"Reisorganisatie Grensloos Genieten mag dan een klein bedrijf zijn met slechts twee reisleiders (Theo en broer Jules), reisleider Theo Leerintveld reist al ruim 30 jaar naar dit fascinerende land. Vrijwel alle uithoeken van de vier grote eilanden (van de in totaal 6800 eilanden) heeft hij in de afgelopen drie decennia mogen bezoeken. Reisleider Theo Leerintveld is al meer dan 35 jaar actief als reisleider en heeft in die periode meer dan 400 groepen mogen begeleiden. De meningen van een aantal van zijn reizigers vind je terug op de pagina Reviews. De meerwaarde van een ervaren, betrouwbare en deskundige reisleider is een zeer belangrijk onderdeel voor het welslagen van een reis. Bij veel collega-reisorganisaties moet je daarentegen maar afwachten wie je reisleider is en vaak gebeurt het zelfs dat deze persoon deze reis voor het eerst uitvoert. We hebben overigens maar liefst vier verschillende reizen naar Japan, dus mocht je -net zoals wij- helemaal gek zijn van Japan, dan heb je keus genoeg. Stuur ons gerust een E-mail of WhatsApp als je twijfelt welke reis het best bij je past. Uiteraard bezoeken we op elke reis de welbekende hoogtepunten, maar je reisleider neemt je op elke reis ook mee naar zijn persoonlijke favoriete plekken. Deze reis herbergt een prachtige mix van cultuur en natuur, maar vooral ga je met ons dit fascinerende land en zijn boeiende geschiedenis ervaren. In alle facetten. Zo komt het hoofdstuk 'eten en drinken' ook ruimschoots aan bod tijdens onze reizen."
"Vrijwel de gehele reis, reizen we met de trein. Voor de treinreizen krijg je van ons ter plekke (of eerder toegestuurd) een JR-treinpas die 14 aaneengesloten dagen bruikbaar is. Van de supersnelle Shinkansen tot lokale boemeltreintjes. De treinen zijn luxueus, brandschoon en meestal niet druk. In de lange afstandstreinen kan je de rugleuning verstellen. Deze stoelen bevatten verder een uitklaptafeltje, ideaal om je maaltijd aan op te eten of je drankje op te zetten. Per drie stoelen is er een elektriciteitscontact. In de treinen komt soms een karretje langs met drank, maaltijden en snacks. Een kop koffie (eventueel met melk en suiker) kost meestal tussen de ¥270 en ¥310. De treinen vertrekken stipt op tijd. Op de perrons staat aangegeven waar tot op de centimeter de deuropeningen van de treinstellen halt houden. Het treinpersoneel is bijzonder vriendelijk en erg servicegericht. In de trein kan de bagage normaliter in een bagagerek boven je zitstoel gelegd worden. In sommige treinen zijn er bagagerekken aan het uiteinde van het treinstel. Achterin de treinstellen is meestal ook plaats voor een deel van de bagage. Voor mobiel telefoonverkeer in de trein zijn aparte belhokken ingericht, zodat je nooit overlast heeft van bellende passagiers. Het is bij het treinvervoer handig een mobiele telefoon op zak te hebben als je om een of andere reden de trein mist of – nog niet eerder voorgekomen – te laat bent met uitstappen. Als je wilt, kun je voor een schappelijke prijs je grote bagage door een expresdienst naar het volgende hotel laten vervoeren.Op alle trajecten waar we onderweg zijn naar onze eindbestemming van die dag, zijn de kosten voor Grensloos Genieten. Op alle andere momenten en met alle uitstapjes, zijn de kosten voor de reizigers zelf. Uiteraard zal de reisleider dit telkens vooraf communiceren. De treinen in Japan rijden punctueel op tijd, dus als je tien seconden te laat bent is de trein al weg. Aangezien je zelf een treinpas hebt, kan je altijd een trein later nemen. De groep zal echter niet op je wachten. Neem in zo'n geval even telefonisch contact op met de reisleider (Theo Leerintveld: Whatsapp+31653799146, liever niet bellen vanwege de hoge kosten!) zodat je een trein later kunt nemen en later die dag weer bij de groep aansluit. Het overgrote deel van onze hotels zijn op loopafstand van het station, dus zorg dat je een makkelijke tas (en geen zware) bij je hebt. Eventuele taxi's zijn voor eigen rekening, of de reisleider moet bepalen dat de afstand te ver is. Heel af en toe zullen we een bus nemen naar onze bestemming. Als dit een excursie is, dan zijn de kosten voor rekening van de deelnemers. Als het een bus is naar ons hotel, dan zijn de kosten voor Grensloos Genieten."
