Een typisch gerecht uit Madagaskar bestaat uit een bord rijst (variërend), geserveerd met een bijgerecht (laoka). De twee "nationale" bijgerechten zijn romazava, een vleesstoofpot met groene bladgroenten met een zeer kenmerkende smaak (brèdes), en ravitoto, gestoofd varkensvlees met geraspte cassavebladeren.

Zebu-steaks zal je op bijna elke menukaart terugvinden, evenals vele soorten fruit; vooral bananen, lychees, mango’s, kokosnoten en citrusvruchten. Het meest populaire drankje in Madagaskar is Three Horse Beer. Daarnaast kan je een Malagassische wijntje proberen, maar bij de meeste reizigers valt deze niet in de smaak. Frisdranken zijn tevens overal verkrijgbaar. Het ontbijt is in de meeste accommodaties eenvoudig en weinig gevarieerd. Een standaard ontbijt bestaat vaak uit koffie/thee, een fruitsapje, fruit (salade) en toast met jam en honing. Voor eieren en bacon geldt in veel hotels een kleine toeslag. Frisdrank kost ca. Ar 3000 voor een klein flesje (in duurdere hotels kan dit oplopen tot ca. Ar 5000). THB Beer kost ca. Ar 4000 (in duurdere hotels kan dit oplopen naar ca. Ar 6000). Cocktails zijn niet duur in Madagaskar, ca. Ar 5000 tot Ar 7000 per glas. Sterke dranken kosten tussen de Ar 5000 en Ar 8000 per glas. Lokale rum kost circa Ar 3000 – Ar 4000 per glas. De indicatiekosten voor lunch en diner bedragen: Starter ca. Ar. 9000, hoofdgerecht ca. Ar 16000 en desert ca. Ar 9000.


1

 

"Koba is een van de populairste streetsnacks van Madagascar. Het ziet er totaal niet appetijtelijk uit, maar geloof ons op onze mooie blauwe ogen dat deze pinda-snack verrukkelijk smaakt. En schrik niet van de jongens dien het verkopen, want met hun xl grote messen zien ze er in het begin ietwat gevaarlijk uit."


2

"Je kan niet in Madagascar reizen zonder een treinreis gemaakt te hebben. En het spannende eten dat aangeboden wordt..."


3

"Verheug je na het zien van deze video op Coco Crevettes (Shrimp in Coconut Sauce), Mofo Sakay (Spicy Fritters) en Koba Ravina (Kobandravina)!"


4

"Romazava mag dan wellicht niet zo aantrekkelijk klinken, dit nationale gerecht van Madagascar mag niet ontbreken tijdens je rondreis in dit prachtige land."


5

"Waarschijnlijk zal je dit gerecht nooit thuis maken, want zeg nou eerlijk: een zebu steak koop je niet zo makkelijk bij je plaatselijke slager. Maar bestel het minimaal een keer tijdens je reis, zeker als je een koud biertje bij de hand hebt!