderdeel van de manier waarop wij reizen. Dus als het even kan laten wij je vrij, zodat je zelf kan bepalen waar je gaat lunchen en of dineren. Helaas gebeurt ook regelmatig dat onze accommodatie te ver verwijderd is van de bewoonde wereld, zodat de beste optie is om gezamenlijk aan te schuiven voor een buffet voor de lunch en of het diner. De reisleider bespreekt per dag de mogelijkheden met je, al willen de hotels/restaurants vaak wel van te voren weten hoe laat en met hoeveel hun gasten arriveren. Dus enige planning is haast niet te vermijden in Sri Lanka, je reisleider regelt dit echter allemaal voor je. Per reis hebben we minimaal vijf keer zo'n gemeenschappelijk diner, deze is dan al van te voren ingekocht door Grensloos Genieten en verwerkt in de reissom."

Hoe is het vervoer geregeld op deze reis?

"Vrijwel de gehele reis reizen we lekker comfortabel met een eigen ac (mini)bus. Gekochte souvenirs kunnen dus de gehele reis veilig in de auto opgeslagen blijven liggen.Een keer stappen we over op de trein voor het traject Kandy naar Ella, of een gedeelte van dit traject."

Waar overnachten we?

"Over het algemeen overnachten we in keurige middenklasse hotels/bungalows/appartementen op fijne, rustige, (indien mogelijk) kleinschalige en vaak sfeervolle locaties. De vrijwel altijd grote kamers hebben altijd een eigen toilet, bijna altijd ac/ anders ventilator, soms zitbad met douche, meestal driesterrenhotels.  Vrijwel alle hotels hebben standaard een waterkoker, flatscreen-tv, handdoeken en minikoelkast op de kamer. De bagage wordt in vrijwel elk hotel door de bagagedragers naar de kamers gebracht en anders helpt de reisleider graag een handje. Vaak is er wifi op de kamer, een enkele keer alleen in de gemeenschappelijke ruimtes. Kijk overigens niet raar op als je gezelschap krijgt van een gekko op de kamer, deze ietwat schuwe dieren zijn onmisbaar, want zij zorgen er hoogst persoonlijk voor dat spinnen en muggen vaak afwezig zijn op de kamers..:)

Vaak zijn de hotels voorzien van een zwembad, ook de bloemenrijke tuinen zijn een lust voor het oog. Hier zijn vaak ook mooie zitjes te vinden. De ontbijtbuffetten (07:00-10:00 uur) bieden een ruime keus aan Aziatische gerechten, met vaak ook vers brood en een broodrooster. Ook is er bijna altijd een kok aanwezig, die live eitjes bakt en of pannenkoeken. Bijna altijd bestaat de mogelijkheid om te dineren (19:30-22:00 uur) in het hotel.

Een keer slapen we in een tentenkamp, maar deze safari tenten zijn wel voorzien van een tweepersoonsbed (of twee eenpersoonsbedden) met goed matras, beddengoed en klamboe. Achterin je tent is een wasbak, wc en douche met meestal ook arm water. Er is verlichting in de tent. een ventilator, handdoek en toiletartikelen. Maaltijden worden hier buiten, aan een tafeltje in de avond bij kaarslicht geserveerd. Dit kampement is eco-vriendelijk ingericht en 'mobile' en kunnen dus verplaatst worden. Het is het 'Afrika-gevoel' dat het zo bijzonder maakt."

Ik reis alleen, moet ik dan automatisch een eenpersoonskamer boeken?

"Deelnemers die alleen boeken, krijgen automatisch een extra toeslag toegestuurd van € 300 voor het gebruik van een eenpersoonskamer. Mocht er echter een andere persoon in de groep zijn -en van dezelfde sekse is- die bereid is om een kamer te delen (wij vragen dit automatisch bij elke alleen boekende reiziger!), dan storten we z.s.m. deze extra toeslag terug. Vanwege privacy redenen mogen wij nooit vooraf persoonlijke gegevens delen met andere reizigers."

Hoeveel bagage mag ik meenemen en in wat voor een tas?

