De invloed van de Engelse keuken (onderdeel van de Britse keuken) is wereldwijd terug te vinden. Tegelijkertijd heeft de wereld een grote invloed gehad op de huidige Engelse keuken. Dit komt door het koloniale verleden van het Britse koninkrijk. Het Engels ontbijt en de sandwich zijn bijna overal ter wereld te bestellen. Daarnaast zijn ook de fish and chips en de afternoon tea populair. 

De Engelse keuken heeft geen goede naam. Zo heeft de voormalige Franse president Jacques Chirac ooit gezegd dat de Finse keuken op de Britse keuken na de slechtste keuken ter wereld was. De schrijver William Somerset Maugham zei ooit dat als je in Engeland goed wilde eten, je dan elke dag drie keer moest ontbijten. Hier staat tegenover dat Engeland een aantal topkoks heeft voortgebracht met internationale bekendheid waarvan Jamie Oliver de bekendste is.

Sinds de jaren vijftig is het gebruikelijk geworden om in de pub eenvoudige maaltijden te serveren zoals de meat pie (een taart met vleesvulling) of een Chicken in a basket (kip met friet). Eten in de kroeg wordt steeds meer gezien als alternatief voor het restaurant.


1

 

"Het Engelse ontbijt! Meer hoeven we eigenlijk niet te zeggen als wij het over Brits eten hebben. Dit is 'by far' ons meest favoriete gedeelte van de Britse keuken!"


2

"In restaurants zal je dit gerecht niet zo snel vinden, maar plattelands pubs zijn er gek op: Bubble n Squeak, dat stukken beter smaakt dan de naam overigens doet vermoeden! Een beetje vergelijkbaar met onze stamppot."


3

"Een goede roast potato mag uiteraard ook niet ontbreken in dit lijstje."


4

"De meest bekende kok van Engeland is zonder twijfel Jamie Oliver. Hoe hij deze Yorkshire Pudding maakt is simpelweg goddelijk"


5

"Fish & Chips. Het lijkt zo simpel. Toch gaat het vaak mis. Niet echter meer na het volgen van deze tips!"