"We overnachten we in keurige middenklasse hotels met eigen toilet, zitbad met douche, meestal driesterrenhotels. Je kan kiezen tussen een twin, double en single. Zelfs roken of niet-roken is een keuze, mits beschikbaar. Wie geen keuze maakt, wordt standaard ingedeeld in een niet-rokerskamer, twin room.  Af en toe overnachten we in een minshuku of een ryokan, waarbij we het sanitair en de per sekse gescheiden badkamer delen met andere gasten. Hier slapen we op Japanse wijze op een futon, dunne matrassen op een tatami-mat. Er zijn vrijwel altijd voldoende futons in voorraad om een dikkere stapel te maken, dit voor de wat zwaardere types onder ons. Voor wie per se niet op deze manier wil overnachten, kan dit aangeven bij de boeking. Wij zullen er dan alles aan doen om een hotel met westerse bedden te vinden, uiteraard zijn alle meerkosten (incl. vervoer) voor rekening van de desbetreffende deelnemer aan deze reis. Aangezien wij veel met de trein reizen, liggen de meeste hotels op wandelafstand van het station, maar heel af en toe nemen we een taxi als de afstand niet te belopen is met koffers. Dan is de rekening uiteraard voor Grensloos Genieten. Wie sowieso vanaf het station een taxi wil nemen, kan dit doen voor eigen rekening. Deze kosten bedragen meestal tussen de € 5 en € 13 euro. Vrijwel alle hotels hebben standaard een oplaadbare zaklantaarn, waterkoker, flatscreen-tv, handdoeken en minikoelkast op de kamer. De Japanse badkamers zijn klein van formaat, maar brandschoon met meestal een verwarmde wc-bril en ingebouwde bidet. Waar de meeste hotels over een lift beschikken, tijdens onze andere overnachtingen in ryokan/minshuku is dat echter niet het geval. Is deze niet aanwezig, dan ontpopt de reisleider zich als een heuse bagagedrager. Verwacht overigens niet dat veel van het personeel Engels spreekt."
"Je kan in (vrijwel) alle overnachtingsplaatsen vlak bij het hotel gebruik maken van een geldautomaat om yen te pinnen. Dit kan in postkantoren en bij filialen van de Citibank. Verreweg het makkelijkste is om te pinnen in filialen van de supermarktketen 7-Eleven. Hier worden vrijwel alle Nederlandse bankkaarten geaccepteerd met het Maestro en Cirrus symbool erop. Ook kan dit met de creditcard, maar dan zijn de kosten hoger. Per transactie betaal je enkele euro's. Het maximale bedrag pinnen is daarom een goede aanrader. Inmiddels kan je ook pinnen bij een aantal supermarkten van Family Mart. De wisselkoers voor contant geld is iets lager en helaas zijn er ook weinig plekken waar je dit kan wisselen. Naast een bankkaart is het handig om een creditcard mee te nemen, al worden deze niet overal geaccepteerd. Als je uit gaat eten is het altijd verstandig om in Japan voldoende cash geld op zak te hebben. Wel kan je de creditcard gebruiken voor betalingen in de meeste supermarkten, hier zijn overigens ook meestal je gewone bankkaarten gewoon werkzaam. Bewaar het geld altijd op je lichaam en niet in de handbagage of ruimbagage van het vliegtuig. Draag je waardevolle papieren, documenten (maak hiervan kopieën en zet die als bijlage in je mailaccount) en hou je geld altijd gespreid bij je. Japan is overigens een van de meest veilige landen ter wereld en zaken als zakkenrollen komen gelukkig amper voor. Zorg ervoor dat je -voordat de reis begint- al het gebruik van pinpassen op 'Azië' en/of de 'Wereld' hebt gezet. Dit is tegenwoordig heel makkelijk te doen via de apps van de desbetreffende banken."