"Het advies is om de hoeveelheid bagage zoveel mogelijk te beperken, dit vanwege de vele reisdagen die we tijdens deze reis hebben. Ons advies is om niet meer dan 12 a 13 kilo per persoon mee te nemen. Compacte inklapbare weekendtassen op wieltjes zijn veruit het gemakkelijkste, maar ook een gewone koffer mag meegenomen worden. Daarnaast komen kleine wandelrugzakken van pas. Als extra advies raden wij aan om de volgende goederen mee te nemen: wandelschoenen, windjack, zonnebril, reserve bril/lenzen, hoedje/petje en een kleine reisapotheek. Plak een sticker met uw persoonlijke gegevens ook op alle waardevolle spullen als paspoort, fototoestel, mobiele telefoon, e-bookreader, tablet en andere niet genoemde spullen."

Kan ik pinnen in Sri Lanka?

"Geld opnemen kan in Sri Lanka met je Nederlandse pinpas bij de meeste geldautomaten. Zet wel even de bankpas op Azië dekking.Met de meeste Nederlandse bankpassen kan je maximaal 500 euro per dag opnemen. Per transactie worden er kosten gerekend, probeer het aantal transacties dus zoveel mogelijk te beperken. Daarnaast is het aanbod van pinautomaten buiten de grote steden zeer beperkt. Het is in Sri Lanka zeer aan te raden om een degelijke reserve in alternatieve valuta aan te houden, aangezien de import van Sri Lankaanse roepies streng is gereguleerd. Euro’s of Amerikaanse dollars kunnen vrijwel overal worden ingewisseld en zijn dus een zeer geschikte back-up. Let er wel op dat Amerikaanse dollars met een jaartal van voor 2006 vrijwel niet meer worden geaccepteerd. Je mag in Sri Lanka maximaal 5000 LKR invoeren. Andere valuta’s mogen worden ingevoerd tot en met een tegenwaarde van 15.000 Amerikaanse dollars. De uitvoer van LKR is gelimiteerd tot 20.000 LKR. De hoeveelheid vreemde valuta die uitgevoerd mag worden mag niet hoger zijn dan de initiële invoer van vreemde valuta. Wisselen kan vaak ook in het hotel, maar dan is de koers over het algemeen veel slechter. Creditcards kunnen over het algemeen als betaalmiddel worden gebruikt in hotels, grote winkelcentra en duurdere restaurants. Verder is het gebruik van creditcards veelal gelimiteerd, zorg er dus voor dat u altijd voldoende contant geld op zak heeft."

Welke munteenheid heb je in Sri Lanka?

"De munteenheid van Sri Lanka is de Sri Lankaanse roepie (LKR). Bankbiljetten zijn beschikbaar in coupures van 20, 50, 100, 500, 1000, 2000 en 5000 LKR. Al deze biljetten worden veelvuldig gebruikt en je kunt deze over het algemeen zonder problemen uitgeven. Biljetten van 2000 en 5000 LKR zijn soms niet handig voor kleine aankopen, omdat er niet voldoende wisselgeld gegeven kan worden. Zorg er dus voor dat je voldoende kleine coupures op zak heeft."

Geef je fooien in Sri Lanka?

"Het geven van fooien in Sri Lanka is zeer gebruikelijk en erg gewenst. Het meeste personeel in de hotels en de restaurants krijgen geen enkel salaris, hun inkomen is puur gebaseerd op wat ze als fooi ontvangen. Denk daar a.u.b. aan bij het geven van fooien. Om dit redelijk te stroomlijnen, wordt voor het overgrote merendeel van de fooien een vaste pot gemaakt van € 75 p.p. Met dit geld betalen we de hele reis de chauffeur, gids(en), kofferjongens, kamermeisjes, restaurant/hotelpersoneel. Voor ons is het vaak kruimelwerk, een eurootje hier en een eurootje daar (in lokaal equivalent uiteraard) is zeer gewenst.

Als je alleen op pad gaat, het geven van een fooi is in Sri Lanka zeer gebruikelijk. Kamermeisjes, gidsen en kofferdragers verwachten allemaal een (kleine) fooi. Zorg er dus voor dat je voldoende kleine biljetten van 20 en 50 LKR heeft, zodat je hen een fooi kan geven. In restaurants wordt ook een fooi verwacht, zo’n 10% van de rekening is voldoende.  

