"Nee, zo lang de internationale economische sancties nog van kracht zijn in Iran is het onmogelijk om geld te pinnen in Iran. Een creditcard kan je meenemen als je bijvoorbeeld van plan bent om dure artikelen als een Perzisch tapijt te kopen, want dan komen er in een keer wel mobiele kaartmachines boven tafel. Het prijspeil ligt aanzienlijk beneden dat in Nederland, al is pinnen helaas onmogelijk door de economische sancties. Neem daarom meer dan voldoende euro's in contanten mee (US Dollars mag ook, maar is absoluut niet noodzakelijk) ter waarde van een bedrag van minimaal 500 euro, liefst in biljetten van 50 of 100 euro. Dit bedrag is exclusief de 'verplichte' potjes die vooraf verrekend worden via een tikkie van de reisleider. Meestal is dit ruim voldoende om alle maaltijden, excursies en wat kleinere souvenirs te kopen. Op redelijk wat plaatsen in de steden zijn geldwisselkantoren te vinden, maar ook onze gids Samira heeft bijna altijd voldoende geld bij zich om contante euro's om te wisselen naar Iraanse Rial. Wij adviseren ten zeerste het wisselen bij onze gids Samira te doen, mede vanwege de tijdrovende procedures en het geven van 'vals, oud' geld bij veel wisselkantoren. Voor de exorbitant dure souvenirs (zoals Perzische tapijten en juwelen) kan er heel af en toe ook met een creditcard betaald worden, maar reken hier niet op. Overigens is het 100% betrouwbaar om grote souvenirs/aankopen als Perzische tapijten per post te laten opsturen naar Nederland, tenminste als je zaken doet met de bedrijven met wie wij al jaren samenwerken."
"Gewone Westerse simkaarten werken niet of zijn stervensduur bij gebruik in Iran, dus wij adviseren om vooraf een lokale simkaart te bestellen bij Grensloos Genieten. Deze kaarten kosten € 15 of € 20, waarna je bij normaal gebruik voldoende internet saldo hebt om de gehele reis je WhatsApp en andere digitale berichten te kijken en te versturen. Wie echter elke dag hele hoge bestanden wil downloaden en versturen, dient echter zijn saldo gedurende de reis nogmaals te upgraden. Dit is vrij eenvoudig en gids Samira helpt je hier graag bij. Besef wel dat gids Samira voor elke simkaart persoonlijk (!) garant moet staan en dat deze op het eind van de reis weer ingeleverd moet worden bij haar. Zorg er dus voor dat je haar niet in diskrediet brengt door 'foute handelingen' te verrichten op het wereldwijde net. Ons advies: installeer vooraf (in Nederland dus, dit is onmogelijk in Iran!) een VPN-server op je computer/tablet en/of telefoon om de Iraanse blokkades op Facebook, bepaalde websites en andere social media te ontwijken. Een aanrader hiervoor is de betaalde dienst van NordVPN, alhoewel er ook andere gratis te downloaden programma's te verkrijgen zijn. Wie gebruik wil maken van een lokale simkaart, kan dit vooraf opgeven bij Grensloos Genieten. Gids Samira zorgt er dan voor dat we bij aankomst in Teheran geen uren verliezen aan tijdrovende procedures om deze te verkrijgen, elke deelnemer die deze simkaart vooraf besteld heeft, kan deze dan direct installeren. Gids Theo en Samira helpen hier graag bij."
"Personen met de Nederlandse of Belgische nationaliteit hebben in Iran een visum nodig. Sinds 1 januari 2019 zijn er nieuwe regels wat betreft het verkrijgen van een visum. Je hoeft niet meer af te reizen naar het consulaat, het enige wat je nodig hebt is een kleurenscan van een paspoortfoto en een kleurenscan van de eerste pagina van je paspoort. Wanneer je als toerist naar Iran gaat heb je een visum nodig. Sinds kort zijn er twee mogelijkheden: je regelt een toeristenvisum voor Iran bij de ambassade in Nederland of je kiest voor een Visa on Arrival in Iran. Voor beide opties geldt dat het visum maximaal 30 dagen geldig is. Als het zelf niet lukt, doen wij het graag voor je tegen een extra betaling van € 15 per paspoort. In totaal betaal je dus € 30 voor deze service, inclusief het verplichte € 15 aanmeldingsgeld. Let op: een e-visum kan pas drie maanden voor vertrek aangevraagd worden. Wij zullen je hierover tijdig berichten.  Als je beide kleurenscans hebt gemaakt van een paspoortfoto en een kleurenscan van de eerste pagina van je paspoort, kan je inloggen op de site: https://www.hellopersia.com Vervolgens vul je alle gegevens in, scan je beide kopieën (let op: ze moeten wel gecropped zijn!) en voila: na betalen van € 15 registratiekosten online weet je of je Iran binnen mag. Eenmaal geland in Iran begeef je je naar het loket met de bordjes 'Visa Section' en/of 'Foreign Affairs Office'. Geef hier je geprinte papier af van het registratienummer dat je hebt toegezonden gekregen vanuit de site Hello Persia. Zij controleren hier dan of je geen visa van Israel hebt, dan begeef je je naar het loket ernaast om een bedrag van € 75 in gepaste contanten te betalen voor je visum. Dus dit bedrag van € 75 betaal je sowieso, ook al heb je Theo is overigens hierbij aanwezig, dus volg hem gewoon. Dan loop je nog even naar het 'Insurance kantoor' dat hier tegenover zit en hier betaal je een bedrag van € 14 in contanten voor je verzekering voor 16 dagen. Let op: alleen cash geld in euro's word geaccepteerd. Na het betalen van deze twee bedragen ga je weer terug naar het eerste loket en verkrijg je je visum MONDELING, dus er is geen stempel meer nodig in je paspoort!  Mocht je gedurende dit proces in Nederland problemen ondervinden met het aanvragen van je e-visum, dan stuur je alles naar Grensloos Genieten en maken wij het in orde voor je tegen betaling van € 30 (incluis € 15 verplichte administratiekosten aan de Iraanse overheid). Let op: als je een stempel van Israel in je paspoort hebt staan, kan je beter een nieuw paspoort aanvragen of niet op deze reis meegaan. Of stel je reis naar Israel uit nadat je deze reis gemaakt hebt, want anno 2024 krijg je geen stempel meer in je paspoort van Iran, dus je hoeft niet bang te zijn dat dit visum problemen gaat geven. Dit is goed nieuws voor reizigers die regelmatig naar Amerika willen reizen, want met deze nieuwe maatregelen heb je totaal geen bewijs meer dan je in Iran geweest bent."