MINIBUS BOMMELERWAARD -  DAGPROGRAMMA

In het hart van het fascinerende rivierenlandschap ligt de Bommelerwaard, een van de oudste streken van Nederland. De tijd lijkt te hebben stilgestaan in gehuchten als Rome, Bern en Californië. Behalve 25 (!) eeuwenoude dorpen is ook Zaltbommel, een historische vestingstad, de moeite van een bezoek waard. Vanuit onze comfortabele minibus geniet je van prachtige vergezichten over de uiterwaarden van de Maas en Waal, terwijl de gids je op gepaste momenten korte onderhoudende verhalen en interessante feiten voorschotelt. Diep in de middag ben je weer terug bij het startpunt van deze rondreis: NS station Zaltbommel.

 Centraal tijdens deze bustocht staan de twee rivieren die de Bommelerwaard al duizenden jaren in een stevige wurggreep houden. Een groot gedeelte van deze dag volgen we de kronkelende dijken die de Maas en de Waal in dit gebied zo typeren. Onderweg breng je korte bezoeken aan kastelen, molens, natuurgebieden en nog tal van andere mooie plekjes die onze gids ter plekke voor je uitzoekt. Als kind van de streek kennen wij namelijk elke uithoek van het ‘mooiste eiland tussen de rivieren’. Voor de lunch (niet inbegrepen) stoppen we bij een bakkerij/horecagelegenheid, terwijl het bezoek aan Slot Loevestein, een van de mooiste kastelen van Nederland, inbegrepen is.

ONTDEK HET 'MOOISTE EILAND TUSSEN DE RIVIEREN'

Deze enerverende tijdreis start om half elf op NS station Zaltbommel. Hier kan je ook gratis je auto parkeren. Vervolgens rijden we door het prachtige stadje Zaltbommel, waar je al meteen even de tijd krijgt om het historische hart te aanschouwen. De rest van de dag volgen we de dijken die de buitengrenzen van deze streek bewaken. Onderweg hoor je een breed scala aan verhalen over dijkdoorbraken, ooievaars, historische veldslagen, straatgevechten in de Tweede Wereldoorlog, ridders en jonkvrouwen, gootspoken, veerponten en nog tal van andere zaken die we onderweg tegenkomen.