Afdingen is daarnaast zeker aan te raden in Sri Lanka. Vooral in toeristische gebieden kun je door afdingen tot wel de helft van de prijs afkrijgen. Zet dus niet te laag in! Een goede strategie is om weg te lopen als je de prijs te hoog vindt, zeer waarschijnlijk zal de verkoper je dan een nieuw aanbod doen. In grote winkels of hotels kan in principe niet worden afgedongenJe Nederlandse reisleider daarentegen ziet aan het einde van de rondreis -indien verdiend- graag een fooi tegemoet. Een internationaal richtbedrag in ons vakgebied is € 2 per dag per persoon."

Kan ik mobiel bellen in Sri Lanka?

"Mobiele UMTS-telefoons met 3G-connectie 2100 MHz en 3G/CDMA2000 800 MHz en een abonnement in Nederland of België zijn te gebruiken in Sri Lanka, evenals die met 4G-connectie. Anders kan je bij aankomst op het vliegveld in Colombo een sim-kaart kopen. Vanuit de meeste hotelkamers kan je eveneens bellen en het gemakkelijkst en goedkoopst is te Skypen of the Whats-appen. Mocht je niet weten hoe dat te doen, laat dat dan even voor vertrek uitleggen."

Is er Wifi in Sri Lanka?

"Op redelijk wat plekken in Sri Lanka kan je tegenwoordig gratis internetten. Als je echt vaak online dient te zijn is het wellicht handig als je op de luchthaven een plaatselijke simkaart koopt. In de meeste hotels is (soms tegen betaling) een internetverbinding mogelijk via wifi."

Kan ik ook eerst een optie nemen op een reis?

"Wanneer je nog even wilt nadenken of moet overleggen voor je een reis vast legt, dan kun je een optie nemen op een reis. Met een optie houden we een maand de plek (mits beschikbaar) in de groep voor je vast. Deze vervalt automatisch als je niets van je laat horen. We vragen echter nog geen vluchten of accommodaties aan. Een optie kun je telefonisch afsluiten via 06-53 799 146 of online door een email te sturen naar genieten@grensloosgenieten.nl."

Gaan er veel singles mee op deze reis?

"Singlereizen mogen dan steeds populairder worden, Grensloos Genieten is geen voorstander van deze formule. Reisleider Theo Leerintveld heeft tientallen van dit soort reizen begeleid, maar zag helaas een heel andere soort energie in zijn groepen op deze reizen dan op zijn 'normale reizen'. Meestal is op de reguliere Grensloos Genieten reizen de verhouding tussen stellen en singles nagenoeg ongeveer gelijk. Toch boeken op de ene vertrekdatum meer alleengaanden dan op de andere. Chroom niet om ons vooraf een mail te sturen en te vragen wie er al geboekt hebben voor jouw favoriete reis, mocht dit van belang zijn voor je. Wat ook verheugend is om te vertellen is dat zowel de reisleider als de stelletjes in de groepsreizen van Grensloos Genieten deze alleenstaande reizigers met veel liefde opvangen en een leuke tijd geven tijdens onze rondreis."

Kan ik ook reizen in een privégroep?

"Het is mogelijk om te reizen in een privégroep. Dat kan vanaf 6 personen op een reis uit ons programma. Je kunt dan zelf de vertrekdatum kiezen (mits dit mogelijk is met vluchten en activiteiten tijdens de reis). Het is uiteraard ook mogelijk om aanpassingen in de route of het programma door te voeren. Neem voor meer informatie over reizen in een privégroep contact op met Theo Leerintveld via 06 53 799 146 of genieten@grensloosgenieten.nl."

Hoe weet ik dat mijn reis bevestigd is?

"Zodra je van ons de email ontvangt met daarin de bevestiging is je boeking bevestigd. Je factuur, die we z.s.m. daarna opsturen naar je, is de definitieve boekingsbevestiging voor alle zaken omtrent je boeking. We streven ernaar je de factuur binnen acht werkdagen na boeking toe te sturen."

Hoe en wanneer betaal ik?

"Wanneer we je vluchten en accommodaties hebben vastgelegd, krijg je de factuur toegestuurd als definitieve boekingsbevestiging. De aanbetaling van de reis bedraagt 35% van de reissom wanneer je langer dan 8 weken voor vertrek hebt geboekt. Dit bedrag staat duidelijk vermeld op de factuur die je van ons krijgt. Maak meteen na ontvangst van de factuur de aanbetaling over, al mag je uiteraard ook het gehele bedrag in een keer betalen. Graag zelfs. De resterende reissom en het bedrag van de eventueel afgesloten reisverzekering moeten uiterlijk 8 weken voor vertrek overgemaakt zijn. Let op: je krijgt hiervoor géén nieuwe factuur. Bij boekingen binnen 8 weken voor vertrek betaal je in één keer de gehele reissom."

