In een katholiek land als Italie, kan je onmogelijk aanbevelingen doen zonder kerken, kathedralen of grotkerken te benoemen. Gelukkig heeft Puglia nog veel meer te bieden, maar helaas moesten we ons beperken tot een Top 3 i.p.v. een Top 50 of zo...

Alleen al voor zijn prachtige naam zou je dit Italiaanse heiligdom bezoeken. Voeg daarbij een zeer idyllische setting en je begrijpt dat dit een toeristische trekpleister van jewelste is.


Alweer zo'n geheime tip met een welluidende naam. Deze muur van steen is de toegangspoort van de streek, als je tenminste - zoals de meeste toeristen die hier komen - uit het noorden komt. De rest van de geheimen van Gargano mag je ontdekken tijdens onze 12-daagse rondreis. 


Of je nou voor het strand, mooie opera, smalle straatjes of het lekkere eten naar Bari gaat: geloof ons op onze mooie blauwe ogen dat je geen spijt zult hebben om deze havenstad op te nemen in je reisplannen. Het zal je dus niet verbazen dat Grensloos Genieten uiteraard deze stad van ruim 320.000 inwoners ook met een bezoek vereert.