Aangezien we voor deze reis drie landen doorkruisen (als je Duitsland meetelt zelfs vier!), hebben we een lekkere mix gemaakt van typische Noorse, Zweedse en Deense gerechten. Smakelijk!

1

 

"Een van onze favoriete Deense gerechten is Biksemad, alhoewel je dit gerecht van leftovers overal ter wereld kunt aantreffen."

2

"Gebakken varkensvlees staat in Nederland zelden op ons menu, maar in Scandinavië hebben deze prachtige dieren echt nog een echt buitenleven voordat ze in de pan eindigen. Mocht je geen vegetariër zijn dan is Stegt Flæsk een heerlijke keuze."

3

"Iedereen die wel eens de IKEA heeft betreden zal de geur van Zweedse gehaktballen wel kennen. Dit is het ultieme recept om ze thuis te maken!"

4

"Aan de juiste uitspraak van Fårikål (lam/geit in kool) gaan we ons niet wagen, wel is dit een van de lekkerste Noorse gerechten die van moeder op dochter/vader op zoon wordt overgedragen."

5

"Als afsluiter hebben we voor deze rubriek voor een keer niet gekozen voor een recept, maar voor een zeer interessante video over de Noorse eetcultuur en welke producten daarvoor gebruikt worden/geschikt zijn. Wij als rasechte foodies genieten grensloos van dit soort interessante video's."