Wanneer krijg ik mijn vluchtschema en deelnemerslijst toegevoegd?

"Uiterlijk 7 dagen voor vertrek ontvang je via de mail de exacte vluchtgegevens, de deelnemerslijst en, indien van toepassing, de meest recente reisinformatie."

Heb ik een visum nodig voor deze reis?

"Personen met de Nederlandse of Belgische nationaliteit hebben in Sri Lanka een visum nodig. Deze is ter plekke op de luchthaven te koop voor een bedrag van 40 USD of EURO. Zorg dat je bedrag cash bij je hebt, netjes afgepast."

Welke verzekeringen heb ik nodig voor mijn reis?

"Iedereen die met Grensloos Genieten op reis gaat, dient verplicht een individuele reisverzekering te hebben. Je kunt eenvoudig een doorlopende of aflopende reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten: Europeesche Verzekeringen heeft bijvoorbeeld een reisverzekering die in alle noodzakelijke dekkingsgebieden voorziet."

Ik wil mijn reis verlengen, kan dat?

"Ga je met Grensloos Genieten op reis en wil je na afloop van de reis langer in het betreffende land blijven, dan bieden we de volgende mogelijkheid aan. Je laat ons de terugvlucht uitstellen naar een door jou gewenste datum. Vraag je de vluchtwijziging direct bij boeking bij ons aan, dan brengen we daarvoor alleen de eventuele meerkosten in rekening. Valt de gewenste verlenging buiten de geldigheidsduur van het ticket, of geldt er een toeslag op de vlucht, dan moeten we naast de administratiekosten een hoger tarief, dat door de luchtvaartmaatschappij wordt opgelegd, berekenen. Voor beide vormen van de verlenging geldt altijd dat de vlucht en/of accommodatie op aanvraag zijn. Eerder vertrek, voor aanvang van de reis, is niet in alle gevallen mogelijk en uitsluitend op aanvraag. Bij een vluchtverlenging regel en betaal je zelf de kosten voor vervoer naar de luchthaven."

Is het mogelijk om eerder of later dan de groep te vliegen?

"Het is vaak niet mogelijk om eerder uit Nederland te vertrekken in verband met de voorwaardes van de luchtvaartmaatschappij. Wij raden je aan om contact met ons op te nemen als je dit graag wilt. Later terugkeren dan de groep is wél mogelijk. Met dit verzoek dien je een vluchtverlenging bij ons aan te vragen. Aan een vluchtverlenging zijn -soms- extra administratiekosten verbonden. Houd er rekening mee dat het vluchttarief op de door jou gewenste datum hoger uit kan vallen dan het ticket van de oorspronkelijke heen- en terugreis datum. In dit geval nemen we contact met je en maken we je boeking pas rond als je akkoord gaat met de eventuele meerprijs. De transfer van en naar het vliegveld en eventuele extra hotelovernachtingen dien je zelf te regelen en te betalen. We kijken uiteraard graag met je mee naar de mogelijkheden."

Kan ik vanaf een andere luchthaven vertrekken?

"Ja, het is mogelijk om vanaf een andere luchthaven te vertrekken door een zogenaamd landarrangement te boeken. We verwachten je dan in de eerste accommodatie op de datum van aankomst van de groep. De transfer van en naar het vliegveld en eventuele extra hotelovernachtingen dien je zelf te regelen en te betalen, mocht dit te moeilijk voor je zijn dan doen we ook dat graag voor je tegen een klein tarief. We kijken uiteraard graag met je mee naar de mogelijkheden. De definitieve gegevens van de eerste accommodatie ontvang je ongeveer een week voor vertrek van ons."

Is er een groepsincheck op Schiphol of iemand daar om ons op te vangen?

"Grensloos Genieten verzorgt geen groepsincheck op Schiphol, je dient zelfstandig in te checken bij de betreffende balie. Wij adviseren je dan ook om tijdig aanwezig te zijn en tijdens het inchecken eventueel je stoelvoorkeuren door te geven."

Ik reis alleen, hoe gaat dat in zijn werk?

Reis je alleen? Dan hoef je niet perse de meerprijs voor een éénpersoonskamer te betalen, al wordt deze bij je boeking wel direct erbij gezet. Je kan ervoor kiezen om een ‘kamer op indeling’ te boeken, waarbij je een kamer deelt met een andere ‘op indeling’ deelnemer van hetzelfde geslacht. Kies je hiervoor, dan willen we je graag wijzen op de verwachtingen die wij hebben van deelnemers die op ‘kamer op indeling’ basis meereizen. Een ‘kamer op indeling’ is afhankelijk van de groepssamenstelling en is net zoals een éénpersoonskamer altijd op aanvraag en onder voorbehoud van beschikbaarheid. Zodra we iemand hebben gevonden die zijn kamer wil delen, nemen we direct contact met je op en storten we het eenpersoonskamer tarief terug."

Hoe kan ik een vliegtuigstoel reserveren?

"Een aantal luchtvaartmaatschappijen biedt de mogelijkheid om tegen betaling je stoel te reserveren of te upgraden naar een stoel met meer beenruimte. Hieronder vind je de luchtvaartmaatschappijen waarbij dit mogelijk is.

KLM
KLM biedt reizigers de mogelijkheid om zelf via www.klm.com met behulp van een reserveringsnummer te upgraden naar economy comfort class stoelen. Dit reserveringsnummer is telefonisch of via e-mail op te vragen bij Grensloos Genieten.

Lufthansa
Vanaf 23 uur voor vertrek kun je via www.lufthansa.com een vliegtuigstoel reserveren.

Overige luchtvaartmaatschappijen
Aan alle overige luchtvaartmaatschappijen geven wij, waar mogelijk, je stoelvoorkeur door. De luchtvaartmaatschappij probeert deze wensen zo veel mogelijk in acht te nemen, maar bevestigt het ons niet. Aangezien het om een voorkeur gaat raden wij altijd aan om dit bij de incheckbalie op Schiphol opnieuw kenbaar te maken."

Kan ik van tevoren online inchecken?

"Vooraf online inchecken is mogelijk als je vliegt met:
- KLM/Air France: vanaf 30 uur voor vertrek via www.klm.com
- Lufthansa: vanaf 23 uur voor vertrek via www.lufthansa.com

Bij alle andere luchtvaartmaatschappijen is dit voor groepsreispassagiers helaas nog niet mogelijk en dien je 2 tot 3 uur voor vertrek op Schiphol zelf in te checken. Daar waar mogelijk hebben we stoelreserveringen gemaakt."

Ik heb een Frequent Flyer nummer, kan ik dat ook aan jullie doorgeven?

"Ja, je kunt je Frequent Flyer nummer bij boeking aan ons doorgeven. Als je dit vermeld op je boekingsformulier geven wij het door aan de luchtvaartmaatschappij zodat je punten automatisch bijgeschreven worden."

Tot wanneer kan Grensloos Genieten een reis annuleren die nog geen gegarandeerde vertrekdatum heeft?

Grensloos Genieten behoudt zich het recht voor om tot uiterlijk 28 dagen voor vertrek de reis te annuleren. Uiteraard storten wij dan direct het aanbetaalde geld terug.

Wat voor klimaat heeft Sri Lanka?

"Het eiland kent een combinatie van tropische klimaten, waarbij de neerslag periodes en de hoeveelheden neerslag bepalend zijn voor het onderscheid tussen het regenwoudklimaat, het tropisch savanneklimaat en het tropische moessonklimaat. Sri Lanka telt twee moessonperiodes: de zuidwestmoesson (‘yala’) die vanaf half mei tot september waait en in het zuidwesten en westen van Sri Lanka veel regen brengt en de noordoost moesson (‘maha’) die vanaf oktober tot half april waait en op het hele eiland zorgt voor redelijk grote hoeveelheden neerslag, met name in oktober, november en december. Tijdens de zuidwest moesson blijven het noordoosten en het oosten van het eiland vrij droog, omdat de bergen op het centrale deel van Sri Lanka ervoor zorgen dat de neerslag de andere kant van het eiland niet kan bereiken."

Wat is de beste reistijd?

"Sri Lanka is het gehele jaar door goed te bereizen, wij hebben echter een voorkeur voor februari (na de drukke winterperiode en voor de moessonregens), april en september."

Kan je een driepersoonskamer boeken?

"Tijdens deze reis zijn er geen driepersoonskamers beschikbaar. Er wordt voornamelijk overnacht in een- en tweepersoonskamers. Boek je met drie (of vijf) personen, dan deelt één van de reizigers een kamer met een medereiziger van het zelfde geslacht. Wil je geen kamer op indeling, dan kun je voor de derde reiziger, tegen een meerprijs, een eenpersoonskamer boeken."

Wat is het aantal deelnemers van deze reis?

"Op deze reis gaan er minimaal zes personen mee, maximaal zestien personen."

Welke websites kan ik raadplegen voor handige reisinformatie?

"Om de voorbereidingen op je reis te vereenvoudigen hebben we een aantal links naar, aan onze reizen gerelateerde, websites op een rijtje gezet.

Visa
http://www.visum.nl visuminformatie en formulieren

Gezondheid
www.gezondopreis.nl Gezond op reis.
www.lcr.nl Het Landelijk Coördinatie Centrum Reizigersadvisering houdt zich bezig met de preventie van ziekte bij reizigers.
www.tropenzorg.nl Deze site geeft informatie over het thema reizen en gezondheid en bijbehorende producten.
www.vaccinatiebureau.nl Geeft informatie over vaccinaties aan reizigers.
www.ggd.nl Vind de dichtstbijzijnde GGD bij jou in de buurt.

Reisadviezen
www.minbuza.nl Site van het ministerie van Buitenlandse Zaken met een overzicht per land en regio van reisadviezen, ambassades en consulaten, legalisatie-informatie en andere adviezen.
www.douane.nl Voor informatie over wat je wel en niet mag meenemen als je vanuit buiten de Europese Unie naar Nederland terugkeert.

Reisboeken
www.reizenoppapier.nl Hier vind je zowel reisgidsen over het op reis gaan met kinderen als boeken voor kinderen over op reis gaan.
www.reisboekhandel.nl Overzicht van gespecialiseerde reisboekhandels in Nederland die bij de vereniging van reisboekhandels zijn aangesloten.
www.dezwerver.nl Reisgidsen en kaarten.
www.tegastin.nl Reisgidsen over achtergronden en cultuur van landen.

Duurzaam toerisme
www.debeterewereld.nl Genieten en bewuste keuzes maken kunnen prima samengaan.
www.hier.nu Nederland klimaatneutraal.  
www.fairtourism.nl Interactieve website over duurzaam toerisme.
www.maxhavelaar.nl Website over eerlijke handel met derde wereld producenten.

Geld en verzekeringen
Mastercard ATMhunter Zoek pinautomaten wereldwijd.
www.gwktravelex.nl Online bestelservice van buitenlands geld en een koersconverter.
www.oanda.com Wisselkoersen
www.europeesche.nl Informatie over reisverzekeringen.

Overig
www.kropla.com Welke wereldstekker heb ik nodig?
www.schiphol.nl Informatie over de voorzieningen en dienstverlening op Schiphol. 
www.ns.nl Reisplanner voor vervoer per trein.
www.afrikanieuws.nl Boeken, muziek, foto's en het laatste nieuws van landen in Afrika.
www.google.nl/earth Satellietbeelden en andere kaarten.
www.tropentheater.nl Informatie over niet-westerse culturen en hun achtergronden.
www.rangerclub.nl Leuke site voor kinderen en ouderen die alles willen weten over dieren.
www.museumkennis.nl Rijksmuseum voor Volkenkunde, Rijksmuseum van Oudheden, Naturalis
www.weeronline.nl Check het weer wereldwijd.
www.worldtimeserver.com Overzicht van tijdsverschillen en de huidige tijd in landen.

Hoe is de electriciteitsvoorziening in Sri Lanka?

"In Sri Lanka worden de stopcontacten van type D, M en G gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. In Sri Lanka heb je speciale stekkers nodig. Mocht je een wereldstekker hebben, dan kan je deze vaak vaak (helaas niet altijd) gebruiken. Anders helpt de reisleider je graag deze in Sri Lanka te kopen. Al voor vijf euro heb je een perfecte stekker set." 

Stel je eigen vraag:

Stel via onderstaand formulier je eigen vraag aan ons, zet er wel even bij om welke reis/land het gaat.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.